8 Март, 2017 18:05 1 329 27

Ще ви върнем достойнството, българи

  • корнелия нинова-
  • достойнството-
  • българи
Ще ви върнем достойнството, българи - 1

„Поставяме си две големи цели. Най-важната задача е да спасим България от демографската катастрофа. Втората задача е да се справим с бедността“. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова по време на среща с граждани в Монтана. „Защо БСП, защо да подкрепите нас? Защото още миналата година през август месец, откликнахме на очакванията на хората и предложихме за президент човек, който е различен от статуквото и не е омърсен от годините на прехода. Направихме промяна и в партията, така че тя да се отвори към нови лица", каза още тя. Нинова подчерта, че в листите на БСП могат да се видят авторитетни фигури от обществото, които споделят идеологията на БСП и са готови да изпълняват програмата й. По думите й реформата е отговорила и на очакванията на всеки човек - неговият глас да бъде важен. „Направихме го, за да покажем на народа си – ето готови сме да променим себе си, за да ни повярвате, че ще променим и България“, каза още председателят на партията.

Като част от промяната Нинова посочи премахване на паралелната държава, която всяка година краде 10 млрд. лв. „Ние сме готови да кажем- край на това. Така ще има пари и за пенсии, и за детски надбавки, и за помощ на младите семейства“, посочи тя. На второ място тя поиска развиване и утвърждаване на българска индустрия, производство и земеделие. „БСП като спечели изборите и създаде фонд „Индустрия“, средствата от него ще бъдат насочени към слаборазвитите региони за създаване на производство. Застъпваме се за български стоки и българско земеделие“, категорична е Нинова. Тя обясни, че в момента десет големи арендатора и собственици получават 80% от субсидиите. „Ще сложим таван на субсидиите в земеделието и парите ще се преразпределят между малкия и средния производител на плодове, зеленчуци, месо и мляко“, уточни тя и допълни: „Търговските вериги, външните чуждите инвеститори, ще продават 50% българска стока по закон. Който не го прави, ще плаща санкции за това“.

Корнелия Нинова акцентира - за да има българска икономика и земеделие, трябва да има и кадри, които да работят. „Безработицата в България е проблем, но също толкова голям проблем е липсата на кадри за фирмите“, каза още тя. По нейните думи финансирането за държавните училища е разпределено и към частните колежи. „Това е и третото много важно - образованието. БСП взима парите, които ГЕРБ дадоха на частните училища и колежи, и ги връща на държавните и общински училища, за да ги спаси от закриване. Отменяме и закона за училищното и предучилищното образование, който гарантираше неграмотност за българското дете и унижение на учителите“, заяви председателят на левицата. Тя подчерта, че БСП настоява да има един учебник по всеки предмет. „Връщаме и професионалните училища, и техникумите, и това образование ще бъде свързано с икономиката“, обясни тя.

Сред един от основните приоритети Нинова посочи и здравеопазването. „В Конституцията е записано и ние ще го изпълним – всеки, който си плаща здравните осигуровки, ще се лекува безплатно, без да доплаща каквото и да било. Тези, които не могат, държавата ще поеме грижата за тях“, подчерта тя.

Като пета промяна Нинова посочи справянето с битовата престъпност. „На всеки три села- полицейски пост“, каза още лидерът на БСП.

Ще направим всичко възможно да ви върнем самочувствието като народ и нация

„Ще направим всичко възможно да ви върнем самочувствието, като народ и нация“, заяви Корнелия Нинова пред пълната зала. Според нея политическата класа години наред е предавала интересите на България заради лични. „Никога няма да оспорим членството ни в ЕС, но винаги ще застанем на страната на националния интерес“, допълни тя.

Нинова засегна и темата за доходите, данъците и битката с бедността. „Левицата предлага хората с по-високи доходи да плащат по-високи данъци, защото така е солидарно“, категорична е тя. Нинова обясни, че хората, с доходи над 10 000 на месец ще плащат 20% данък, а останалите 10%. „Искаме да помогнем на младите хора, младите семейства, които работят – ще им бъде намаляван данъкът върху доходите с 50 лв. за всяко дете. Млад човек, ако иска да започне собствен бизнес, ще го освободим 2 години от плащане на данък. Младо семейство, което иска да получи кредит, за да си купи първото жилище- ще помогнем за намаляване или опрощаване на лихвите по тези кредити“, даде пример тя. Нинова посочи и друг приоритет-преизчисляване на старите пенсии, на база на новия средноосигурителен доход на база 2013 г., което ще донесе средно до увеличение на пенсиите с 20% до 30%.

