1 142 5

"Зелени човечета" предизвикаха скандал в БАН

Учени с подписка срещу колега, който вярва в извънземни

Калина Петрова

"Зелени човечета" предизвикаха скандал в БАН. Астрофизици излязоха с подписка срещу своя колега доцент Лъчезар Филипов, съобщи Нова телевизия. Те искат оставката му, защото според тях той уронва престижа на академията с изказванията си за съществуването на извънземни.

"Въпросът не е дали има извънземни. Това е реален научен въпрос. Въпросът е, че е недопустимо учен в сериозна институция да твърди, че има регистрирани извънземни на Земята и че има доказателства за това", коментираха учени в ефира на "Здравей, България".

"В твърденията си се основавам на историята. Контактувам с много учени, които се занимават с тези неща. Твърденията ми за гущери на Венера бяха дадени като факт от мой колега, който дойде от Института за космически изследвания на Русия и изнесе доклад за изследванията на сондите на Венера", контрира доц. Филипов.

София / България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Старчето от БАН
  Отговор
  1 10:27  10.03.17
  И къде викате остана свободата на словото?
 • ЪРП
  Отговор
  2 11:46  10.03.17
  ПОРЕДНАТА ПРОЯВА НА БЪЛГАРСКА УНИЩОЖИТЕЛНА ЗАВИСТ!!! АЗ ПЪК СУПЕР МНОГО СЕ КЕФЯ ,НА ИНФОРМАЦИЯТА КОЯТО СЪМ ЧУЛ ДА ИЗНАСЯ ДОЦ. ФИЛИПОВ В ПРЕДАВАНИЯТА НА СТОЙЧО КЕРЕВ!!! ЖИВ И ЗДРАВ ДА СИ ДОЦ. ФИЛИПОВ!!! ЖАЛИТЕ ТИ ЗАВИСЛИВИ КОЛЕГИ, ВМЕСТО ДА ТИ ИЗБОДЪТ ОЧИТЕ ЩЕ ТИ ИЗПИШАТ ВЕЖДИТЕ ;-)
 • Зрител
  Отговор
  3 13:15  10.03.17
  Гледал съм медийните изяви на доц. Филипов и вчера и със сигурност не е "изтрещял професор", както се опитват да го представят в различни медий. Би ми било интересно да видя в ефир тъй чувствителните му колеги, да поразкажат с какво се занимават, да ни покажат достиженията си, ей така, за да ни ограмотят и те малко. Ще ми е наистина интересно да се запозная и с други гледни точки по спорните въпроси, а и не само. П.С. Ако пък искат, после може и да докажат, че не съществува извънземен разум и живот.
 • незнайко
  Отговор
  4 13:17  11.03.17
  От БАН да не се занимава с доцент Лъчезар Филипов, а да си вършат работата. След като са много умни, какво са измислили и вкарали в поизводство ? Кой им държи сметка ? НИКОЙ !
 • 1234
  Отговор
  5 18:20  11.03.17
  Те някои на времето твърдяха,че земята е плоска и не се върти но....след гадини излезе точно обратното,така,че е по добре човек да си замълчи,защото може да стане за смях ,пък и може да му бъде поискано да върне парите които е похарчил от бюджета да търси и да намери такива ,а не само да лъска панталоните си по столовете в института .

Напиши коментар:


Публикувай