1 586 2

След скандала „София тех парк“ е с ново ръководство

Мартин Христов

Цялото ръководство на държавната компания "София тех парк" е сменено, съобщи министърът на икономиката Теодор Седларски пред журналисти по време на иновативен форум в иновативния парк. Седларски не уточни кои са новите ръководители.

Отстраненият директор на "София тех парк" Иван Симеонов също не пожела да съобщи кой е неговият наследник и останалите членове на борда.

Смяната на ръководството е станало на общо събрание в понеделник, което е било свикано далеч преди острата реакция на собственика на "Уолтопия" Ивайло Пенчев и няма нищо общо в гневното му писмо от миналия петък, обясни министърът.

Теодор Седларски аргументира смяната на старото ръководство с бавната му работа и пропуски в нея, но без да конкретизира.

Смяната на ръководството, което издържа едва шест месеца начело на дружеството, било планирано. На общото събрание е взето решение бордът да се намали от петима на трима души. Теодор Седларски отказа да съобщи кои са новите ръководители на технологичния парк.

"Новите лица в него досега не са били в управлението и не са били свързани по никакъв начин с управлението на парка", коментира той.

В понеделник втори бизнесмен изригна срещу ръководството на държавното дружество “София Тех Парк“. Недоволният е шефът на “Хиполенд“ и съпредседател на Волейболен клуб ЦСКА Мариан Колев. В отворено писмо той подкрепи шефа на "Уолтопия" Ивайло Пенчев, който заяви, че докато на неговата фирма се налага глоба за независещо от нея закъснение при строежа на вече функционираща сграда, всичко останало в комплекса не работи и за това е виновен назначеният от държавата мениджмънт.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Morgoth
  Отговор
  1 15:04  14.03.17
  Сценарий за успешен тех-парк: 1. С гръмки слова обявяваме страхотен проект 2. Изхарчваме европейските пари 3. Правим така че проекта да изглежда провален 4. След като всички да убедени в провала нарочваме няколко души за виновни, но тъй като те отдавна не са там няма наказани 5. Следва продажба на активите на свой човек много под пазарната цена 6. Своят човек го препродава на външен инвеститор на значително по-висока цена, а парите отиват в партийната каса 7. Външният инвеститор застроява площта с нови безнес сгради, от статоро име е изчезнало "тех" и всико вече тръгва в правилна посока
 • мда
  Отговор
  2 15:46  15.03.17
  По всичко личи, че целта е била да се докопа терена. Сега започва да се дели баницата.

Напиши коментар:


Публикувай