1 130 5

Герджиков: Има сигнали за купуване на гласове

Има дипломатически механизми отношенията между България и Турция да бъдат запазени

Герджиков: Има сигнали за купуване на гласове
Калина Петрова

„Имате изключителна роля за подготовката на изборите в спокойна и честна среда. Не допускайте това грозно и срамно за европейска страна в 21 век – търговията с гласове – да се случи на този вот“, апелира министър-председателят Огнян Герджиков на работна среща в Русе с областния управител, кмета на общината, председателя на Районната избирателна комисия, кметовете и секретарите на общини от областта. Герджиков се запозна с хода на подготовката за вота на 26 март.

Освен в Северозападна България, сигнали за купуване на гласове вече има и в Югоизточната част от страната, заяви в Русе служебният министър-председател Огнян Герджиков.

Служебният премиер обясни още, че подготовката за изборите върви системно, мобилизирани са всички силови структури в страната и се осъществява сериозна превантивна дейност:

Ангажираните с изборите институции информираха Герджиков за осигуряването на изборни помещения, помещения за съхранението на изборните книжа, осигуряването на охрана и бюлетини за секциите. Областният управител Стефко Бурджиев изрази притеснение, че отпуснатият за изборите бюджет може да се окаже недостатъчен за малките общини, както и за подвижните урни, но подчерта, че са предприети всички необходими мерки за нормалното протичане на изборния процес. Районната избирателна комисия в Русе е съставена политически балансирано и в срок, каза още Бурджиев.

Има дипломатически механизми отношенията между България и Турция да бъдат запазени, заяви Герджиков по повод нарастващото напрежение със съседната ни държава. След като външното ни министерство обвини южната ни съседка, че оказва подкрепа на една от политическите формации у нас и така се меси във вътрешните работи на България, вчера турски дипломати заявиха, че страната ни нарушава правата на българските изселници в Турция. "Вече са водени разговори с турския посланик у нас Сюлейман Гьокче. Силно се надявам да не се стига до крайни мерки като скъсване на дипломатически отношения", заяви още министър-председателят.

Премиерът даде висока оценка за работата на вътрешния министър и на министъра на отбраната, които отговарят за провеждането на вота.

Областното ръководство на Русе запозна премиера с трансграничния проект за изграждане на естакада – кръстовище на две нива в зоната на ГКПП „Дунав мост“ и поиска съдействие от страна на правителството този трансграничен проект да бъде осъществен час по-скоро. По актуални въпроси на община Русе министър-председателят разговаря с кмета Пламен Стоилов.

Огнян Герджиков се срещна с ректорското ръководство на Русенския университет и съобщи, че правителството възнамерява да разреши откриването на филиал на университета в град Видин.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 20:58  10.03.17
  Огнянчо каква ще е реакцията след музикалното автобусче с турска музика в България,или и ти ще се надупиш на фесовете.
 • кроко
  Отговор
  2 22:42  10.03.17
  Всичката сган, дето се върти около 4-те процента, ще купува яко гласове: магарешки; деформаторите+безпринципния светльо витков; дай българия на протестъра от платена мрежа христо иванов; нова българия на рада дълбоката и тропчо тропчев и т.н. жоржито първанов може и той да налее кинти.... почвам да се чудя дали ще има толкова „продаващи”! ГРОБ и БСП предполагам също ще се пробват, но ГРОБ, въпреки че не са на глас, ще разчитат на кметовете по места да „агитират” и работещите в местната власт, щото поизгубиха позиции в централната власт.
 • Бизнесмен
  Отговор
  3 23:10  10.03.17
  Купувам гласове , всекви. Давайте че нема време. Приемам пари , коли всичко. Кой , коя партия ,не купува гласове?
 • Борбата по изборите е между чорбаджиите
  Отговор
  4 02:30  11.03.17
  Народе е претръпнал, той все си гони опашката! Дали АБВ или ДПС всичките са едно и тоже АБвГЗ! 27дем години ни се предлага едно и тоже - задна прашка по хайдушки и накрая ситна Радомирска!
 • избирател
  Отговор
  5 13:52  12.03.17
  На всички избори се купуват.

Напиши коментар:


Публикувай