Last news in Fakti

9 Март, 2017 17:36 2 276 18

Ще се противопоставя на Европа на две скорости

  • европа на две скорости-
  • румен радев-
  • ес
Ще се противопоставя на Европа на две скорости - 1

Тук съм, за да изразя ясната българска позиция в подкрепа на основополагащите ценности на ЕС - единството и солидарността, и да се противопоставя на тенденцията за Европа на две скорости - за формирането на център и периферия, посочи държавният глава. Това заяви резидентът Румен Радев пред български журналисти в Брюксел при пристигането си за участие в заседанието на Европейския съвет.

Налице е тенденция ЕС от съюз на принципи и ценности да се трансформира в съюз на сметки и пазарлък. От тази седмица Европа няма да бъде същата, добави той.

Ще се противопоставя на Европа на две скорости

Президентът подчерта, че България не приема задълбочаването на различията в Европейския съюз, както и тенденцията за затвърждаването на „Европа на две скорости“ и за формирането на център и периферия.

„Дебатът за бъдещето на Европа по някакви нови механизми, както се предлага в тези пет сценария, едва сега започва“, посочи Румен Радев и припомни, че дискусиите по „Бялата книга“ за бъдещето на Европа ще приключат през месец декември т.г., когато ще бъде взето и решение. „Проблемите стоят отворени, както и решенията. Ние трябва да отговорим на призива на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер във всяка държава този анализ да бъде извършен от институциите така, че да стигне до всички граждани. Държим при бъдещото решение да се спазват основополагащите принципи на единство и солидарност“, заяви още президентът.

България ще подкрепи преизбирането на Доналд Туск за председател на Европейския съвет за още един мандат, стана ясно от думите на президента.

Ще се противопоставя на Европа на две скорости

По-рано днес държавният глава проведе среща с Мишел Барние, Главен преговарящ на Европейската комисия по преговорите за излизане на Обединеното кралство от ЕС. Обща беше позицията, че ЕС трябва да следва единен подход в рамките на целия преговорен процес с Великобритания и че трябва да бъде постигнато взаимноприемливо решение за статута на европейските граждани в Обединеното кралство и на британците в Европейския съюз, които общо са над 4.4 милиона.

Сред акцентите на днешната среща са въпроси, свързани с външната сигурност и отбраната, миграцията, отношенията на Европейския съюз с трети страни, както и икономически и финансови въпроси.

Ще се противопоставя на Европа на две скорости
Ще се противопоставя на Европа на две скорости


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 курней

    4 12 Отговор
    Ти неможа да се противопоставиш на МИГ и да защитиш българския интерес та ще се противопоставиш на Европа???

    Коментиран от #5

  • 2 jambazina

    20 6 Отговор
    Ако беше плевнята, щеше да предложи на 3 скорости и ние да сме на най-бавната
  • 3 onq s konq

    5 11 Отговор
    Явно има хора които не са наясно с въпроса за скоростите,затова ще разтълкувам:Първо-СТАВА ДУМА ЗА ПАРИ естествено и по-конкретно за еврофондовете.Явно след излизане на Англия като значителен донор от ЕС се образува значителна дупка в Евробюджета,а останалите "големи" не са склонни да покрият това с по-големи вноски.Така че Еврофондове пак ще има,но в леко намален размер,което значи че ако дадена държава най-вече от Източна Европа иска да се движи с водещите икономики,то трябва да позатегне колана.С две думи -няма да се изсипва дъжд от пари към Изтока ,само и само всички да се движат в пакет.

    Коментиран от #4, #7

  • 4 БАТЕ ЖОРО

    12 3 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    добре формулирано. и тогава за какъв, така да се каже, член, ни е ес?
    отговор: щото вече сме се нахлузили и мърдане няма.
  • 5 незнайко

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "курней":

    Въпроса за миговете си е "наш личен" проблем. Като членки на ЕС е друг проблем, който защитава Румен Радев ! Мисли а не да се съобръжаваш с чужди мнения.

    Коментиран от #13

  • 6 123

    5 9 Отговор
    Че пък кой ще те пита точно пък тебе? Нула авторитет, нула възможност! Само празни приказки за пред червената безмозъчна аудитория!
  • 7 Трол

    9 3 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Тоя пък сънува дъжд от пари! Ти май искаш Ниагарския водопад в зелено? Хайде стига с тези еврофондове, идва време, когато пораснеш да се оправяш сам. Ако ти вземат земите (примерно за американска база), обувките няма да можеш сам да си вържеш!
  • 8 Спри моляте недей!

    0 2 Отговор
    Не ме разсмивай, децата вече спят, да не ги събудя! Ами бюджета, субсидии, фондове и програми кой тях в ЕС ще ги брани, че без тях сме за мустака! Забавени скорости? Пак ли? Първа глуха - Трета класа"лукс!" РСВ Експрес "Стрела" - Горна Оряховица - Златарица В. Търново! РСВ на промоция: топли наденички с 1/4 бял хляб! Нима пак от Европата ни откачиха?

