977 3

Герджиков: Решението за Пирин не е окончателно

Венцислав Михайлов

Относно решението на служебния екоминистър Ирина Костова да даде зелена светлина за управление на парк "Пирин", което предвижда застрояване на парка, Герджиков подчерта, че то не е окончателно.

"Това е един проектоплан. Той подлежи на внасяне във Висшия експертен екологичен съвет, в него се поканват всички заинтересовани лица, включително екологичните организации, които могат да си представят своите възражения. Всичко това подлежи на дебатиране. След което ще се излезе с окончателен проект за план, който да се внесе в Министерския съвет за одобрение. Ние сме в една процедура и законът е спазен без никакви отклонения от него. Много е рано да се говори за нещо нередно, след като всичко е в още един процес", коментира Герджиков пред БНР.

"Екозащитниците са много силни в протестите. Толкова са активни на моменти, че събуждат подозрение в чистотата на техните помисли. Би трябвало да си дават сметка, че в развитие държави като Австрия, Швейцария, Италия, Франция има стотици влекове и лифтове, а у нас не се позволява още един лифт на Банско, където има великолепни условия за ски туризъм. Ние изоставаме от Европа в това отношение", смята служебният премиер.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ориент експрес не е спирал в България
  Отговор
  1 16:10  05.03.17
  Защо? И днес ни пропускат като малка гара ? Човешко е и много естествено като отношение между заможни и бедни роднини, уж сме рода кога трябва да копаме лозята а се срамуват или не се познаваме на Коледа за софрата! Има си хора за работа и има си общество за тържество! Както и при буквите има гласни и беззвучни СЪГЛАСНИ! Много е лошо да си малко магарае! Кога ще го проумеем че сами трябва да се оправяме щото от запада НЕВОЛЯТА все по-тежка ще става щото колата ни яко се разпада!
 • Не виждаме ли как се трошат гръбнаци?
  Отговор
  2 17:13  05.03.17
  На политическите лидери на претийните учасващи в пред изборната кампания за президент във Франция. Манипулация отново както някога САЩ пробутаха мижитурката ОлЬонд! Тогава САЩ прекърши Доменик Кан. Нима не учим нищо? Нима няма у дома ни политолози? Нима спряхме да мислим самостоятелно? Нима не виждаме че честни отношения на Запад няма? На къде ни водят нашите избранници? Нистина ли те са народни или самостоятелни авантюристи гонещи лични интереси? Защо имаме и до кога ще ни държи в плен тази апатия за полит активност сред народа?
 • Хайко
  Отговор
  3 14:27  06.03.17
  Е.*ахти държавата!! Министър подписва план за управление в случая....(и Бог знае какви други работи са подписани).....НО "дай да видим сега накъде ще повее вятъра".... После как искате инвеститорите да инвестират парите си в България?? Т.е. разрешаваме да се застроява с официален документ....ааамааа ще видим!!!?? Т.е. аз ако съм инвеститор....как да постъпя? Да си инвестирам ли парите сега за хотели около Пирин Голфа примерно или не? Да купувам ли земя там или не? Тъпа корумпирана държава...Държава пропита с корупция от най-дребния чиновник до министър председателя!!

Напиши коментар:


Публикувай