861 5

Д-р Десислава Кателиева: Освобождаването ми от "Пирогов" е политическа поръчка

Бях уволнена, след като застанах в защита на д-р Кацаров, коментира лекарката

Д-р Десислава Кателиева: Освобождаването ми от "Пирогов" е политическа поръчка
Стефанаки Йоанис

Политическа поръчка - това е причината, поради която е била освободена от "Пирогов" д-р Десислава Кателиева, заяви самата тя в "България сутрин". В ефира на Bulgaria ON AIR тя обясни, че не е получила предизвестие, а до развръзката се стигнало след като дала гласност на наболял въпрос в здравеопазването:

"При участието си при вас аз заявих, че трябва да се спре тази политика на реваншизъм и разчистване на сметки и трябва да се погрижат наистина за спешната помощ в България. Не е редно да бъдат премахвани хора, които през последните две години градиха някаква политика в спешната помощ и би трябвало да се спазва някаква приемственост в политиката на спешната помощ", коментира д-р Кателиева.

"Аз практически бях уволнена, след като застанах в защита на д-р Кацаров и след като внесох протестна декларация срещу сливането на спешната и на неотложната помощ в Националния рамков договор за 2017 година", добави тя.

Кателиева беше категорична, че няма да обжалва, но ще даде гласност на казуса, както в страната, така и в чужбина "за това как се отнасят с един спешен медик, който има смелостта да казва истини".

"В България се прави остър завой в политиката спрямо спешната помощ и се саморазправят с хората, които мислят по различен начин", добави в заключение тя.

Паралелно с отвореното писмо на д-р Кателиева от "Пирогов" излязоха с позиция, че тя е била освободена на основание на чл. 334, ал. 1 от Кодекса на труда - Раздел прекратяване на трудов договор за допълнителен труд, и е било изплатено за обезщетение за неспазено предизвестие.

"Нашето здравеопазване в момента се държи на нашия извънреден труд. Ако всеки един работодател постъпи като проф. Балтов, ще трябва да се затворят не кабинети не, отделения а цели болници, които съществува благодарение на нашия допълнителен труд и на нашия извънреден труд", отговори д-р Кателиева.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • курней
  Отговор
  1 08:26  08.03.17
  Радев не е реваншист ! То не беше МВР, то не бяха областни та най накрая се стигна и до бърза помощ! А кой знае дали зад всичко това не стои генерал Деса?
 • Боцо
  Отговор
  2 09:35  08.03.17
  Тая кокошка от колко места взима заплата.Работи на 5 места и обикаля телевизиите.

  Коментиран от #3, #4

 • боцко
  Отговор
  3 09:46  08.03.17

  До коментар #2 от "Боцо":

  Важното е че РАБОТИ ! Едно е да работи друго е да НЕ РАБОТИ и да прибира пари!!!
 • имуноглоболин
  Отговор
  4 09:53  08.03.17

  До коментар #2 от "Боцо":

  Ако си бил на зор в "пирогов" тая лекарка щеше да ти се вижда като господ ,но понеже не си , ти се вижда като кокошка че даже и броиш и парите . Характерно за хора с трети клас!
 • Роман дизел
  Отговор
  5 12:41  08.03.17
  Ер Доганова работа.

Напиши коментар:


Публикувай