765 3

Решението на МОСВ за парк "Пирин" е прибързано

МОСВ твърди, че е законно решението, според което не е необходимо да се извършва екологична оценка на новия план за управление на Националния парк "Пирин"

Решението на МОСВ за парк "Пирин" е прибързано
Калина Петрова

Президентът Румен Радев определи като прибързано решението на МОСВ да не се прави екологична оценка на проекта за актуализация на плана за управление на Национален парк "Пирин" за периода 2014-2023 година.

В профила си във фейсбук Радев посочва, че е разговарял с премиера Огнян Герджиков и с министъра на околната среда да бъде намерено прозрачно и отговорно решение, гарантиращо обществения интерес.

Екоминистерството твърди, че е законно решението, според което не е необходимо да се извършва екологична оценка на новия план за управление на Националния парк "Пирин".

Еколози ще обжалват това решение и тази вечер организират протест пред министерството на околната среда и водите.

София / България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Истина
  Отговор
  1 14:18  06.03.17
  Сгрешил е!Време беше тези платени любители на природата да си седнат на г.за!Не им прави повсемрстното замърсяване на природата!Да се организират и да почистват,както се организират да протестит за пари!Изсичането на хиляди дървета не ги касае!То тази природа е друга!Тяхната природа е там ,където ще се създава бизнес и работни места!ПЛАТЕНИ!
 • Мъро
  Отговор
  2 14:20  06.03.17
  Радев, добре почна, ама почваш с грешките
 • 3 14:20  06.03.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай