1 577 3

Галъп:Влизащите в НС партии са 5+1

Силите на БСП и ГЕРБ изравнени

Калина Петрова

Силите на БСП и ГЕРБ продължават да са изравнени, а формулата на влизащите в парламента партии от днешна гледна точка е 5+1. Сред твърдо решилите да гласуват за политическа сила или кандидат, 30,2% казват, че ще подкрепят БСП, за ГЕРБ биха гласували – 28,3%, за Обединените патриоти – 11,9%, за ДПС - 8,2%, за партията на Веселин Марешки ВОЛЯ – 7,4% и за коалицията „РБ - „Глас народен“ - 4,3%. Тези формации биха попаднали в следващото Народното събрание от днешна гледна точка, като при Реформаторите ще се наложи много усилена кампания, тъй като са с резултат около бариерата. Това сочи проучване на Галъп.

Данните са регистрирани по метода лице в лице сред 1003 души от 27 февруари до 5 март. Изследването е независимо от външно финансиране. Данните показват моментното състояние и декларативните нагласи. Затова и няма как да са прогноза за изборния резултат. Максималната грешка при 50%-овите дялове е ± 3%.

ГЕРБ разполага с малко по-широка ниша, но в момента тя не е напълно мобилизирана. Оставащите две седмици кампания ще бъдат решаващи за това кой ще победи в изборите.

Очакваната активност към днешна дата, според декларативните нагласи, е около 55% спрямо избирателните списъци.

Сред останалите формации личат коалициите АБВ и Движение 21 с 2,6%, „Да, България“ с 2,3%, Нова република с 1,6%. За други партии биха гласували 3,2%. Сред тях личи ДОСТ с под процент. Подкрепата за такъв тип формации в България обаче е трудно уловима със социологически методи.

2,8% от твърдо решилите да гласуват биха гласували с „Не подкрепям никого“. Тези гласове не са калкулирани в изборния резултат.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • све
  Отговор
  1 17:36  08.03.17
  Нека всеки да прецени сам, но ВЕЧЕ 15Г НИ УПРАВЛЯВАТ БСП, ГЕРБ И ПАТРИОТИ. Лъжат ни едни и същи. Време е да изберем нови честни хора ! Ако не променим нещо изчезваме . ППКой" , Българска пролет, ПП"ВЪЗРАЖДАНЕ", който и да е нов
 • Глупак
  Отговор
  2 17:42  08.03.17
  Не е случайно, че в купените проучвания имаме само 6 до 8 партии. Чиста манипулация. Дали сме така прости ,да вярваме ????
 • Аспарух
  Отговор
  3 19:12  08.03.17
  Галъп на Кънчовците с голф игрищата

Напиши коментар:


Публикувай