1 487 8

Путин идва в България догодина?

Мартин Христов

Руският президент Владимир Путин може да пристигне на посещение в България през следващата година, като, ако това стане, формалният повод ще е 140-тата годишнина от Освобождението, но освен това ще се обсъждат и конкретни двустранни проекти. Това стана ясно от думите на н.пр. посланик Анатолий Макаров в студиото на „Тази неделя”.

Той е говорил по темата с президента ген. Румен Радев: „Обсъдихме, че би било много интересно и би било полезно като един символ на нашата братска дружба и тези минали изпитания по време на вековете действително да има едно посещение на президента за 140-годишнината от Освобождението на България, но това е само на теоретична основа”.

Макаров отбеляза, че е „достойно за съжаление”, че от близо 10 години у нас не е идвал руски държавен глава. „Просто президентът да пристигне да пие чай или кафе с българския президент е несериозно – това е приятно, но не мога да кажа, че това е основна цел на посещението. Обсъждаме, че трябва да се подготви работната част на визитата, какво може да се подготви, да се разгледат конкретни проекти”, обясни дипломатът.

Шлемове и блокове

Запитан за един подобен проект – газовият хъб „Балкан”, посланикът отговори, че Москва има интерес. „Ние трябва да разберем едно – с вас вече се опитахме да направим „Южен поток” всичко това свърши доста печално. Искате ли същия подход – не искате. И Русия не иска този подход. Ние сме готови да разгледаме нашите възможности за включване в газовия хъб, но молим – дайте да видим вашите технико-икономически обосновки, плюс финансовите обосновки, да знаем, че има съответните гаранции от ЕС за реализирането на този проект”, обясни Макаров.

По отношение на Втора атомна и евентуалния Седми блок на „Козлодуй” руският посланик заяви, че търговски интерес не липса и след сформирането на ново правителство ще има разговори: „Може би ще намерим инвеститор, може би ще работим съвместно”.

Той беше категоричен, че и „Южен поток”, и „Белене”, и „Бургас-Александрупулис” не са се случили само заради липсата на политическа воля.

София / България


Още по темата

 • Си Ен Ен: Путин е най-могъщият човек

  Си Ен Ен: Путин е най-могъщият човек

  Американският телевизионен гигант Си Ен Ен показа преди няколко часа филма си за президента на Русия Владимир Путин. Автор на документалната лента, ...
  14.03.2017
  7 664
  27

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • краварско тролче
  Отговор
  1 10:56  05.03.17
  охааа къв рев ще настане, чак макетата на луната ще ни чуят!!!, айде колеги, почвайте още от сега! и не забравяйте да оплюете президента Радев че е агент на Москва, а може и за прическата на жена му нещо да приплюете!
 • Russia
  Отговор
  2 11:03  05.03.17
  Путин номер 1
 • кроко
  Отговор
  3 13:42  05.03.17
  Не ни трябва тоз да си стои у руско.
 • Ташунко
  Отговор
  4 16:30  05.03.17
  Имаме си Путин за какво ни е другият

 • Пълно е с Тролове
  Отговор
  5 19:19  05.03.17
  Обикновено недорясляците на заплата от ул. Козяк или пък от НПО-та Ханс Зайдел, Америка за България, Отворено Общество и т.н., изпадат в истерия и неописуем ужас, че ще им изчезне дохода ако се случи такова посещение. Само, че не им стига на ум, че в крайна сметка губят защото собствените им господари им отнемат всякаква възможност за съществуване извън тях. Не разбирате колко сте прости нали? Да не искаш добри отношения с най- голямата държава, която на това отгоре е на "2 крачки" от нас не е проява на лош вкус а малоумие! Скъпи ми тролове трябва да сте разбрали, че това е професия с временен характер. Това е като аутсорсинга- днеска Ви има утре ви няма!
 • LPG
  Отговор
  6 20:49  05.03.17
  Да си го вземем направо тук!Мисля че ще е желание на много!
 • Лилипуткинкапут
  Отговор
  7 06:46  06.03.17
  -Аре сега нема нужда да идва тук за какво цените на имотите си бяха 200-300 евра за кв.м. откакто дойдоха неговите сънародници на морето и по-планините и от рушветите си купиха жилища и цените стигнаха 1000-1200 евра на кв.м.да си ходи при угурите в китай нали им е техен вожд даже им направи най-голямата джамия във европа във москва а те милите били и мюсюлмани и със дръпнати очи и на ръст като същински бащица-лилипуткина.
 • КГБ
  Отговор
  8 23:45  14.03.17
  Само ГОСПОД е над Путин!!!

Напиши коментар:


Публикувай