1 185 5

Бърза писта за автобусите от Турция за вота

Премиерът лично се зае с изборите

Стефанаки Йоанис

Взети са мерки за възможното струпване на превозни средства по границата ни с Турция с желаещи да гласуват на изборите на 26 март. В това увери силовият вицепремиер Стефан Янев.

Мерки са предвидени и във връзка с възможен бежански натиск по границата по същото време. Янев заяви, че би било нарушение на закона да се отговори на призивите на различни политици у нас секциите в съседката ни да се намалят и границата да се затвори.

Във връзка с разговорите през миналата седмица във МВнР с посланика на Турция вицепремиерът разкри, че правителството има уверението на турската страна, че ще бъдат спазени всички условия за спокойно протичане на изборния процес и спазването на българското законодателство. Янев посочи, че случаят, за който е бил викан посланикът в МвНР, не се е повторил и не може да се говори за рецидив.

"Това, което ще бъде направено, е всичко да работи нормално", посочи той. Все пак Янев уточни, че не е възможно например отварянето на допълнителни коридори за преминаване, където няма техническа възможност за това.

Служебният премиер Огнян Герджиков лично се е ангажирал и прави проверка на подготовката на изборите. Вече е направил такава проверка в Русе, предстоят срещи в областите Благоевград и Велико Търново. Това заяви днес пред журналисти след заседанието на Министерския съвет Стефан Янев,служебен вицепремиер по вътрешен ред и сигурност и служебен министър на отбраната.

Той акцентира на подадените заявления за гласуване в чужбина. Техният брой е по-голям, отколкото подадените заявления за президентските избори в края на миналата година. Според изборния кодекс гласуването в чужбина се осъществява и без предварително подадена декларация, което създава възможност активността на вота да е по-голяма и да има известно напрежение по отношение на необходимостта да се удължи времето за гласуване в определени секции, посочи министър Янев. Той каза, че опашки са възможни във Великобритания - Лондон, в Турция и в Германия. В тази връзка са проведени разговори с ЦИК, за да може да бъде направена по-добра организация, отчитайки тези подробности. Има и възможност да бъдат командировани допълнителни служители под егидата на МВнР, които да помагат потенциалното натрупване да бъде преодоляно, посочи министърът.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пенсионер
  Отговор
  1 16:35  15.03.17
  Предлагам да няма избори , пак няма да ги премахнем мушенниците, и няма смисъл да се харчат излишно пари. По добре да ги дадат на пенсионерите.
 • 8888
  Отговор
  2 17:58  15.03.17
  янев с тези си изказвания ми прилича на ибрикчи премиер. Крайно време е държавата ни да пресече сепаратиските домогвания на турция към държавата ни. Кога ще има Бългапия БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ, а не потомци на сганта, на която трети украински фронт с 200 000 армия сервира властта им на тепсия.
 • колю
  Отговор
  3 19:15  15.03.17
  Кой като тях? Безплатна екскурзия и евро за джоба за харчлък. Как няма да им осигурите коридори? Да вземат и по някой "бежанец" и съвсем на печалба ще се приберат. Магистрали им направихте в южната част ,сега и митницата махнете . Какво правите бе хора ? Европа ли , Азия ли .... и в Африка и Танзания маймунките по дърветата вече ви се смеят . Нищо ,ама нищо към хубаво не се променя за 30 год и по-лошо става.
 • Да си дойдат порано
  Отговор
  4 19:24  15.03.17
  Да съборим и оградата, та да може повече да дойдат да гласуват. В крайна сметка те могат да си дойдат по-рано и спокойно да влезат в България. Ако аз съм в чужбина и трябва да се върна да гласувам, ще ми пратят министър-председателят да ме посрещне
 • до кога
  Отговор
  5 19:32  15.03.17
  А докога изобщо тия, които отдавна нямат нищо общо с България и нито знаят да пишат нито да говорят на български, ще решават изборите в страната !? Да се премахне двойното гражданство !

Напиши коментар:


Публикувай