840 4

Жители на „Факултета“ блокираха влака за Перник

Мартин Христов

Жители на столичния квартал „Факултета“ се разбунтуваха и блокираха за половин час влака за Перник. Причината е огромно свлачище около жп линията, което заплашва да погълне десетки къщи, информира bTV.

Конкретният повод за вчерашното недоволство е активизирането на свлачището малко след залез слънце.

Паднали са и последните ламарини, разделящи къщите от огромната пропаст. Хората казват, че не могат да спят.

„Свлачището ще ни събори къщите. Днес са паднали тези ламарини, след тях ще паднат и къщите“, казват местните.

На мястото беше изпратена полиция и протестиращите се разотидоха. Но домовете им продължават да висят на ръба. На метри от свлачището живеят малки деца. Признават, че много се страхуват, защото някой може да падне и да се нарани.

Хората казват, че борбата им продължава повече от две години, но никой не им обръща никакво внимание. Получават само обещания. Очакват държавата да направи опорна стена, която да раздели линията от къщите им и да спре свлачището.

Смъртен случай ли трябва да стане, за да вземат някакви мерки, питат жителите на квартала. Те се заканват да блокират жп линията и в следващите дни, ако някой не им обърне внимание.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • бббббб
  Отговор
  1 07:14  15.03.17
  Незаконни къщи.Не плащат ток,вода,данъци,а искат от държавата наши пари.Нямали най-накрая да ги полеят с напалм за дезинфекция??...
 • ЦОНЬО
  Отговор
  2 07:26  15.03.17
  ДА ГИ ПРЕСЕЛЯТ В СИРИЯ
 • БайХой
  Отговор
  3 08:23  15.03.17
  И що има свлачише? Щото са изсякли и дърветата и храстите да се топлят зимъс от зор. И пак тъп Ганьо ще има грижата да си опазва циганите... Нали на тая държава те са гласоподавателите а какво ни чакаа.... https://www.youtube.com/watch?v=hUFVXpj-R3U За Европа Ислям а са нас Ислямска Циганизация!
 • Гошо от село
  Отговор
  4 08:34  15.03.17
  Искам да карам влак, МОЛЯЯЯЯЯЯЯЯЯ!

Напиши коментар:


Публикувай