723 3

Жълтите павета се рушат

Жълтите павета се рушат
Стефанаки Йоанис

Емблематичните жълти павета в София са пред разпад. Наскоро жълтата настилка бе изцяло пренаредена, но от неправитествената организация "Спаси София" алармират, че паветата се рушат.

"Това е един от символите на София. Смятаме за неприемливо текущото им състояние, въпреки че бяха извършни аварийни ремонти. Паветата са на вълни, голяма част от тях са счупени. Има идея за преръщането на булеварда ("Цар Освободител") в пешеходна зона и този път вече трябва да има смело решение", призова пред България он ер Борис Бонев от "Спаси София".

"Булевардът трябва да се направи пешеходна зона. Паветата не са предвидени за толкова тежък трафик", отбеляза Андрей Зографски, който също е от неправителствената организация.

Той настоя, че винаги има пропадания, начупени павета и е крайно време да се предприемат мерки, които трайно да решат проблема.

Директорът на "Транспортна инфраструктура" в Столичната община Васил Начевски призна, че досега са извършвани само аварийни ремонти и паветата предимно се пренареждат.

"Няколко екипа от български учени разработват производството на жълти павета. Вече има произведени и предстои в близко време да се положат на булеварда, за да се види състоянието им при тежкото движение и атмосферните условия", обясни той.

Васил Начевски потвърди, че се обсъжда превръщането на бул. "Цар Освободител" в пешеходна зона, но мненията са разнопосочни. Решение ще бъде взето след обществено обсъждане.

Той добави, че предстоят ремонти на бул. "Дондуков", ул. "Граф Игнатиев" и разширение на бул. "Монтевидео" до бул. "Никола Петков".

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • guest
  Отговор
  1 09:51  07.03.17
  " Паветата не са предвидени за толкова тежък трафик " - едно време какви павета имаше ...
 • Иво
  Отговор
  2 13:40  07.03.17
  Така е, след като натовариха булеварда с коли денонощно. "Цар Освободител" трябва да е пешеходна зона, а не "Граф Игнатиев", например. Ама, като ни управляват хора, дошли оня ден от дълбоката провинция, така ще се рушат знакови места на столицата.
 • Роман дизел
  Отговор
  3 20:13  09.03.17
  Е със тия павета че затрупаме парламенто, злото тебе да погребем длибоко.

Напиши коментар:


Публикувай