2 760 0

12-годишното момиченце не се е обесило от любов

Мартин Христов

12-годишното момиченце, което сложи край на живота си в ромския квартал „Гиздова махала” в Дупница, не се е самоубило от любов или подтикнато от някой друг.

По непотвърдена информация девойчето обичало често да си говори само и да се дистанцира от близки и приятели, пише „Монитор”.

Възможно е детето да е имало психическо разстройство, но семейството не е обърнало внимание навреме.

„На всички ни е тъжно, това е едно младо дете. Все по-често младежите прибягват до такива крайни действия и то заради лабилна психика. В такива случаи веднага трябва да се обърне семейството към специалист“, категорични са дупничани.

Както съобщихме по-рано детето се обеси с кабел в дома си.

Трагедията се разиграла в събота в късния следобед, когато девойчето било потърсено от свои приятелки, за да излязат да се разходят. Именно тогава близките й се натъкват на безжизненото тяло на детето в съседната стая.

„Доколкото знаем чичото веднага е закарал момичето в спешния център в Дупница. Там са извършени реанимационни действия, но без резултат. Детето вече е било издъхнало“, коментираха дупничани.

Все още не е ясно как семейството не е чуло или разбрало, че дъщеря им слага край на живота си. Полицията е направила оглед на мястото. Най-вероятно младата дупничанка отдавна е замисляла да се самоубие.

Следи от насилие по тялото на момичето не са открити. То е закарано за аутопсия в кюстендилската болница в събота късно вечерта.

Малко по-рано обаче се стигна и до окупирането на болницата от около стотина роми. Всички те са били роднини на нелепо загиналото момиче, които не могли да си обяснят как се е стигнало до тази трагедия.

„Роднините не упрекваха никой и нищо. Просто ридаеха и плачеха, че са загубили детето си. Наложи се на място да бъдат изпратени и няколко полицейски екипа, но до напрежение не се стигна“, коментираха от ОДМВР – Кюстендил.

Кюстендил / България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай