1 137 2

Д-р Павлов: Нямам вина за смъртта на момчето

Венцислав Михайлов

Искам истината за този случай от юни 2016 г. да излезе наяве. Хората трябва да разберат какво се е случило. Това каза на пресконференция д-р Валентин Павлов, кандидат за депутат от коалиция "Реформаторски блок - Глас народен".

Най-тежкото и тъжното е, че това дете го няма, каза д-р Павлов. Първата стъпка, която направих е да подам молба в ЦИК да ми бъде свален имунитета. Винаги съм казвал пред медиите какво се е случило. Направихме всичко възможно за това дете. Каквото трябваше, ние направихме. Не съм съгласен, че три месеца аз и моят екип сме крили. Нека един от вас да каже, че ме е потърсил и аз не съм се отзовал. Не съм съгласен, че не сме повикали линейка. Направих това от моя личен телефон.

Всички документи са в прокуратурата. Медицински одит също извърши незабавна проверка. Там заключението гласи, че не са допуснати никакви грешки от наша страна. Поискахме и становище от редица видни анестиолози. Те също заключиха, че детето е страдало от изключително рядко генетично заболяване. Става въпрос за малигнена хипертермия. Аз се чудя защо тези неща се вадят сега. Някои може би знаят, но аз съм седял с майката на това дете на един чин. Познаваме се много отдавна. Не трябва сега да се спекулира с нещастието, категоричен беше той. Родителите също бяха съгласни с упойката. Всички изследвания бяха направени на детето.

Няма изследвания, които да открият малигнената хипертермия. Тя е невъзможна за лечение и може да се отключи дори от висока температура. В нашата болница няма антидот. Той не може да се закупи просто така. Трябва да е ясно, че се е отключила малигнената хиертермия, за да може да бъде предписан антидот. През цялото време бях с родителите на детето. Дори и този антидот да беше сложен, няма гаранция, че детето ще бъде спасено. Този медикамент е забранен за употреба в България. Ако аз го имах, сега трябваше да отговарям от къде съм го взел, завърши д-р Павлов.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • батко
  Отговор
  1 17:09  14.03.17
  а предизвика проверки на други конкурентни стоматолози.Кажи как си купил с Европейски пари енергоспестяващи стоматологични столове?По голяма глупост не съм чул.Така ти се пада.Да изгниеш в затвора.
 • Бате Любо
  Отговор
  2 20:59  14.03.17
  Имам чувството че най-некадърната пасмина се е събрала в "Реформаторски блок - Глас народен"

Напиши коментар:


Публикувай