463 8

Корнелия Нинова: Ще има ясни правила за бизнеса!

БСП и Американската търговска камара в България със сходни виждания за решаване на проблемите

Константин Карагьозов

Лидерът на БСП Корнелия Нинова представи мерките на левицата за изграждане на благоприятна икономическа среда на среща с ръководството на Американската търговска камара в България - водеща организация, обединяваща над 300 американски, български и други международни компании, развиващи своята дейност у нас.

Двете страни обсъдиха основни приоритети в икономическото развитие на България и Бялата книга на камарата за 2017 г., като отчетоха редица сходни виждания за решаване на проблемите на бизнес климата.

„Акцент в програмата ни е насърчаването на производството и иновациите в страната, при ясни правила и пълна прозрачност”, заяви Нинова. Тя обясни за предвиждания от БСП фонд „Индустрия”, чрез който ще могат да се създават публично-частни партньорства. Лидерът на левицата представи и идеята за финансиране на малките и средни предприятия чрез капиталовия пазар, по опростена процедура.

Според нея в процеса на стимулиране съществена роля трябва да има Българската банка за развитие.

„В момента тя не подпомага малкия и среден бизнес, а определени, малко на брой и големи фирми”, коментира Нинова. Един от проблемите, които поставиха от Американската търговска камара, бе липсата на квалифицирани кадри.

Председателят на БСП представи отговора на левицата по този проблем – обвързване на образованието с бизнеса така, че подготвяните кадри в професионалното и висшето образование, да отговарят дългосрочно на потребностите на икономиката и пазара на труда.

Корнелия Нинова заяви още, че страната ни има нужда от външни инвеститори, но които спазват стриктно законите на България.

В срещата, която се състоя по покана на Американската търгвоска камара в България и се проведе в централата на БСП, участие взеха водачът на листата на БСП за България за 23 МИР- София Жельо Бойчев и водачът на листата за Стара Загора - Драгомир Стойнев.

P.S.

Факти.бг напомня на читателите, че народът категорично заяви чрез референдум волята си да избира депутатите с мажоритарен вот. Политическата класа се уплаши и предпочете пак да се скрие в безличните партийни листи.

Факти.бг счита, че е нагло да искаш от някого мнението му, когато току що си му ударил шамар, за да замълчи.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • дроид
  Отговор
  1 09:46  14.03.17
  Правилата са ясни но.... не са за всички ! Елена Поптодорова ги прилага на практика ! Само че В Полша не важат!!!
 • не вярваме
  Отговор
  2 10:00  14.03.17
  Обяснете какво ви попречи през изминалите мандати на БСП, да въведете ясни правила за бизнеса? Как така точно сега ще създадете перфектните правила за бизнес? Ще ви отговоря попречи ви това, че се страхувате от истинска съдебна и административна реформа, защото, ако има действаща съдебна система ще ви лъснат кирливите ризи. Точно по същите причини, ако спечелите изборите отново ще се провалите.
 • утрален
  Отговор
  3 10:01  14.03.17
  Знаем техните ясни правила като например член 1т.2 от конституцията на България преди прехода , а именно : "Ръководната сила в обществото и държавата е Българската комунистическа партия." както и :"Дъpжaвaтa cлужи нa нapoдa кaтo: зaщитaвa нeгoвитe интepecи и социалистически зaвoeвaния;"
 • Българин
  Отговор
  4 10:02  14.03.17
  Да правилата преди изборите са ясни,но след изборите всичко се променя . Ще крадат само нашите фирми!

 • ъут
  Отговор
  5 10:34  14.03.17
  nali partia DOST che ia zabraniat na izborite,sachtoto triabva da stane i s BKP
 • Било
  Отговор
  6 12:01  14.03.17
  Само като чуя Фонд за публично -частни партньорство и ми се изправя косата.Какво е това г-жа Курнелия Грабеж
 • Гост
  Отговор
  7 13:21  14.03.17
  Еталон за кражби да се правят на примери
 • московски
  Отговор
  8 10:01  15.03.17
  Предлагам директен транспорт от урните,до терминал2,безплатен,ако тезикрадци направят правителство!

Напиши коментар:


Публикувай