Last news in Fakti

12 Март, 2017 10:03 2 122 16

Елена Йончева: Ще докажа, че Бойко Борисов лъже

  • елена йончева-
  • бойко борисов-
  • командировачни

Нека след това лидерът на ГЕРБ напусне политиката

Журналистът и водач на листата на БСП в Хасково Елена Йончева заяви, че твърденията на бившия премиер Бойко Борисов по неин адрес са лъжа и тя ще го съди, а когато го осъди, се надява той да напусне политиката.

Повод за реакцията ѝ са думите на лидера на ГЕРБ: „Бяхме принудени да платим милиони за интервютата на Елена Йончева“.

„Това е абсолютна, тотална лъжа – каза журналистът в предаването „Tази неделя“ по bTV. – Ще дам бившия премиер на съд за опетняване не само на моето име, но и на журналистическата професия. Той за всичко лъже, не виждам никаква истина в думите му“.

„Категорично правителството не е било принудено да дава милиони за мои репортажи“, заяви тя.

Йончева повтори няколко пъти, че документалните филми, които е правила като журналист, не са били с бюджет на Българската национална телевизия (БНТ), а сама е събирала спонсори, като така е имала повече свобода – без да зависи от някоя държавна институция.

Понеже съм абсолютно убедена, че става въпрос за голяма лъжа, предлагам да се откажа от всякаква политическа битка, от депутатското място, ако бъда избрана, ако се докаже, че думите на Борисов са истина. Ако обаче стане обратното и ако Борисов е мъж, нека той да поеме отговорността и да напусне политическата сцена, призова Йончева.

Не може от позицията на силата да хвърляш такава кофа с лъжи. Нямам никакво съмнение, че ще бъде осъден, каза още Йончева.

Тя отрече и като журналист да е работила за службите. „Не знам откъде си измисля този човек такова нещо“, коментира тя.

Според председателя на Института за дясна политика Георги Харизанов не става въпрос за работа за БНТ, а Борисов говори за „централи“ и в цялата история са намесени 2 млн. лв., изплатени на френските служби. За какво точно става въпрос обаче щяло да стане ясно, когато започне делото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    14 31 Отговор
    Новата червена подскочи като опарена. Даже и в неделя сутрин не спи ами бърза да кълве. А за втория в листата в Хасково защо мълчи за санирането?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Другар

    18 26 Отговор
    Станишева,Сергейчо ли плати за охраната,билетите и пребиваването ти там?Още не си влезнала в политиката и с присъщото за комунистите нахалство,призоваваш другите да излезнат,за да ти е по-комфортно ли?
  • 4 гощо

    14 26 Отговор
    Търсела спонсори?!?!? Как ги търси? Обажда се Станишев и .......хората дават,че иначе лошо!!!! Говоря за минало,конкретно време!
  • 5 пролетарии от всички полове съединявайте

    14 21 Отговор
    Какво ще докажеш? Нали ще ти лъсне голия за.ник че и тоя на Станишев ....!

    Как сте се опрлели като свински черва!


    Сега ще излезе че след пет години ще намериш спонсори които да възстановят сумите /мже би / но тя работата е ЯСНА!Тя така НЕ СТАВА!

    Как не се намери един нормален човек от тая партия ?

    Дали трябва да си мошенник по рождение за да те приемат в БСП или много бързо стават такива след като ги приемат?
  • 6 семи проф

    20 9 Отговор
    Тиквата може и да е давал милиони на негови послушни журналисти....а на Елена Йончева има кой да и дава и тиквата си борави с цифрите и фактите ... по инерция .. по МУТРЕНСКО ТЪПЪНАРСКИ Когато шофьорите стачкуваха против повишаване на винетките ..същия,, измъдрува" че БЪЛГАРИТЕ КАРАЛИ,, БЕНТЛИТА" и ,,ПОРШЕТА"а тръгнали да стачкуват за някакви стотинки на ден...
  • 7 кирил

    9 9 Отговор
    въпросната е агент на гру и от там са и спонсорите
  • 8 По Русинов

