669 3

Шефът на "Бърза помощ": Ние сме боксови круши

Мартин Христов

Когато си вършим добре работата, ние сме анонимници. Когато се случи нещо лошо обаче, ние ставаме боксова круша. Това каза в сутрешния блок на БНТ д-р Георги Гелев, директор на "Бърза помощ" за София.

Той коментира последните обвинения, че линейките на "Бърза помощ" закъсняват. В 52-ро училище има голямо закъснение. То е от 2 часа и не е на "Бърза помощ", а на директора и учителката, които е трябвало да подадат много по-рано сигнал. От подаването на сигнала до пристигането на детето в "Пирогов" са изминали точно 27 минути.

Искам да поздравя колегите за перфектната работа. Сигналът е трябвало да бъде подаден много по-рано, а не със закъснение от 2 часа, категоричен беше д-р Гелев.

За инцидента в "Люлин" също няма проблем с "Бърза помощ". Линейката е пристигнала за 16 минути. На таткото може да му се е видяло много повече, но данните показват, че колегите са си свършили работата.

Винаги, когато се получи сигнал за блъснат пешеходец, особено дете, реагираме незабавно, поясни той.

От думите на д-р Гелев стана ясно още, че в "Бърза помощ" има недостиг от 90 лекари.

София / България


Още по темата

 • Петър Москов спечели дела срещу ДПС

  Петър Москов спечели дела срещу ДПС

  Конкретният повод беше, че на определени места в татковината ни екипите на спешна помощ ги викаха на дневна база, ей така да си ги побият ...
  28.09.2017
  940
  3

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Зельоная марка
  Отговор
  1 09:57  06.03.17
  Имам някакъв опит с викането на "Бърза помощ". Звънял съм няколко пъти и ми обясняват, че линейката е на път, а тя идва след два часа. Случи ми се и дежурният диспечер да запише погрешно имената и възрастта на пациентите за преглед, съответно пристига "Бърза помощ" и отказва да преглежда пациенти с имена, различни от записаното. Струва ми се, че пациентите са виновни за недостигащия персонал, за незаинтересуваността у лекарските екипи, за бавната реакция. Нали навсякъде другаде ще ви кажат - като не достигат, намерете си!
 • ТИКВОЧА
  Отговор
  2 06:02  07.03.17
  АЛКОХОЛИКА ГЕЛЕВ НИЩО ДРУГО НЕ ПРАВИ ОСВЕН ДА ЗАПИВА ОТ ОБЯД.
 • неутрален
  Отговор
  3 00:06  09.03.17
  Пълни лъжи и глупости говорят тези от бърза помощ. На 2-ри септември 2016 г. се случи така, че посетихме един познат, който се оплака, че е много зле. посещението ни беше в 10 часа преди обяд, като поседях ме при него разбрахме, че човека наистина никак не е добре и решихме да извикаме бърза помощ. обадихме се на 112, но те ни прехвърлиха на бърза помощ, няма нищо лошо в това, но отсреща тази, която приемаше ме разпитваше невероятно отвратителни неща на които не можех да отговоря като обясних, че не живеем с този човек заедно и много подробности не знаем покрай неговите болести. Заключението беше отвратително, като каза, че от разказаното е разбрала, че това са хронични проблеми и трябва да се обърнем към личния лекар, но личната му лекарка беше в отпуск/свързах се с нея по телефона/. обадих се отново на 112 пак дълги разговори и обяснения с бърза помощ. След многото ми настояване се обади някакъв мъж и той се представи като д-р Георгиев отговарящ за смената и дежурствата, обеща ми че ще изпратят линейка, но трябва да се почака, съгласих се , това беше вече към 12.30 часа. Чаках линейка до 13.30 и тръгнах на работа, а човека, който беше с мен остана да чака. Някъде към 13.40 е пристигнала линейката , но екипа е отказал да вэеме болния. На другия ден/03.09/ притеснени отидохме да видим човека, но за съжаление - той беше почина. В листа, който прегледах от предходния ден от посещението, спешна помощ беше излъгала в час на повикването , написали, че са извик

Напиши коментар:


Публикувай