576 11

Петър Москов: БСП ни води към буферна зона между две империи – Русия и Турция

Националната позиция на десницата трябва да бъде за силен Европейски съюз, иска говорителят на Реформаторския блок

Петър Москов: БСП ни води към буферна зона между две империи – Русия и Турция
Снимка: Ладислав Цветков, bTV
Венцислав Михайлов

„БСП ни води към буферна зона между две империи – Русия и Турция”, коментира пред бТВ Петър Москов от коалиция „Реформаторски блок – Глас народен”.

„Националната позиция на десницата трябва да бъде за силен Европейски съюз. Буфер между две империи е краят на България”, категоричен е той.

„За мен е важно в следващия парламент да има силно дясноцентристко мнозинство, което да остави програмата на БСП това, което е – една шега. Ако това не се случи, вече няма да е смешно, както не беше при Жан Виденов и при Пламен Орешарски”, допълни още Москов.

Той добави, че заявката на БСП, че държавата трябва да подпомага икономиката означава само кражба. „Държавата няма място в икономиката, освен като налагащ правила”, поясни Москов.

По повод твърденията на Радан Кънев, че Реформаторският блок и Лютви Местан са едно цяло, Москов каза, че това са бури в чаша вода. „Никога десницата не е имала друг опонент освен БСП, всичко друго е бури в чаша вода. Винаги когато БСП идват на власт, с нея идват и касиерите й от ДПС”, смята Москов.

Москов добави, че именно Кънев е човекът, поканил НПДС в Реформаторския блок.

„Докато не е ясно, че основната заплаха е БСП, която идва под термина „промяна”, а вътре в десницата се водят индиански игрички, свързани с персонални амбиции – нещата са много лоши”, смята Москов.

„Нали е ясно, че Реформаторският блок няма нищо общо с Реджеп Ердоган? Аз съм обяснил, на НПСД, че не могат да бъдат част от блока, ако прокарват такава политика. Аз знам, че когато БСП се връща и казва, че трябва държавата да бъде инвеститор в икономиката, когато президентът е бил изпран от тях – това е проблем на държавата”, каза още Москов.

„Когато имаме информация, че изборният процес у нас ще бъде контролиран и ще бъде функция на друга държава, трябва да се преосмисли отварянето на секции”, смята Петър Москов.

Той добави, че намесата на турския посланик в българския политически живот е недопустима.

„Може ли българският президент с всичката тази информация и на фона на това, което върши Турция, да гарантира, че изборният процес ще бъде подчинен на българския национален интерес?”, попита Москов.

По думите му президентът Румен Радев трябва да вземе решение за ситуацията с намесата на Турция във вътрешната ни политика.

„Това не е разказа „ще направим промяна”, това е реалната отговорност на държавника”, допълни Москов.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • све
  Отговор
  1 09:54  14.03.17
  какви медии имаме? Дават трибуна най-вече на престъпници национални предатели
 • Дани
  Отговор
  2 09:58  14.03.17
  Много ми е важно мнението на един престъпник, въртящ далавери със зетя на Местан и с отровни ваксини, целящо да увредят нашите деца !!
 • 8888
  Отговор
  3 10:04  14.03.17
  А пък гроб заедно с Га- дост и сие ни водеха право към турция. Предлагам лечение за другаря москоф: Всеки месец да му слагат по 1 ваксина от неговите. Като предпазна мярка същото същото на роднини и съратници.
 • Ото
  Отговор
  4 10:16  14.03.17
  Москов, абе нали Ердоган твърди, че Турция била "демократична" държава? А и Хасан тук постоянно го пропагандира. Русия не е империя а Федерация. Е, все същият праз. ние същос ме империя, не забравяйте това. У нас имаме вече намаляха но над 5 милиона мишлета, няколкостотин хиляди хлъзгави-успяващи да оцелеят от държавата и монополите дребни ис редни предприемачи и няколкостотин олигарси. Е, поорязаха ни териториите и ги дадоха на съседни страни факт, но пак сме велика империя. Имаме дори император Баце. Е, той е в оставка. Сега се точи Курнелия Нинова за императрица и куп други в разни партии. Ние няма да останем вакуум. ще се запълним, ето всички и червени и сини приказват предизборно за инвестиции, значи ще докарат американос и джерманос, китайци и други и ще станем свръхразвита империя. но от глупостта си няма как вече да се излекуваме - късно е с няколко века. Обаче тован е ни прави по-малко велики от Турция и Россия и другите. те имат огромни арми ние малка. Те имат много кораби и самолети, ние няколко. но те нямат толкова хлъзгави политици като нас значи поне тук водим и по всички параграфи. А политиците определят жживота на държавите. Ние имаме ХЛЪЗГАВИТЕ - най-страшните същества, те могат да се пребоядисат 100 0000 0000 пъти, но винаги ще са победители и на власт и на кокал. Слава БЪЛХАРИИ! - хареса ми израза, понеже БВПто ни скача като бълха, а не като кенгуру.

