992 12

Местан: Дали си тръгна Кортезе, или България го прогони?

Страшно е, когато духовници си тръгват от България огорчени

Местан: Дали си тръгна Кортезе, или България го прогони?
Стефанаки Йоанис

Тръгна ли си от България католическият свещеник Паоло Кортезе, или на практика бе „прогонен“. Прогонен в кавички, защото няма държавен акт.

Няма съмнение, че оттеглянето му не е доброволен акт, а е своеобразна форма на протест, изразен с присъщата на истинския духовник кротост.

Белене е мрачен ескиз от демократичния портрет на България, за съжаление. Един духовен служител на Бога дари подслон на семейство бежанци в Белене и върху него се стовари човешкото несъвършенство – заплаха за живота. Тежко разпятие на човещината ли е Белене, или срив на толерантността и притеснителен трус в човешката любов? Каква е тази „лава“, която клокочи сега в България?

А не толкова отдавна в Президентството Кортезе прие награда от г-н Плевнелиев с думите „Сега съм българин.“. Днес е вън от България. Кой вдигна ръка срещу Отеца? Кой хвърли камък по Божията любов за семейството бежанци?

Каква филтрация тече в Белене? Накъде върви държавата със знаци от Елин Пелин и Белене? Кой ще поеме политическата отговорност за незримата „Инквизиция“ на човешката солидарност?

Белене не може да е Ад за демокрацията, нито Чистилище за всеки, който не е православен. Бог е Любов. България не е низвергната Земя.

ДОСТ не приема България да е „разглобена“. Нито да е „Инквизиция“ за Демокрацията. Нито пък „Гулаг“ за толерантността и човеколюбието. Нямаме право на поглед назад и на стъпки обратно.

България

Още по темата

 • Учени: Президентът да не мълчи за Белене

  Учени: Президентът да не мълчи за Белене

  Българските управляващи трябва да влязат в ролята си и вместо да подклаждат някакви страхове, да успокоят хората Президентът Румен Радев да вземе ...
  13.03.2017
  2 206
  17
 • Отец Паоло Кортези е в стачка

  Отец Паоло Кортези е в стачка

  Енорийският свещеник на Белене отец Паоло Кортези е в стачка. Той отменя литургиите през седмицата, служба ще има чак в неделя, съобщи кореспондентът ...
  8.03.2017
  961
  4
 • Плашат отец Паоло от Белене заради бежанци

  Плашат отец Паоло от Белене заради бежанци

  Отец Паоло Кортезе от Белене е заплашен с убийство, заради приютяване на бежанци. Това съобщи Нова телевизия. След Елин Пелин и Белене скочи срещу ...
  7.03.2017
  1 842
  13

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • венци
  Отговор
  1 14:45  12.03.17
  Ами като ти липсва толкова,що не го вземеш у вас?Може пък да те върне към християнството?
 • кога
  Отговор
  2 14:54  12.03.17
  Нито едно от двете мазен Местане, отзоваха го неговите, защото ги излага !!! Я в тоя ред на мисли кажи ти кога, ще си обираш крушите от тука и ще си ходиш!?
 • Ха ся
  Отговор
  3 15:03  12.03.17
  Е , той вече за винаги и веки веков ,ще бъде тук . Да ли го харесва някой ,? В другия крачол. Друго нещо да ви притеснява?
 • КОЙ
  Отговор
  4 15:06  12.03.17
  ей, наглия грачещ ся и за кортезе ли се загрижи. ДС агент щял да се бори срещу ДС! №2 го е казал най-правилно - отзоваха го, защото направи проблем.

 • Анадолска змия
  Отговор
  5 15:12  12.03.17
  По двуличен и отвратен човек не съм виждал и чувал.През целия си живот съм изпитвал уважение към обикновените турци и съм имал приятели сред тях,но след като този козел има последователи сред тях вече не изпитвам същите чувства към турците и уважението се замени със ненавист и отвращение към задните им замисли за бъдещето на Българската държава.
 • я па това фесче
  Отговор
  6 15:14  12.03.17
  Ха Сянчо душо нещастна дет си ни риба ни рак, ни турче ни българин мислиш ли, че на някой му пука за твоето мнение !?!?
 • 7 15:21  12.03.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • МММ
  Отговор
  8 15:30  12.03.17
  Типичен представител на фундаменталния ислям. Стреми се да предизвика етнически конфликт. Трябва час по скоро да бъде разобличен и обявен за персона нон грата в България.
 • додо
  Отговор
  9 17:09  12.03.17
  Местане, не Кортезе е проблемът, а това, че хора към които сме толерантни се опитват да ни се качват на главата! И ти си един от тях и няма да е зле да последваш Кортезе!
 • 8888
  Отговор
  10 22:03  12.03.17
  мистан кауш занданоолу. Тоя си отваря вонящата зурла само когато говори против България и в защита на гаджалите. Тогава гласецът му стърже и суратя се тресе от неприкрита злоба към всичко българско и християнско.Отдавна тоя трябваше да бъде разследван и съден . . .
 • Ото
  Отговор
  11 21:11  13.03.17
  Местане, не съм гонил отеца честно! Дае не съм го и срещал. България не гони отец Кортезе! Аз поне не съм го срещал никога, как мога да го изгоня? Нека погледнем нещата в дълбочина! Тъжно е, да отминеш наистина добър човек, да го оставиш в ужаса от войната на пътя! Най-лошото обаче е, че ако подслониш скрита змия и един ден тя излезе и те ухапе смъртоносно тогава всичкото добро, което си сторил няма никаква полза то те праща в гроба. И двете неща ги има сред хората. Ето затова ние като патили много от разни хора вече се страхуваме и да бъдем добри - не знаеш на кого помагаш - на клетник в нужда или на змия враг? Ето, Меркел покани в Джермани безконтролен поток. Сред тях има и бегълци от ужасите, но има и много терористи. И когато един ден някой извади нож или бомба ит е убие, той не те пита ти даде ли ми подслон, а стреля и убива. Но има и мъченици невинни страдалци, на които е добре да помогнеш. НО КАК ДА ГИ РАЗЛИЧИШ, МЕСТАНЕ? На челото им не пише какво искат наистина? Ето развъждаха ромски гета политиците с годините наливаха пари, почти деца раждаха деца. А ти блъскай за данъци и мизерия до гроб? Сред тия гета що крадци се навъдиха, що невинни хора пропищяха, бяха и убити ограбени осакатени бити? Не казвам, че само ромляни правят това? Мутрите през годините бяха такива биячи и рекетьори че с нищо не са по-различни от мародерските банди на средновековието? Но как да знаеш кой какъв е? Как да се довериш, когато много си патил, а нямаш вина, че други ти но
 • време разделно
  Отговор
  12 11:40  15.03.17
  Агент ПАВЕЛ знае най-добре. Време е да се разцепят етническите партии, защото иначе Косово и Македония, ще ни се видят рай.

Напиши коментар:


Публикувай