719 1

Проверката на КЗП във връзка с инцидента в к.к. „Боровец” е готова

Калина Петрова

Извършената по повод инцидента с падналото от лифта дете в к.к. „Боровец” проверка на Комисията за защита на потребителите (КЗП) за съответствието на ски пистите потвърди, че са налице в близост до касите и на контролните пунктове задължителните информационни табла с инструкции за безопасно поведение на пистите, както и необходимите маркировки и указателни табели по протежението им. Поставени са и съоръжения за обезопасяване там, където е необходимо.

Независимо от това, че КЗП извършва регулярни инспекции, вчера след като беше оповестено за инцидента, екип на контролния орган незабавно започна проверка относно безопасността на пистите и информационната обезпеченост на потребителите.

Всички 22 писти в к.к. „Боровец” са категоризирани съгласно изискванията на Наредбата за обезопасяването и информационната обезпеченост на ски пистите в Република България и за определяне правилата за безопасност върху територията на ски пистите и ски зоните и за организацията на работата на ски патрулите.

КЗП призовава гражданите да спазват стриктно указанията на информационните табели и да бъдат с повишено внимание, защото при покачването на температурите снегът става по-мек и рисковете са по-големи.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Гост
    Отговор
    1 15:55  08.03.17
    От публикуваното видео се вижда,че още при качването на лифта детето не може да седне добре и увисва!!!Ако хората на станцията си бяха на мястото и си вършиха съвестно работата щяха да забележат и веднага да спрат лифта,както се е случвало.В случая никой не реагира,защото никой не забелязва това.Цялата вина е на работещите в момента на тази лифт станция!!!Поредното небрежно отношение за съжаление завършило с трагичното падане на детето.За какви проверки?За какви комисии и разследване става на въпрос?Всичко се вижда перфектно.Просто и ясно е,че този, който е поставен там не си е свършил работата.Нека си понесе отговорността.

Напиши коментар:


Публикувай