466 3

Общини са в задлъжнялост заради зимното поддържане

Калина Петрова

Лидерът на АБВ Константин Проданов се обърна с писмо до премиера Огнян Герджиков. Ето какво се казва в писмото:

"Обръщам се към Вас в качеството си на ръководител на партия, която има солидно представяне в местните органи на самоуправление. Анализите, които правим на състоянието на общинските бюджети ни убедиха, че в резултат на изключително тежките зимни условия една част от общините ще бъдат в невъзможност да осигурят зимното почистване и поддръжка на пътната си инфраструктура. Това ще ги доведе до задлъжнялост, която може да предизвика запориране на сметките и невъзможност от нормалното им функциониране.

Обръщам се към Вас, с настоятелна молба Министерски съвет да анализира постъпилите заявки от общините и незабавно да започнете поетапно удовлетворение, съобразно постъпилите аргументации.

На второ място настоятелно Ви моля, ръководеното от Вас правителство да продължи положителната практика за безлихвено кредитиране на малки и средни общини, съобразно постъпилите аргументи. Това, че правителството не е излъчено с парламентарна подкрепа е още един повод да направи всичко възможно за гарантиране на финансова стабилност на българските общини.

Настоявам в най-скоро време, буквално следващите дни да ни поканите на среща, на която да обсъдим поставените от мен проблеми и намерим техните решения, гарантирайки финансова стабилност на държавата и защитавайки интересите на българските общини."

P.S.

Факти.бг напомня на читателите, че народът категорично заяви чрез референдум волята си да избира депутатите с мажоритарен вот. Политическата класа се уплаши и предпочете пак да се скрие в безличните партийни листи.

Факти.бг счита, че е нагло да искаш от някого мнението му, когато току що си му ударил шамар, за да замълчи.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • снегорин
  Отговор
  1 12:57  06.03.17
  какво поддържане?
 • 8888
  Отговор
  2 14:16  06.03.17
  Хе хе, така е като има посредници, подизпълнител и др. Надувай сметки, отчитай несвършена работа, че зимата е кратка, а трябва да захлебиш за цяла година. Пък и на началството и своите трябва да заделиш, а кинтите са отпуснати толкова малко. . . За кое по - напред?!
 • неутрален
  Отговор
  3 22:01  06.03.17
  Абе смешник, за какво поддържане говориш. Ти нещо май сънуваш за поддръжките. всичко е изписано, че е вложено, а какъв ужас беше и нищо не се правеше, а се чакаше природата да се смили и ни помогне. Човече не се нагаждай, предизборно е, правиш се на загрижен за общините, че белким гласуват за Вас. Демагогия.

Напиши коментар:


Публикувай