1 393 7

ДПС отново създава предпоставки за сблъсъци в Кърджалийско

Стефанаки Йоанис

От ДПС за пореден път влизат в остра конфронтация и създават предпоставки за сблъсъци с привържениците на ДОСТ. Това се потвърждава от факта, че от ДПС за заявили желание да направят заключителния си Митинг-концерт в град Кърджали на паркинга пред ресторант „Ориентал“, който се намира на бул. „Христо Ботев“ и е в непосредствена близост до Областния предизборен щаб на Обединение ДОСТ, част от комплекс „Ориентал“.

Още на 13.03.2017 г. председателят на Общинския съвет на ПП ДОСТ в града г-н Рашит Рашит е изпратил писмо до кмета на Община Кърджали, в което го уведомява, че на 24.03.2017 г. Обединение ДОСТ ще проведе заключителния си Митинг-концерт на паркинга пред „Ориентал“. Ден по-късно, на 14.03.2017 г., г-н Рашит Рашит получава писмо от Община Кърджали, че предизборното мероприятие няма как да се състои на исканото място, тъй като от друга политическа партия (ДПС) са заявили, че искат заключителният им концерт да се проведе на паркинга пред „Ориентал“, тоест пред офиса на Областния предизборен щаб на Обединение ДОСТ.

Силно обезпокоени от тази поредна, търсена провокация на ДПС – да си направи заключителния Митинг-концерт пред Щаба на основния си политически опонент с цел напрежение и сблъсъци, от Общинския съвет на ДОСТ в Кърджали ще обжалват Решението на Кмета на Общината.

Изборът на ДПС да закрие предизборната си кампания си току пред офиса на ДОСТ, не е никаква демонстрация на сила, още по-малко някаква си атака, а обратно – израз на безсилие и идейна изчерпаност.

Както по-горе бе подчертано, ДОСТ ще обжалва Решението на Кмета на община Кърджали, защото настоява да проведе заключителния си митинг естествено пред собствения си офис.

Обиколката на Предизборния лъч на Обединение ДОСТ в Бургаски район приключи с посещение на селата Дъбник и Медово – общ. Поморие, и Просеник и Топчийско, общ. Руен. Председателят на ДОСТ г-н Лютви Местан, зам.-председателят г-жа Мариана Георгиева и придружаващите ги кандидати за народни представители от Листата на ДОСТ разговаряха с избирателите за идеите, заради които е създадена партия ДОСТ, и за интересите на хората, които са основна задача на партията.

Гласът за ДОСТ, каза г-н Лютви Местан, е глас за вашата съдба, за вашето име и вашата идентичност. Гласът за ДПС е глас за Слави Бинев и Камен Петков – глас срещу вас и против вашата идентичност. Депутатите от ДОСТ в 44-то НС ще внасят закони, които ще бъдат във ваша защита и за ваше добро. Ние нямаме бизнес кръгове и няма да залагаме вашия глас за олигархията, обясни Председателят на ДОСТ.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Контра
  Отговор
  1 16:27  15.03.17
  До следващите избори , едвали ще има кандидати от ДПС . Тая партия ще изчезне бързичко ,както се появи. И ДЕЦАТА ЗНАЯТ ЩО ЗЛО Е ДПС.
 • reks1
  Отговор
  2 18:06  15.03.17
  много си прав че ще изчезне, както ДПС така и ДОСТ ще изчезне!! като почнем да им режим главите както те са ги рязали на нас ще видите колко бързо ще забавят за ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ БЕЗ ТУРЦИ!!! СЛАВА НА РУСИЯ!!!

  Коментиран от #3

 • 3 19:50  15.03.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 4 21:40  15.03.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Ахмед Ага
  Отговор
  5 10:54  16.03.17
  След 26 март ДПС ще я има но това недоразумение дост ще изчезне като всички други преди тях,като Касич Дал,Осман Октай и др.
 • незнайко
  Отговор
  6 11:34  16.03.17
  Не Ви ли прави впечатление колко статии има за предизборната кампания на ДПС и ДОСТ. Имам чувството, че цяла югоизточна БЪЛГАРИЯ е обсебена от мюсюлманските партии.Няма ли останалите български партии накрая да се обединят в името на народа си ? Никой не ни е виновен, че разрешихме двойното гражданство. Мюсюлманин който не живее в БЪЛГАРИЯ и има двойно гражданство не трябва да се допуска да гласува.
 • Мислител
  Отговор
  7 00:14  17.03.17
  Местан,Борисов,Сидеров и Каракачанов са рожби на Доган,за Нинова не знам, а за недоразумението Симеонов - нямам думи.

Напиши коментар:


Публикувай