2 017 6

ДОСТ: Полицейски "Констинброд" в Кърджали

Калина Петрова

Във връзка с полицейската акция в Кърджали, при която противозаконно са отнети 400 пакета – собственост на ДОСТ, надлежно фактурирана и заплатена по банков път със средства на Обединение ДОСТ, председателят на Общинския съвет на партията в Кърджали г-н Рашит Рашит подаде жалба до Окръжния прокурор срещу противозаконните действия на полицията.

Към жалбата, която съдържа официалната позиция на Областния предизобрен щаб на ДОСТ Кърджали, бихме добавили категоричната си позиция:

Действията на полицията, освен че са незаконни, представляват груба намеса на МВР в Изборите за 44-то Народно събрание;

Полицията съвместно, в координирана акция с медиите на Пеевски повтаря сценария от Костинброд`2013, като внушава на обществото предполагаеми бъдещи действия на Обединение ДОСТ за „незаконно раздаване на хранителни продукти“;

Полицията проявява арогантна избирателност, като си затваря очите не пред „предполагаеми бъдещи действия“, а пред документирани актове на раздаване на храни в торбички с логото ДПС от ДПС пред очите на всички, в това число и на полицията. Обърнете внимание, че това прави не който и да е, а кандидатът за народен представител (8ми в листата, председател на Общинския съвет в Джебел и председател на Общинския съвет на младежко ДПС в Джебел г-н Сейфи Мехмед Али)

Явно ДПС са недосегаеми за полицията, която дори ги закриля, а в същото време извършва истинска репресия спрямо Обединение ДОСТ.

Единственият резултат от действията на полицията е лишаването на няколкостотин крайно бедни семейства от Кърджали от хранителни продукти от първа необходимост. Настояваме полицията да възстанови незабавно противозаконно отнетата собственост на Обединение ДОСТ. Ние поемаме категоричен ангажимент, че тези 400 пакета ще бъдат раздадени след изборите на 26 март.

Г-н министърът на вътрешните работи Пламен Узунов, вицепремиерът ген. Стефан Янев, отговорен за изборите, и министър-председателят проф. Огнян Герджиков дължат отговор на въпроса така ли ще гарантират честността и прозрачността на изборния процес, или ще се окажат верни оповестените в медийното пространство твърдения, че ДПС си има МВР министър в служебното правителство като отплата за подкрепата в президентските избори.

Кърджали / България


Още по темата

 • ДОСТ покори Родопите

  ДОСТ покори Родопите

  Съпредседателите на Обединение ДОСТ г-н Лютви Местан и г-н Орхан Исмаилов посетиха болницата в град Мадан. Те бяха посрещнати от директора д-р Стефан ...
  8.03.2017
  9 471
  40

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 8888
  Отговор
  1 15:24  06.03.17
  противоконституционна сган. Еднопосочен билет за вас, начело с мистан към анадола.
 • изчезвайте
  Отговор
  2 16:12  06.03.17
  Вън от България, ердогански агенти! В Диарбекир, не към Анадола, там е много хубаво за вас!
 • Поп Грую
  Отговор
  3 21:29  06.03.17
  Бафти и наглостта! Вождът на партията търси убежище в турското посолство; парите са продуктите са дошли от Турция; раздават продуктите заедно с агитационни материали; лъжат, че щели да ги раздават след изборите... Да де, само че турската Първа армия за два дни ще стигне до София, без да има кой да я спре. Затова са и толкова ербап.
 • Андре
  Отговор
  4 22:34  06.03.17
  Каде казаха че ще има раздаване на храни? А в пловдив ще имали? Как така ше конфискуват полицаите ? защо само те ще папкат ,а ний не можемли? Абееееее храната ще се развали , а другите даваха по 30 лв. но аз взех от три места ,да са живи и зддрави , дай боже всеки ден избори.
 • смолата
  Отговор
  5 16:12  07.03.17
  Купуването и продаването на гласове е престъпление! Няма политическа сила, която да не се кълне в живота на най-близките си, че не купува (за сметка на всички останали). Аз им предлагам друга схема - чист бартер - дават ми билет за терминал 2 и аз повече няма да гласувам. С така сключената сделка от сега-нататък при всички избори ще трябва всички партии да купуват 1 глас по-малко (да неутрализират моя) и ще избият инвестицията си за 2-3 год интензивни избори. Та предложението е следното - всички нормални хора го правим, изчакваме тия 3 год. и се връщаме всички на веднъж, основаваме си партия и гласуваме за нея и първия закон ще е разстрел на всеки купувал гласове. Абе още работя над плана и си има недостатъците, ........може пък в крайна сметка да си разстреляме политическата класа сега и да си продължим с живота.....
 • 681
  Отговор
  6 21:23  08.03.17
  Само не разбрах какво всъщност отбелязваме на 3-ти март!! Направо не мога да повярвам, че само след някакви си 139 години българина толкова се е самозабравил и станал толкова алчен, че гласува доброволно за породителя си до го управлява! Срам ме е! Омерзен съм!

Напиши коментар:


Публикувай