758 1

Шофьор на автобус отказал да качи младеж с аутизъм от Варна до София

Младият мъж останал сам на автогарата до сутринта

Стефанаки Йоанис

Шофьор на автобус е отказал да качи млад мъж с аутизъм от Варна до София, въпреки че той имал билет, твърди неговата майка. Случката се разиграва през в нощта срещу 6 март, а младият мъж останал сам на автогарата до сутринта, съобщи бТВ.

23-годишният Йордан страда от Синдрома на Аспергер - вид аутизъм, при който хората са със средно и над средно ниво на интелигентност.

Той бил на гости във Варна и решил да се прибере в София с автобус. Купил билет, но шофьорът отказал да го качи, разказва майката.

Диана се опитала да говори с шофьора, но никой не пожелал да я чуе.

Въпреки това, Йордан останал извън рейса цяла нощ сам на автогарата. Качил се на следващия автобус в 8 ч. сутринта.

Превозвачът отрича и представя друга версия.

„Появява се мъж във видимо неадекватно състояние, с опикани дрехи, с вилица в едната ръка, в другата - торбичка с мръсни ножове и чинии. При поискване на билета, мъжът се обръща и си тръгва и с това приключва всичко”, заяви Георги Атанасов, изпълнителен директор на автобусната фирма.

Майката на момчето отговори, че това са „долни инсинуации, че бил напикан и неадекватен”.

Случаят ще се изяснява в съда. Фирмата е пуснала жалба за клевета и уронване на престижа.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Един студент
    Отговор
    1 22:22  08.03.17
    Защо другия автобус в 8 сутринта го е качил ако е бил опикан? Юнион и Биомет редовно си пушат в автобуса от Варна за София - ползвам ги всяка седмица с нощните рейсове. Вече ме познават и може да се каже, че съм им дружка ама за да не си разваля отношенията си трая, защото Юнион имат евтини билети за задните седалки, обаче и в двата превозвача, нощем, когато сме малко пътници се ПУШИ ЯКО!

Напиши коментар:


Публикувай