„Помогнете ни. България е на кръстопът. Дайте ни сила да победим на 26-ти март и да направим промяна, заедно с вас. Не заради нас, а заради България“, призова Корнелия Нинова.

P.S.

Факти.бг напомня на читателите, че народът категорично заяви чрез референдум волята си да избира депутатите с мажоритарен вот. Политическата класа се уплаши и предпочете пак да се скрие в безличните партийни листи.

Факти.бг счита, че е нагло да искаш от някого мнението му, когато току що си му ударил шамар, за да замълчи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 све

    8 4 Отговор
    Нека всеки да прецени сам, но
    ВЕЧЕ 15Г НИ УПРАВЛЯВАТ БСП, ГЕРБ И ПАТРИОТИ. Лъжат ни едни и същи.
    Време е да изберем нови честни хора !
    Ако не променим нещо изчезваме .
    ППКой" , Българска пролет,
    ПП"ВЪЗРАЖДАНЕ", който и да е нов
  • 2 све

    15 1 Отговор
    ПЪЛНА РЕВИЗИЯ НА ПРЕХОДА !!!!!!!!
  • 3 начало

    24 0 Отговор
    Като начало върнете каквото сте откраднали. Това можете да го направите и без да сте на власт.
  • 4 комунистически парцал

    19 4 Отговор
    73 год не стигнаха да се наядете , още ви се краде.Аз да съм на власт за 3 месеца как бих ви оправил БСП ГЕРБ ДПС Псевдопатриоти и разни трансформатори....
  • 5 Оги

    12 0 Отговор
    Нинова, ами за преди след като се разочаровах от СДС лъжците, пак 2 пъти вотирах БСП. И ефекта не се промени...разрухата и ада зза мен и доста познати си продължи да нараства. При Боко също се увеличи. Как да вярвам изобщо някому вече? Откъде да знаем, че не са само красиви думи? Да, Радев е готин Президент, аз се радвав, че не стана оная вехта номенклатура Мадър на нацията. Този е военен, човек с практически опит, излъчва нещо почгенно. А ако станете на власт, откъде да знаем, че ще сме по-добре от досега? Аз лбиф вотнал и Дявола, ако ще е за доброто ни и на България, но как да избера правилният Дявол от всичките муу клонинги, пердън партии кандидати?
  • 6 Един

    20 0 Отговор
    По- добре върнете парите на българите, които окрадохте
  • 7 българин

    12 0 Отговор
    От 30 годишния преход се вижда, че партиите не донесоха нищо добро за народа. Само бедност и разруха. От коментариите по форумите става ясно, че това повече не може да се търпи. На това учените му казват революционна ситуация. Дошло е време хората да вземат съдбата си в свои ръце. Мажоритарни избори.
  • 8 Хахаха

    2 13 Отговор
    Защо се оплаквате като бабички
    Изберете честни хора, КОИТО НЕ САМО ОБЕЩАВАТ, НО И ПРАВЯТ НЕЩО.
    ПП , ВЪЗРАЖДАНЕ,,
    Програма от 9 точки, които ще донесат МИЛИАРДИ……
    ПЪЛНА РЕВИЗИЯ НА ПРЕХОДА
    само малко мозък е необходим
  • 9 Гост

    12 1 Отговор
    Еее пак Курнелийка стига сте ни я навирали в носовете тази госпожо Петрова, не нормално !!!
  • 10 Аспарух

    16 4 Отговор
    Нинова не връща никога нищо , тя само взима.
    Колкото ще върне заграбеното от „Техноимпекс” и „Техноимпортекспорт” Милиони . След това от "Булгартабак "

    А пък как лъжеееее -няма равна просто
  • 11 мъжкар

    8 2 Отговор
    Това са поредните предизборни глупости на които трябва да си наистина здрав балък че да се хванеш.В момента за да се оправи положението като за начало Бг трябва да напусне ЕС НАТО.Второ всички мутри и бизнесмени трябва да бъдат натикани по затворите защото това са бивши патрийни кадри които заграбиха държавната пара ликвидираха индустрията и откраднаха последните останали предприятия в тая страна.Трето трябва да бъдат възстановени отношенията с Русия а със запада да се води политика адекватна на НАШИЯ национален интерес а на на американските интереси.Трябва да се действа с твърда ръка за да има промяна иначе уверявам ви че не се ли случат тези три неща няма да има НИКАКВА ПРОМЯНА.