    19 8 Отговор
    През 2008 г. в Сомалия бе отвлечена заедно с двама френски граждани българката Данка Панчова. През август 2009 г. бе освободена със съмнение че българското правителство е платило 2 млн чрез френските служби. Елена Йончева прави по това време репортажи от Сомалия и само по този начин името и е свързано с този случай. Този път Баце го загази. Ако се докаже че са давани пари за откуп е вътре. И ако са давани то не са давани за Йончева.
  • 9 onq s konq

    8 24 Отговор
    За да оповести Борисов подобно нещо,значи се е вбесил от наглостта на Йончева и просто нервите не са му издържали.Естествено ако има дело много подробности ще лъснат около случая,но по оскъдните подмятания нещата вероятно стоят така:ЦЕНТРАЛАТА НА БСП под мъдрото ръководство на Станишев /тогавашен Премиер/ взема ПОЛИТИЧЕСКО РЕШЕНИЕ да командирова лицето Йончева/бивша сериозна и официална негова приятелка/ при сомалиийските пирати за интервю с цел "утвърждаване на България като демократична и будна държава на междунар. сцена".За целта наемат специализирана френска фирма за охрана и контакт,а снимачният екип си е български,под директното ръководство на Йончева.И тъй като всяко нещо си има цена-командировъчни за храна,спане,надници при "особено тежки условия" и т.н.-милионите текат като вода в канала.И няма занач кой "спонсорира"-важното е,че МАСРАФА СЕ ОСРЕБРЯВА ОТ СПЕЦИАЛНО ПЕРО НА БЮДЖЕТА в последствие.Затова и Борисов се подсмихва ехидно на напъните на великата журналистка,защото Е ДОКУМЕНТИРАНО това плащане от времето на червеното управление,НАСЛЕДЕНО И ДОВЪРШЕНО ОТ ГЕРБ при идването си на власт.При делото само 1,НО КЛЮЧОВ СВИДЕТЕЛ ще бъде призован от Борисов,и това е ДЯНКОВ !!!За които не са в час ще поясня,че Министърът на финансите е де факто Главният счетоводител на държавата и неговият подпис стои под всички значими разходи.
  • 10 МММ

    26 7 Отговор
    Проблема на тиквата е , че тиквата му е празна и когато съветниците му му под хвърлят нещо, тои го приема за чиста монета и в бабаитско-просташкия си стил започва да говори глупости и да прави такива / да не изброявам политическите му гафове с които опетни и името на българия/ и по-простичкия електорат харесва този начин на говорене, защото се доближава до неговия собствен улично -гаменски жаргон.
  • 11 не му е лесно да е тъп

    27 8 Отговор
    Винету си ритна поредната кофа с л..на и се оля! Много е глупавичък горкия и за негово и на феновете му съжаление тоя път дори с неговия съд, ще си го отнесе. Пари е усвоил достатъчно през годините, така че глобата от съда, ще му е " бълха го охапала" но поредното унижение, че жена го е победила ей това, ще го яде дока е жив. Така е мили деца ходете на училище и внимавайте в час иначе, ще се излагате, като тикви !!!
  • 12 сик

    19 9 Отговор
    Че тиквата е лъжец всички го знаем,само платените и тъпите твърдят обратното
  • 13 Аяши

    8 13 Отговор
    Еленке, га яди кифтетата ни рива, сига ривеш. Ако си забравила, питай бат Серго.
  • 14 Сретан

    16 6 Отговор
    Тиквата с просташките си лъжи и исказвания продължава да затвърждава мнението на световно известното списание ,,Форбс" че БОРИСОВ Е ТЪПОУМЕН ПРЕМИЕР срам за държавата ни
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 кроко

    14 4 Отговор
    Дори и тиквата да приеме облога който от двамата го осъдят, да излезе от политиката, той ще се отрече. В него тиквата никакво мъжество, няма чест и достойнство да си държи на думата. Става само да търка гърба на ердоган и да лиже задника на меркел.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове