638 1

Бургаски еколози почистват нос Агалина

Акцията се извършва след отказа на всички държавни и общински институции да направят нещо за почистването на защитената местност

Стефанаки Йоанис

Екосдружение от Бургас ще почисти защитената местност Агалина напълно доброволно, съобщиха от там.

Почистването ще започне от 10:00 ч. на 12 март, неделя. Чувалите с боклуци ще бъдат изнесени до контейнерите на Община Созопол, поставени около пътя там. Акцията се извършва след отказа на всички държавни и общински институции да направят нещо за почистването на нос Агалина. Всички желаещи са поканени. Единственото, което трябва да носят, са чували.

Нос Агалина се намира на юг от Созопол – съвсем близо до Дюни. Точно преди последния завой за курортния комплекс, вляво от пътя, има информационна табела и място за паркиране на коли. От нея започва пътека, който отвежда до самия нос.

Света Агалина не е толкова голям и известен като другите черноморски носове Калиакра, Емине и Маслен нос, но е любопитен с необичайната си форма. Тук природата е образувала тесен и дълъг около 20 метра скален процеп, през който може да мине само малка лодка. Околността е прекрасна и предоставя възможност за незабравими гледки и преживявания.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Vasik Atanasova
    Отговор
    1 23:58  13.03.17
    красота и романтика

Напиши коментар:


Публикувай