    Коментиран от #16

  • 12 Spravedliviq

    3 1 Отговор
    В момента е като при комунистите,прекалено прости хора-още по слаба държава!
  • 13 Роман Дизел

    3 0 Отговор
    Аз какви неща мога да обещая ама ще ги дам след сватбата.
  • 14 Било

    6 1 Отговор
    Ама недейте г-жа Корнелия моля Ви, че пак в първи клас
  • 15 МХА

    6 0 Отговор
    То хубаво г-жа Нинова ама то Българите поумряха другите избягаха по чужбина .Вашите / демократични/ управления ги унищожихте !!!!! На кого ще помагате то където ида се обърнеш навсякъде само цигани !!!!
  • 16 кроко

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "мъжкар":

    Няма да стане тая работа - ние сме последна дупка на кавала, екслоатират ни както си искат и няма кой от великите сили да се застъпи за нас. И да се махнем и да не се махнем от ЕС и НАТО, няма кой да ни позволи да водим самостоятелна политика, да имаме стабилна икономика, образование и отбрана. Дори и да се появи такъв политик в БГ, ще бъде убит или страната ни ще бъде разтърсена от разни етнически размирици.

    Общо-взето, няма значение за кого ще гласуваме. Жалко и тъжно, е но само, ако има пак световна война за преразпределение на силите и влиянието, имаме някакъв шанс да надигнем глава и да променим нещо. И то само ако сме на странанта на победителя и твърдо отстояваме своето за сметка на съседите си, особенно онези от югоизток.

    Коментиран от #20

  • 17 Глупак

    3 0 Отговор
    Глупав съм, но май
    БСП И ГЕРБ, с Патриоти, ДПС, РБ, а вече у Марешки ни играят театър…
    После пият, пеят и НИ СЕ СМЕЯТ.
    Данъчната политика е същата…
    Делят си огради, пътища, КТБ, БТК, Булгартабак, субсидии, КОНЦЕСИИ
    ГОРКИТЕ
    КАКВО ЛИ ЩЕ ПРАВЯТ КАТО ИЗМРЕМ. ?????
    Гласувайте за коалиция БСП-ГЕРБ
  • 18 гост

    2 1 Отговор
    Само куршума може да върне достойнството на българите ,до тогава си оставаме едни червеи които всеки ги мачка .
  • 19 Драка

    2 0 Отговор
    Корена на всичко казано по-горе от К.Н. е премахване
    на някоя си паралелна държава лапаща 10 млд. пари.
    Та въпроса ми е,коя е тази паралелна държава и защо
    не я назове и от ,кой се състои?За да може малко от
    малко думите и да хванат дикиш,т.е. да и повярваме.
  • 20 Наблюдател

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "кроко":

    Ето това е самата истина ,който не я е проумял и разчита на някаква партия да го извади от батака ,жалко за него. Нямам предвид някои лапачи закачени на някоя хранителна верига, а основната маса хора. Та изборът е или ужасен край ,или ужас без край, или поне докато свърши българското население. А и чувам по морето , бизнесът да внася украински работници, 300 китайци-Те такива работи.
  • 21 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    тези дето трябва да ни управляват няма да бъдат избрани от народ с такава култура и самочувствие,като нашия.тук останаха последните соцмохикани в европа.чакат да се разпадне ес и нато за да им стане убаво и винаги с тази идея тръгват на избори.няма проблем сега нинова няма да ви подведе ,само да седне на стола на министър председателя.още от сега загрява в тази посока с марионетката си радев.после ни фондове ни уважение и задна скорост за да се различаваме от европа.та на българина като нормален соцносталгик все някои друг му е крив и затова изтиква напред тези дето още от старта го лъжат наи-безугледно с обещания за светло бъдеще,вместо да избира тези дето са наи-успели в честна игра,макар че в българия честна игра няма.
  • 22 ЪРП

    1 1 Отговор
    АЗ ВЯРВАМ НА ДУМИТЕ НА КОРНЕЛИЯ НИНОВА, И БИХ ГЛАСУВАЛ ЗА БСП!!!

