519 4

Френският Корпус за бързо реагиране на учение у нас

Мартин Христов

Учението на Корпуса за бързо реагиране - Франция (HQ RRC-FR) „Trident Jaguar 2017“ започна днес, 8 март, на учебен полигон „Ново село“. То се провежда до 17 март в България и Норвегия и в него участват близо 1 000 военнослужещи от 25 държави. На учебен полигон „Ново село“ е развърнат Щабът на Корпуса за бързо реагиране - Франция, съобщиха от Министерството на отбраната.

Учението „TRIDENT JAGUAR 2017“ е финален етап от процеса на сертификация на многонационалния щаб на корпуса като щаб на съвместните сили на Алианса в съответствие със структурата на силите на НАТО през 2017 година.

Процесът по сертификация на Щаба на Корпуса за бързо реагиране-Франция включва три учения: „CITADEL RANGER 2016“ - проведено през септември 2016 г. в Норвегия, „CITADEL BONUS“ - проведено във Франция и Полша през ноември 2016 година, и „TRIDEN JAGUAR 2017“, което се провежда през март тази година в България и Норвегия.

„TRIDEN JAGUAR 2017“ ще демонстрира способността на Щаба на Корпуса за бързо реагиране – Франция да планира и провежда малки съвместни операции (SJO) в отговор на кризи извън условията на Член 5 от Вашингтонския договор и ще потвърди готовността на командната структура да действа като Щаб на съвместни сили на Алианса, готов да отговори на кризи или възникващи заплахи на границите на НАТО и извън Алианса. По време на учението ще бъде проверена системата за командване и управление на щаба и неговата способност да ръководи действията на подразделения, с големина на бригада, развърнати в Норвегия. Френските формирования - 4-та въздушнопреносима бригада и 6-та лекобронирана бригада, и съюзните сили от 4-та механизирана бригада на Канадските въоръжени сили, ще проведат подготовката си под командването на Щаба на Корпуса за бързо реагиране - Франция при сценарии на действия с висока интензивност.

Сливен / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Апропо
  Отговор
  1 15:50  08.03.17
  Само да не минават покрай село Коиловци , че братята Славчо и Васко Цоневи сигурно ги чакат.

  Коментиран от #2

 • Варна
  Отговор
  2 17:50  08.03.17

  До коментар #1 от "Апропо":

  Те пак ще ги пратят там, ама сега са на климатизация. - Все едно са ги пратили на Белмекен преди слрещата. После при братята и този път ще ги учат да казват по- отчетливо "Туристо- Туристо"!
 • Роман дизел
  Отговор
  3 20:02  09.03.17
  Ей внимавайте на какво ги учите да не стане Франция като България
 • Гост
  Отговор
  4 20:05  10.03.17
  А бе какви са тея сертификации и ала бала....на фронта някой ще те пита дали си сертифициран ли? нещо....машина за пари ми се струва или как да вземем парите на баламите.... и ако не се сертифицира армията ни по натовските стандарти какво?

Напиши коментар:


Публикувай