977 12

Местан: Дали си тръгна Кортезе, или България го прогони?

Страшно е, когато духовници си тръгват от България огорчени

Стефанаки Йоанис

Тръгна ли си от България католическият свещеник Паоло Кортезе, или на практика бе „прогонен“. Прогонен в кавички, защото няма държавен акт.

Няма съмнение, че оттеглянето му не е доброволен акт, а е своеобразна форма на протест, изразен с присъщата на истинския духовник кротост.

Белене е мрачен ескиз от демократичния портрет на България, за съжаление. Един духовен служител на Бога дари подслон на семейство бежанци в Белене и върху него се стовари човешкото несъвършенство – заплаха за живота. Тежко разпятие на човещината ли е Белене, или срив на толерантността и притеснителен трус в човешката любов? Каква е тази „лава“, която клокочи сега в България?

А не толкова отдавна в Президентството Кортезе прие награда от г-н Плевнелиев с думите „Сега съм българин.“. Днес е вън от България. Кой вдигна ръка срещу Отеца? Кой хвърли камък по Божията любов за семейството бежанци?

Каква филтрация тече в Белене? Накъде върви държавата със знаци от Елин Пелин и Белене? Кой ще поеме политическата отговорност за незримата „Инквизиция“ на човешката солидарност?

Белене не може да е Ад за демокрацията, нито Чистилище за всеки, който не е православен. Бог е Любов. България не е низвергната Земя.

ДОСТ не приема България да е „разглобена“. Нито да е „Инквизиция“ за Демокрацията. Нито пък „Гулаг“ за толерантността и човеколюбието. Нямаме право на поглед назад и на стъпки обратно.

България


Още по темата

 • Учени: Президентът да не мълчи за Белене

  Учени: Президентът да не мълчи за Белене

  Българските управляващи трябва да влязат в ролята си и вместо да подклаждат някакви страхове, да успокоят хората Президентът Румен Радев да вземе ...
  13.03.2017
  2 165
  17
 • Отец Паоло Кортези е в стачка

  Отец Паоло Кортези е в стачка

  Енорийският свещеник на Белене отец Паоло Кортези е в стачка. Той отменя литургиите през седмицата, служба ще има чак в неделя, съобщи кореспондентът ...
  8.03.2017
  905
  4
 • Плашат отец Паоло от Белене заради бежанци

  Плашат отец Паоло от Белене заради бежанци

  Отец Паоло Кортезе от Белене е заплашен с убийство, заради приютяване на бежанци. Това съобщи Нова телевизия. След Елин Пелин и Белене скочи срещу ...
  7.03.2017
  1 790
  13

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • венци
  Отговор
  1 14:45  12.03.17
  Ами като ти липсва толкова,що не го вземеш у вас?Може пък да те върне към християнството?
 • кога
  Отговор
  2 14:54  12.03.17
  Нито едно от двете мазен Местане, отзоваха го неговите, защото ги излага !!! Я в тоя ред на мисли кажи ти кога, ще си обираш крушите от тука и ще си ходиш!?
 • Ха ся
  Отговор
  3 15:03  12.03.17
  Е , той вече за винаги и веки веков ,ще бъде тук . Да ли го харесва някой ,? В другия крачол. Друго нещо да ви притеснява?
 • КОЙ
  Отговор
  4 15:06  12.03.17
  ей, наглия грачещ ся и за кортезе ли се загрижи. ДС агент щял да се бори срещу ДС! №2 го е казал най-правилно - отзоваха го, защото направи проблем.

 • Анадолска змия
  Отговор
  5 15:12  12.03.17
  По двуличен и отвратен човек не съм виждал и чувал.През целия си живот съм изпитвал уважение към обикновените турци и съм имал приятели сред тях,но след като този козел има последователи сред тях вече не изпитвам същите чувства към турците и уважението се замени със ненавист и отвращение към задните им замисли за бъдещето на Българската държава.
 • я па това фесче
  Отговор
  6 15:14  12.03.17
  Ха Сянчо душо нещастна дет си ни риба ни рак, ни турче ни българин мислиш ли, че на някой му пука за твоето мнение !?!?
 • 7 15:21  12.03.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • МММ
  Отговор
  8 15:30  12.03.17
  Типичен представител на фундаменталния ислям. Стреми се да предизвика етнически конфликт. Трябва час по скоро да бъде разобличен и обявен за персона нон грата в България.
 • додо
  Отговор
  9 17:09  12.03.17
  Местане, не Кортезе е проблемът, а това, че хора към които сме толерантни се опитват да ни се качват на главата! И ти си един от тях и няма да е зле да последваш Кортезе!
 • 8888
  Отговор
  10 22:03  12.03.17
  мистан кауш занданоолу. Тоя си отваря вонящата зурла само когато говори против България и в защита на гаджалите. Тогава гласецът му стърже и суратя се тресе от неприкрита злоба към всичко българско и християнско.Отдавна тоя трябваше да бъде разследван и съден . . .
 • Ото
  Отговор
  11 21:11  13.03.17
  Местане, не съм гонил отеца честно! Дае не съм го и срещал. България не гони отец Кортезе! Аз поне не съм го срещал никога, как мога да го изгоня? Нека погледнем нещата в дълбочина! Тъжно е, да отминеш наистина добър човек, да го оставиш в ужаса от войната на пътя! Най-лошото обаче е, че ако подслониш скрита змия и един ден тя излезе и те ухапе смъртоносно тогава всичкото добро, което си сторил няма никаква полза то те праща в гроба. И двете неща ги има сред хората. Ето затова ние като патили много от разни хора вече се страхуваме и да бъдем добри - не знаеш на кого помагаш - на клетник в нужда или на змия враг? Ето, Меркел покани в Джермани безконтролен поток. Сред тях има и бегълци от ужасите, но има и много терористи. И когато един ден някой извади нож или бомба ит е убие, той не те пита ти даде ли ми подслон, а стреля и убива. Но има и мъченици невинни страдалци, на които е добре да помогнеш. НО КАК ДА ГИ РАЗЛИЧИШ, МЕСТАНЕ? На челото им не пише какво искат наистина? Ето развъждаха ромски гета политиците с годините наливаха пари, почти деца раждаха деца. А ти блъскай за данъци и мизерия до гроб? Сред тия гета що крадци се навъдиха, що невинни хора пропищяха, бяха и убити ограбени осакатени бити? Не казвам, че само ромляни правят това? Мутрите през годините бяха такива биячи и рекетьори че с нищо не са по-различни от мародерските банди на средновековието? Но как да знаеш кой какъв е? Как да се довериш, когато много си патил, а нямаш вина, че други ти но
 • време разделно
  Отговор
  12 11:40  15.03.17
  Агент ПАВЕЛ знае най-добре. Време е да се разцепят етническите партии, защото иначе Косово и Македония, ще ни се видят рай.

Напиши коментар:


Публикувай