    Коментиран от #9

  • 9 незнайко

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Спри моляте недей!":

    Колко мислиш плащаме за членство в ЕС ? 1.5 милиарда на година, как ти звучат ако не ги даваме ? Това е като в Османската империя ресим . Каква е разликата ? Винаги ще си бъдем прецакани!

    Коментиран от #10

  • 10 onq s konq

    0 4 Отговор

    До коментар #9 от "незнайко":

    Първо уточни тия 1,5 милиарда дето ги даваме годишно за членство в ЕС левове ли е,евро,долари или рубли.След като уточниш паричната единица,кажи пък колко мислищ че ПОЛУЧАВАМЕ.И чак тогава ще можеш да направиш преценка дали положението е като в Османската империя и колко сме "прецакани".Защото така написаното от теб е едно най-банално правене он "незнайко" на "всезнайсо".
  • 11 onq s konq

    0 3 Отговор
    Казвам ви го като икономис със едно цяло и едно полувише!Прес следващите 50 години ако затегнем коланите ще почнеме ние да даваме пари на буксуващите икономики на германя франця и италя!Това го пиша на базата на исчисленя които съм направил лично ас!
  • 12 Г(Е)РОБ

    1 0 Отговор
    https://chitanka.info/book/2620-sysedi-i-ne-samo.txt.zip Марко Семов - Съседи… и не само… "Каквото калпавите й продажни политици могат да направят на една страна и Бог не може да го направи!"
  • 13 курней

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "незнайко":

    Тоя гьон не може да се противопостави на Деса та на Европа ще се противопостави?

    Не го ли виждаш че нито има собствено мнение нито изработват политическа линея в президентския му екип ...

    Нямало да подкрепя Туск пък като отиде в Брюксел се понамаза с вазелин и.... го подкрепи че и .... !!!

    Айде -стига глупости де!!!

    Коментиран от #15

  • 14 НИКОЛОВ

    1 0 Отговор
    БРАВО ГЕНЕРАЛЕ!!!

    ГОРД СЪМ ,ЧЕ ТИ СИ ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ!!!

    ДОБЛЕСТЕН МЪЖ СИ!!!

    ПИСАТЕЛЯТ ХРИСТО НАНЕВ ПРЕДИ НЯКОЛКО ГОДИНИ ,БЕШЕ КАЗАЛ ЕДНО ПРЕДСКАЗАНИЕ НА СЛАВА СЕВРЮКОВА ,ЧЕ ДУХЪТ НА ПРЕРОДЕНИЯ /БИБЛЕЙСКИЯ/ ДАВИД Е ТУК В БЪЛГАРИЯ И ТОЙ ЩЕ БЪДЕ НА ЧЕЛО НА БЪЛГАРИЯ!!!

    АБСОЛЮТНО СЪМ УБЕДЕН ГЕНЕРАЛЕ ,ЧЕ ТИ СИ ЧОВЕКА ,КОЙТО НОСИ ДУХЪТ НА ДАВИД, КОЙТО Е ПОВАЛИЛ ГОЛИАД!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ЛИНК КЪМ ПРЕСКАЗАНИЯТА ЗА БЪЛГАРИЯ:
    https://www.youtube.com/watch?v=Opk2WQ-v35o
  • 15 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "курней":

    Ехее, трочик, друго си е да ти тропнат като на плювнята готовата шполитическа линия” и да почваш веднага да плюеш, нали?! Всеки може така, ама за друго се иска акъл и дупце.
  • 16 Предрешил се Илия пак в тия!

    0 0 Отговор
    Магарето на сватба го канят ама за .... ! Уж да сме равни, в култура икономически стандарти, качество в производството, жизнен стандарт, общи критерии за социален жизнен стандарт ! А какво стана - претенции към нас, указания регулации, обсебване националните ни инфраструктури и основни икономически ресурси и когато ни съблякоха до голотия Обявиха - вие не сте като нас и няма място за вас при нас! Вие сте в последният вагон и в дори не в Трета класа а в товарен вагон! Маскоте са свалени! Клоунът се оказа ВАМПИР !
  • 17 Прелъстена и изоставена !

    0 0 Отговор
    Обещаваха ни звездите ! Ползваха се от нас . И забравиха за нас ! Та нас като че ли за прос.итутка се отнасят ?
  • 18 Обективно погледнато

    1 0 Отговор
    По добре да се противопостави на мафията в БГ, която играе роля на спирачка, след това скоростта сама ще се повиши. Към този момент президента се опитва с дръпната спирачка да върви заедно с другите автомобили.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове