Last news in Fakti

7 Март, 2017 08:09 2 281 13

Плашат отец Паоло от Белене заради бежанци

  • бежанци-
  • паоло кортезе-
  • белене

Отец Паоло Кортезе от Белене е заплашен с убийство, заради приютяване на бежанци. Това съобщи Нова телевизия.

След Елин Пелин и Белене скочи срещу семейство бежанци. Сирийците от Дамаск са в града по покана на католическия свещеник, но желанието им да се установят трайно в града не се харесва на местните.

Семейството бяга от войната в Сирия. Легално стига до Турция и Гърция, после попадат в бежанския лагер във Враждебна и идват в Белене по предложение на Агенцията за Бежанците. Имат вече статут.

"Нямам нищо против възможно е да с а добри хора. Страхувам се само че може да се сбъднат страховете на хората, че след тях могат да дойдат още 50 семейства и тук да стане едва ли не бежански лагер", коментира местният общински съветник Красимир Тодоров.

В понеделник вечерта в Белене се проведе протест на около 200 души срещу семейство бежанци, настанени в католическата църква в града.

Отец Паоло Кортезе съобщи, че семейството е решило да си тръгне, защото се чувства заплашено. „За мен това е голяма загуба за обществото”, каза той в предаването „Здравей, България” и добави, че семейството е било проверено преди да бъде настанено в града.

Той заяви още, че е получил заплаха за живота си от българин, живеещ в Германия. „Заплаши ме, че ще ми счупи главата и ще ме убие”, заяви свещеникът.

Относно твърденията, че отецът говори срещу АЕЦ „Белене”, той заяви, че има свобода на словото и има право да се изказва по обществени въпроси.

Тези настроения през последните дни променят рязко отношението към сирийското семейство.

„Усещат напрежението и дори не желаят вече да излизат навън. До онзи ден излизаха на центъра спокойни", казва пред бТВ Михаил Маринов, ръководител "Фондация Белене"

Хората в града не искат да коментират темата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джозепе Куртезе

    20 6 Отговор
    Паоло вземи си ги в Италия.
  • 2 Mirko

    17 3 Отговор
    Да приемем че иска да помага на хората в нужда. Да речем че има право да се изказва за АЕЦ-а. Но как да приемем, че иска смяната на името на читалището от Ботев, на епископ Босилков ? 100 % провокатор. Да прочете пак Библията и да види колко се е отдалечил от написаното там.
  • 3 кроко

    18 3 Отговор
    Италианско отец-педофил тръгнал да приютява джангали, щото го кефят новините за груповоизнасилени и убити жени, грабежи и атентати. Доататъчно цигани си имаме, не ни трябват други.
  • 4 Киро

    17 2 Отговор
    Минавайки в Турция, те вече са избягали от войната.

    Тоест, от Турция натам са си чисти икономически емигранти!

    Ако са християни, ще ги приемем, но с тези чалми и пердета - да си седят в техния си свят!

    Аман от бацили, желаещи да се размножават, мюсюлманчат и ядат на гърба на Европа!
    Ние нямаме нужда от паразити, който има - да си ги вземе у тях!

    Коментиран от #5

  • 5 Дидито

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Киро":

    Ние ще ядем на втора скорост-от казаните Кире.
  • 6 ЙоЙо

    8 3 Отговор
    Отец Паоло да си оди в Италио. Да ни ни казва как да си живеем в Българио, че да не стане мазало. Да не стане църквичката му като ямболската ...
  • 7 кой разрешава

    8 1 Отговор
    НА ЧУЖДИ ПРОПОВЕДНИЦИ ДА СЕ ШИРЯТ ИЗ БЪЛГАРИЯ.тОЗИ Паоло не стига че е във чжда страна а си позволява да кани мюсюлмани.От добро сърце ли го прави?Не!Всичко е замислено и целта е ясна:Ислямизирането на България! Да ама НЕ! На Паоло номера няма да мине и затова спира помощите дадени от"сърдце''ЕЕЕЕ как да му вярваш?
  • 8 ОТЕЦ ПАОЛО

    6 1 Отговор
    КАНИ МИГРАНТИ НЕ ОТ ДОБРО СЪРДЦЕ!ТОЙ ИСКА ДА СЪЗДАДЕ МЕЖДИНЕН ЦЕНТЪР ЗА ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА МИГРАНТИ ПРЕЗ ГРАНИЦАТА!ТАМ ЩЕ Е МЕЖДИННАТА ИМ СПИРКА!ЗАТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ПОСТАВИ ПОД НАБЛЮДЕНИЕ!НЕМОЖЕ ДА СИ РАЗХОЖДА КОНЧЕТО НЕОБЕЗПОКОЯВАН!НЕ И ВЪВ БЪЛГАРИЯ!
  • 9 АНАЛОГИЯ

    4 1 Отговор
    МЕРКЕЛ"Не искатЕ мигранти-ще я карате на задна скорост!''Отец Паоло'' неискате мигранти и ислямизация-няма помощи за бедни!''Всичко това вече ни е познато.Милосърдие ли е това?Не това е замислен ГЕНОЦИД!
  • 10 EX ЧЕ E НАХАЛЕН

    6 2 Отговор
    КОЙ Е ТОЗИ ДА ИСКА ОСТАВКИ ЗАТОВА ЧЕ НЕМОЖЕ ДА ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА?ДА си отива там откъдето е дошъл и да си прибира във къщата мигранти колкото си ще!Тук е България и ще се съобразява със наште желания и закони! Той много добре е знаел какво ще последва от действията му.Сега ще си понесе последствията!ГНЕВА НА ХОРАТА!
  • 11 колю

    5 2 Отговор
    С чужда пита помен прави.
  • 12 факт

    1 2 Отговор
    НАЙ-ПЕДОФИЛСКАТА РЕЛИГИЯ
  • 13 драката

    1 2 Отговор
    През средновековието йезуитите са изгаряли живи
    хора,сега този йезуит иска да ни подпали държавата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове