803 1

Кои са "Достойните българи"?

Калина Петрова

Министър-председателят Огнян Герджиков връчи на майката и бащата на 16-годишния Синан Мурад – Селма и Шенол Мурад, Голямата награда в 15-ата церемония „Достойните българи”. Детето почина от рак в началото на тази година, а родителите му дариха събраните за лечението 160 000 лв. на други трима онкоболни. Те са превели 40 000 лв. и на професионалната гимназия „Цар Иван Асен ІІ” в Асеновград, където е учил Синан.

Премиерът Герджиков поздрави вестник „24 часа”, организатор на наградите „Достойните българи”, като посочи, че това е най-великата инициатива, която е срещал. Горд към, че има такива българи, каза още той.

Деветима служители на Министерството на вътрешните работи получиха отличия в рамките на 15-ото издание на церемонията „Достойните българи“.
Главен комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, и колегите му от РДПБЗН и РСПБЗН Шумен - комисар Иван Иванов, старши инспектор Мирослав Желязков и инспектор Димчо Ангелов бяха наградени с медали и почетни грамоти за високия професионализъм, демонстриран от спасителните и пожарните екипи по време на кризата край село Хитрино. Директорът на ОДМВР Шумен старши комисар Ялчън Расим, началникът на РУ - Шумен главен инспектор Илиян Николов и началникът на УП - Хитрино старши инспектор Дарин Димитров също бяха отличени за действията си при инцидента. Освен индивидуална грамота, директорът на ГДПБЗН получи отличие и от името на всичките 771 спасители, пожарникари и полицаи, които работиха 11 дни при изключително тежки условия и с риск за живота си.
В рамките на церемонията бяха наградени и пожарникарите от Благоевград, които участваха в преодоляването на последствията от наводненията в Скопие. Моралната награда за екипа получиха младши експерт Ивайло Стоянов и пожарникар Давид Гълъбов.
Министърът на вътрешните работи Пламен Узунов връчи награди на трима достойни българи - Юлиян Михайлов, бивш полицай, спасил от смърт шефа на антимафиотите в Силистра; 19-годишният Александър Пеев и 22-годишният Радостин Богданов, които задържаха в Бургас рецидивист, опитал да ограби жена. Вътрешният министър връчи и специално отличие на Миролюба Бенатова, за дейността й като журналист.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Пинокио
    Отговор
    1 18:14  06.03.17
    ЛЕНЧЕТО ПОПЙОРДАНОВСКА Е НА Й ПОПУЛЯРНА В МОМЕНТА ,НО гжа ЛЪЖАТА ЩЕ Я ЗАСЕНЧИ МНОГО БЪРЗО

Напиши коментар:


Публикувай