4 615 6

ЦИК глоби телевизия за голи снимки на Сидеров

Стефанаки Йоанис

ЦИК състави акт на бТВ за излъчването на материал, уронващ престижа на кандидат- депутата на "Обединени патриоти" и лидер на "Атака" Волен Сидеров.

Повод за това е материал в предаването "Мармалад", в което Сидеров попадна в "Топ 10 на мъже само по парфюм". Той беше поставен на второ място в класацията за известни мъже с голи снимки - заради кадри от популярната негова фотосесия от 90-те години.

След като е била сезирана от СЕМ, ЦИК е направила проверка в сайта на телевизията и е установила, че предаването е излъчено на 11 март.

"В част от предаването с продължителност около 3 минути се излъчват неприлични снимки и се коментира кандидатът за народен представител Волен Сидеров. Коментарите са с негативен характер към политическата му дейност и към него самия. На фона на неприлични снимки в предаването се съдържат цитати като „…. голи прелести, запечатани на лента….“, „…да му вземат тая снимка да му направят бюлетина с нея….“ и други", пише в решението на ЦИК.

Комисията се позовава на Изборния кодекс, който забранява използването на материали, накърняващи добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите.

Затова от ЦИК ще съставят на bTV акт за установено нарушение на отговорния редактор, като възлагат на столичната полиция да установи пълната му самоличност и адрес.

След съставянето и връчването на акта той трябва да бъде изпратен на Областния управител на област София за издаване на наказателно постановление.

Все още не е ясно каква ще е стойността на санкцията, но по закон глобата е до 5000 лева.

Освен това ЦИК постановява видеоматериалът да бъде премахнат от съдържанието на интернет страницата на телевизията.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в тридневен срок от обявяването му.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • мале
  Отговор
  1 18:00  15.03.17
  Да не са го карали да се снима насила?
 • я пак
  Отговор
  2 21:24  15.03.17
  "... забранява използването на материали, накърняващи добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите" Я пак, я пак за кого говорим !? И не беше ли въпросният осъден за хулиганство и пр. Какви нрави, какво добро име, какви 5 лева !?
 • босе
  Отговор
  3 22:13  15.03.17
  Бита карта е Воленчо-всички разбраха що за мишок е!!!
 • българин
  Отговор
  4 20:41  16.03.17
  Браво- простотията на БСП марионетките в ЦИГ ! Трябва да защитят честа на мекерето си Волен,нали на него разчитат в момента на истината с/у ГЕРБ! И,въпросните снимки са правени със желанието и съдействието на курвата Волен,а не тайно и без негово знание ,че да уронват престижа на тая пияна,политическа проститутка!
 • Педро Бакърджиев
  Отговор
  5 20:52  16.03.17
  Поне да беше показал голям х.й да има с какво да се похвали а то...
 • Педро Бакърджиев
  Отговор
  6 20:54  16.03.17
  ... като политиката му.

Напиши коментар:


Публикувай