 • Архивария
  Отговор
  5 10:25  14.03.17
  Тая мумия да ходи в музеи хората да разберат как човек не трябва да живее.
 • 6 10:28  14.03.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Ото
  Отговор
  7 10:34  14.03.17
  Да видим какво става?: ЕС - свободно движение на хора и кейпитълс... Плюсове - можеш да идеш където ти е кеф и да правиш буззинес, ако имаш пари. Но нанас не ни дават да правим бизнес дори местните ни политици...за какви пари тогава говорим? минуси - няма пари заради Лапачите от партиите на власт, неконтролируемо навлизане на непознати маси, каквито идват от арабски страни Афганистан Африка и др... С техните си вижданияза живота, които често са противоположни на нашите. Ако се сближим крайно към Россия, ЕС и САЩ ще ни отрежат тотално. А от Турция ни виждат управляващите като тяхна територия, макар че половин Турция си е на наша територия открадната и от агрессори и разделени по интереси от от Великите сили най-вече Англия преди. Така, че където и крайно дас е насочим, все някой ще ни рита, май? Но е хубаво да сме в топли отношенияс русснаците, без да се караме със зад океана САЩ и Еуро фолковете и да не позволяваме на разни империалисти да ни разпокъсват! А и ако както Нинова обещава ще оправят законите и ще се толерира дребният бизнес, при почтенни правила, тогава може да се надяваме и на по-добър живот. Москов, е прав за доста неща, но как бихме оправили тук живота си, при толкова външни разни интереси и при местни враждебни политици на постове не зная лично аз? Но Ванга казала, че един ден ще сме се оправили като народ и държава. Може и да е вярно, дано!
 • МММ
  Отговор
  8 10:36  14.03.17
  Този ме е гнус и да го коментирам.
 • а ГЕРБ ни ги доведе Тия
  Отговор
  9 12:38  14.03.17
  Зам. - министърът на отбраната Орхан Исмаилов...Сега е в ДОСТ!!!!!!!!!!!! А докато е бил Орхан Исмаилов,който сега е в ДОСТ в министерство на отбраната........
 • кроко
  Отговор
  10 20:11  14.03.17
  Ами тоя москов баш с турците врътна длаверата с отровните ваксини, какво против има тях? ГРОБ и деформаторите си ни водеха директно към султан ердоган.
 • Тролче на стаж
  Отговор
  11 20:24  14.03.17
  AЛО, МОСКВАТА, И АЗ ИСКАМ ДА СТАВАМ ДИПУТАТ. ПА БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ОТ КОЯТО И ДА Е ПАРТИЯ, АНАДУМУ. ТИ ГУШНА, И СИ ОПРАВИ ПОЛОЖЕНИЕТО СИ . АМИ АЗ КВО ДА ПРАИМ БЕ ЧОВЕК ? РАБОТЛИВ, ЧЕСТЕН , АМА ОСТАНАХ БЕДЕН . ДРЕМЕ МИ КВО РАЗТЕГАШ СЯ , ТИ НЕ СИ ЧЕСТЕН, СБОГОМ . НЯМА ДА СИ В СЛЕДВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТ.

Напиши коментар:


Публикувай