504 4

Меглена Кунева: РБ беше стожер на управлението

Ние поставихме въпросите за образование, здравеопазване и антикорупция

Меглена Кунева: РБ беше стожер на управлението
Стефанаки Йоанис

Ако Реформаторският блок не беше в управлението, сега нямаше всички партии да говорят и да поставят като приоритет образованието, здравеопазването и борбата с корупцията. Ние поставихме акцент върху тези теми, борихме се и показахме, че те са важни за българското общество. Това заяви в Кърджали лидерът на ДБГ Меглена Кунева, която присъства на представяне на листата на коалиция "Реформаторски блок - Глас народен".

Нашият политически опонент е БСП. Освен идеологическите различия, не мога да приема и начина, по който водят кампанията. Не можеш да говориш глупости за образованието и да обещаваш неща, които знаеш, че няма да се случат, но звучат хубаво. Отчаянието от излъганите очаквания нанася удар върху цялото общество, посочи още Кунева.

Тя беше категорична, че коалиция "Реформаторски блок - Глас народен" е в остра конкуренция с ГЕРБ. Ние сме отделна политическа сила, с отделни приоритети и искаме повече хора да гласуват за нас, за да можем след това с повече тежест да настояваме за осъществяването на нашите приоритети, посочи Кунева.

Това, което РБ иска да направи, е изместване на политиката повече към хората

Разбира се и пътищата, и пречиствателните станции в крайна сметка са за хората, но това, което ще ни направи силни като страна и народ е да сме здрава , образована нация, с постоянно повишаващ се стандарт на живот, каза Кунева.

Не бива да обещаваме чудеса, трябва да обещаваме упорита работа, категорична беше тя. Да кажеш, че ще увеличиш учителските заплати два пъти, когато 10 процента са били проблем, е популистко.

Моята цел е обединен Реформаторски блок, защото само тогава можем да постигне успех. Ако блокът беше единен в парламента, можехме да приемем и антикорупционния закон, но за съжаление това не беше така, коментира още тя.

Искаме да изпратим ясен сигнал на нашите опоненти - тук сме, силни сме и в следващия парламент ще се съобразяват с нас. Това заяви водачът на листата Денислав Генчев посочи, че десницата в Кърджали им сериозен потенциал за обединение. Генчев представи листата, в която има предимно млади хора.

Победа в Кърджали значи не само мандат, но и отчетливо присъствие на Реформаторския блок в региона, подчерта той.

Кунева призова хората в листата да се борят за собствени преференции, защото това допринася за общия успях на коалицията. Ние в РБ не се страхуваме от честно състезание, посочи тя.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1234
  Отговор
  1 16:59  11.03.17
  Вие г-жо Кунева унищожихте ядрените реактори,разтурихте образованието,сложихте крак и на здравеопазването,като че ли сме престъпници с тия пръстови отпечатъци.По скоро вие политиците трябва да давате пръстови отпечатъци защото престъпниците сте вие,а не народа .Защо направихте основното образование до 7 клас,вие като учихте по старата система сигурно сте останали глупави,че разбутахте и образованието,в стремежа си да се докажете,че правите някакви,,реформи"сътворявате абсолютни ГЛУПОСТИ.Вижда се ,че нищо не можете,ами откажете се най после,навсякъде се слагате,всичко разбирате,ама сте като патката нито може да лети като птиците,нито може да ходи клати се от крак на крак нито пък плува като рибите,че и вие се имате за всезнайко,ама.....не.Видяхме ви що за стока сте,айде вече се спрете по добре ще е за България,ако изобщо ви интересува тя.
 • кроко
  Отговор
  2 17:21  11.03.17
  Спри са ма, мумиьо, оправи корупцията, за да вземете някакви пари, рискувахте дори живота на децата с онези турски ваксини и най-нагло лъгахте, образованието става все по-плачевно... стига толкова си мислила за нас, аман!
 • СТАНИСЛАВ
  Отговор
  3 18:16  11.03.17
  Кривата зурла и нейният началник Кумчо Вълчо още не разбират, че вече няма да крадат и хората са отвратени от тях.
 • видовден
  Отговор
  4 14:08  13.03.17
  Такива като нея - НА ВЪЖЕТО!

Напиши коментар:


Публикувай