3 855 10

Проучване: 4 партии влизат със сигурност в 44-тото Народно събрание

Мартин Христов

Четири политически формации попадат със сигурност в 44-тото Народно събрание. Близки са резултатите между първите три – по-малко от процент е разликата между ГЕРБ и БСП (19,1 и 18,3 %), а Обединените патриоти биха взели 14,4% от всички гласоподаватели, решили за кого ще гласуват към момента на провеждане на изследването. Четвърта сила е ДПС с резултат 5,1%, ако изборите за народни представители бяха днес.

Това сочат данните от социологическо проучване на „Барометър България“, проведено в периода 6-10 март 2017 г. Анкетата е направена по телефона, сред 1012 българи с избирателни права. Проучването е реализирано със собствени средства.

Ако изборите бяха днес, ГЕРБ биха взели 19,1%, БСП – 18,3%, Обединени патриоти – 14,4%, ДПС – 5,1%. Партия ВОЛЯ събира подкрепа на 3,9% от избирателите, а Реформаторския блок - 3,5%, което доближава тези две формации до 4-процентовия праг за влизане в парламента. 2,6% събират останалите формации, регистрирани за участие на изборите на 26 март, като това ги лишава от представяне в 44-тото Народно събрание.

Над 60% от анкетираните посочват, че ще гласуват на изборите със сигурност.

Малко над 15 % от българските избиратели - 1 млн. граждани, декларират, че ще вземат решение в последния момент дали ще гласуват и кого ще подкрепят. Близо 1/2 от тях посочват, че симпатизират на Обединените патриоти, а останалите се разпределят по равно между БСП, ГЕРБ и квадратчето „Не подкрепям никого“.

Твърдо заявилите, че няма да отидат до избирателните урни, са 18%.

Не е ясно как ще се отрази на избирателната активност, а и на резултата за партиите, фактът, че Конституционният съд отмени задължителното гласуване.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • шлемник байкалскии
  Отговор
  1 15:54  10.03.17
  Много добре ще е ДОСТ да отмъкне още процент и половина от ДПС та и двете партий да останат под бариерата!!! Ха дано!!!
 • 👽Гласът на Нибиру
  Отговор
  2 16:24  10.03.17
  Гласувайте за ГРОБ и следващите избори ще ги гледате по телевизията от чужбина .... през почивката докато чистите тоалетната
 • ЪРП
  Отговор
  3 16:51  10.03.17
  Публикувано във факти.бг: Партия ВОЛЯ събира подкрепа на 3,9% от избирателите, а Реформаторския блок - 3,5%, което доближава тези две формации до 4-процентовия праг за влизане в парламента. КВО ЩЕ РЕЧЕ, "ДОБЛИЖАВА" ДО 4% ПРАГ НА ВЛИЗАНЕ?????? ЩОМ НЯМАТ 4% НЕ ВЛИЗАТ И ТОЛКОВА .........НЯМА ТАКЪВ ФИЛМ "ДОБЛИЖАВА"............НЕЩО КАТО "ПОЛУБРЕМЕННАТА ЖЕНА" МАЙ?!! А,НЕ Е ЛОШО ДА СЕ ПОГЛЕДНЕ И ТОВА НЕМАНИПУЛИРАНО ОТ ПСЕВДОСОЦИОЛОЗИ ПРОУЧВАНЕ , КОЙ ПЕЧЕЛИ И КОЙ НЕ........;-) http://epicenter.bg/poll/Za-kogo-shte-glasuvate-na-parlamentarnite-izbori-na-26-mart-/38 ОФИЦИАЛНИТЕ СОЦИОЛОГИЧЕСКИ СМЕШНИ АГЕНЦИЙКИ СА АБСОЛЮТНИ МАНИПУЛАТОРИ И ПРОПАГАНДАДОРИ, КОИТО ДОРИ ДАВАХА ЧУТОВНА ПРЕДНИНА НА ЦЕЦКА ЦАЧЕВА ПРЕД РУМЕН РАДЕВ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Коментиран от #4, #9

 • кроко
  Отговор
  4 18:00  10.03.17

  До коментар #3 от "ЪРП":

  Ще рече че ще има яко купуване на гласове за да прескочат 4%-та бариера! Иначе мерси за линка, ясно е че тези проучвания са платени и манипулирани лекичко, с до 3% за този, който е платил.

 • све
  Отговор
  5 18:47  10.03.17
  Време е за изненади Да изхвърлим управляващата пасмина (ГЕРБ, БСП, ДПС, РБ, ПАТРИОТИ, Марешки) и към Радев да дойде и достойно правителство Партии без субсидии, без корупция Църква, чийто финанси са от дарения през вековете, да ПОМАГА НА ХОРАТА И Държавата Вместо да си организират там гей купони. СЕГА ИМАМЕ ШАНСА

  Коментиран от #6

 • вносител
  Отговор
  6 19:19  10.03.17

  До коментар #5 от "све":

  Имаш предвид НОВ ВНОС политици ли?
 • ТРАПЕР
  Отговор
  7 20:45  10.03.17
  Каквито и да са , но не и тези . Нови хора с нови идеи и ново мислене. За кво са ми тези стари муцуни или паратии? Който е бил във властта до сега значи съм го видял , и втора възможност не му давам никога.Хората са казали , : новия барак само с нови ...........хора .Ако бяхте разсъждавали кат мен , действахте като мен , щяха само нови хора да видиме в парламента.
 • Амед ага
  Отговор
  8 23:22  10.03.17
  Е на нашто махла ши дават кибачета куфтета бирички, ама оште не са ни му казали на кой номер да пускаме във буюлютината.
 • леле
  Отговор
  9 00:42  11.03.17

  До коментар #3 от "ЪРП":

  Абе червено главо, какво си пуснал този линк за гласуване, като отстрани ми излизат реклами на бсп бе, доста безпристрастно гласуване, няма що, ако искаш да пуснем същата анкета в сайта на ГЕРБ а ?
 • Левски
  Отговор
  10 02:22  11.03.17
  Няма кой да гласува толкова за БСП те много стари хора умряха, а млади да гласуват за тях няма, освен роднини на депутатите им. Те ако говорят като за хубаво място за Рая със затворени очи отивам в Ада.

Напиши коментар:


Публикувай