523 7

Нинова към бизнеса: Ще има равни условия за всички

Мартин Христов

Работете спокойно, ще има равни условия за всички, без рекет и лобизъм, заяви Корнелия Нинова на среща с над 200 представители на българския бизнес в София.

Ще сложим край на политическото изнудване, което практикуват опонентите ни, увери тя.

„Държавата ще бъде партньор на бизнеса. Работете спокойно, за всички ви ще има равни условия. Няма да допуснем лобита около управлението и привилегировани фирми”, заяви още лидерът на БСП.

„Бизнесът има нужда от спокойна и устойчива среда”, добави тя. В тази връзка Нинова поясни, че ще възстанови съвета по законодателство към парламента и всеки закон, преди да се приеме, ще има оценка за въздействие и финансова обосновка, изготвени от експерти.

Освен това Нинова пое ангажимент да не се променят често законите. Според нея това е един от начините за „прекратяване на дивия лобизъм в парламента през последните години”. По думите й БСП ще сложи край на рекета и административната тежест върху предприемачите.

Корнелия Нинова представи вижданията на левицата за ролята на държавата в икономиката, като подчерта, че това ще става само чрез съвременни, пазарни механизми.

„Създаваме фонд „Индустрия”, който има за цел да инвестира в разкриване на българско производство. Държавата средства и бизнесът чрез публично –частно партньорство ще участват в общи проекти. Предвиждаме това да става в слабо развитите региони, защото там бедността и безработицата са отчайващи”, добави лидерът на БСП.

Тя представи и друго намерение на левицата – чрез капиталовия пазар да се стимулират малки бързоразвиващи се предприятия. За целта се предвижда специален сегмент на Българската фондова борса, който по опростена процедура да им даде възможност за развитие.

Като друг акцент от икономическата програма на левицата Нинова посочи създаването на Национален финансов холдинг за стимулиране на финансирането, застраховането и експорта на българските предприятия в чужбина.

„Каквато и икономика да искаме, всичко е обречено без кадри”, заяви Нинова и даде отговор на опасенията на бизнеса от липсата на подготвени хора. Тя ги запозна с мерките, които ще предприеме БСП в сферата на образованието – обвързването му с бизнеса така, че подготвяните кадри от професионалното и висшето образование, да отговарят на потребностите му дългосрочно.

Не на последно място Нинова се ангажира с помощ за намиране на пазари чрез държавна политика в областта на външната търговия.

P.S.

Факти.бг напомня на читателите, че народът категорично заяви чрез референдум волята си да избира депутатите с мажоритарен вот. Политическата класа се уплаши и предпочете пак да се скрие в безличните партийни листи.

Факти.бг счита, че е нагло да искаш от някого мнението му, когато току що си му ударил шамар, за да замълчи.

София / България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • тройной
  Отговор
  1 13:04  15.03.17
  М, да, вЕрваме ти другарко Курнелия. Създателите на рекета и лобизма в България, ще се борят против рекета и лобизма!? Крадците ще хващат крадците, звучи логично.
 • стратокастър
  Отговор
  2 13:07  15.03.17
  Да ! То и едно време всички бяхме равни но едни бяха по-равни от другите! Всичко се правеше в името на човека но който му кажеше името отиваше в затвора!!!
 • Ник
  Отговор
  3 13:30  15.03.17
  Може да не навиждам Борисов и ГЕРБ, но това което ми говори Нинова , няма как да не го приема като за 1 април. Когато вкара в затвора Гергов, Гущеров, Масларова, Р.Овч. и още няколко в затвора ще се замисля по темата. До тогава ... Да спрем с глупостите!
 • Гост
  Отговор
  4 14:17  15.03.17
  Е как равни условия за всички,същото като при комунизма-всички равни.Как може да говори такива неща,о тя беше от БСПто бившото БКП забравих.
 • Нинова
  Отговор
  5 14:22  15.03.17
  Нашите фирми, ще са по-равни от другите фирми! Като преди!
 • гражданин на България
  Отговор
  6 15:35  15.03.17
  БСП-то ще направи каквото им кажат от ДПС-то. Има реална опасност следващото правителство да бъде на цветнокожите.
 • Българин
  Отговор
  7 16:44  15.03.17
  Днес само за втори път ни я пускат госпожа Лъжа.

Напиши коментар:


Публикувай