    ИЗБОРА МИ ЩЕ БЪДЕ МАЖОРИТАРЕН ....ЕДИН ВИД.

    ПРОСТО СИ ЛИЧИ ,ЧЕ Е СВЯСТНА ЖЕНА И ИСКА ДА СВЪРШИ СВЕСТНИ РАБОТИ, А И С ДЕЛА ГО ДОКАЗВА ВЕЧЕ!!!

    ДО СЕГА НИКОГА НЕ СЪМ ГЛАСУВАЛ ЗА БСП, НО ЩОМ ТЯ Е ЛИДЕР В МОМЕНТА НА БСП, ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА НИНОВА И ТОВА Е!!!..........ХОРАТА ПРАВЯТ ПОЛИТИКИ С ДЕЛАТА СИ, А НЕ ИМЕНАТА НА ПАРТИИТЕ!!!
  • 23 ЪРП

    1 1 Отговор
    ОСТАНАХ МНОГО ПРИЯТНО ИЗНЕНАДАН ОТ НИНОВА, КОГАНО НАПРАВИ ПОСЛЕДНИТЕ ДРЪСТИЧНИ ПРОМЕНИ В СТРУКТУРАТА И КАДРИТЕ НА БСП .......А, САМО КАТО ВИДЯХ ,КАК СТАРИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ДИНОЗАВРИ ГЛЕДАХА КАТО НААКАНИ И ВЪЗОПТАХА ПРОТИВ НЕЯ........, МИ СТАНА ЯСНО,ЧЕ ТАЗИ ЖЕНА ВЪРШИ ПРАВИЛНИТЕ НЕЩА, ПО ПРАВИЛНИЯ НАЧИН!!!

    СЪЩО ИСКРЕНО Я ПОЗДРАВЯВАМ ЗА ТОВА ,ЧЕ ТЯ ПОСОЧИ НАЙ-ДОБЛЕСТНИЯ И ДОСТОЕН МЪЖ ДА БЪДЕ ПРЕЗИДЕНТ И ХОРАТА Я/ГО ОЦЕНИХА!!!

    ПОЗДРАВЯВАМ Я И ЗА ИЗБОРА И НА ПРОФ. ИВО ХРИСНОВ И ИЗКЛЮЧИТЕЛНИЯ ЖУРНАЛИСТ И СВЕТОВЕН АНАЛИЗАТОР -ТОМА ТОМОВ , ЧЕ ГИ ПОКАНИ В НЕЙНИЯ ЕКИП!!!
  • 24 ЪРП

    1 0 Отговор
    А, НЯКОЙ ЧУЛ ЛИ Е ДРУГ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТК, ДА ЗАЩИТИ БЪЛГАРИЯ ПО ДОСТОЙНИЯ НАЧИН, ПО КОЙТО ГО НАПРАВИ НИНОВА ТУК:

    http://epicenter.bg/article/Korneliya-Ninova-kam-Antonio-Lopes--Ne-mozhete-da-me-sprete-da-kazha-istinata--/120802/2/48
  • 25 kak

    1 0 Отговор
    КАК КАТО ВИСШИ ПАРТИЙНИ ФУНКЦИОНЕРИ СА СТАНАЛИ МИЛИОНЕРИ С Е ЕДНА ДЕПУТАТСКА ЗАПЛАТА А НЯМАТ НИЩО ОБЩО С МУЛТИ МИЛИОННИЯТ БИЗНЕС НА ПОЛОВИНКИТЕ СИ.
    НЕ НИ ПРАВЕТЕ НА ГЛУПАЦИ.
  • 26 истина една

    0 0 Отговор
    Президентска република, Радев президент, всички управлявали в затвора
  • 27 jambazina

    1 0 Отговор
    Няма как да се върне вече достойнстовото на хората, загубено е безвъзвратно!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове