1 276 14

Това е решаващ вот за България

Стефанаки Йоанис

Изборите са решаващи, защото ако не бъде създадено стабилно правителство, държавата ще влезе в спирала от избори и криза. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Виждате в Македония колко време не могат да направят правителство и има тежко разединение на нацията. Кредитният рейтинг на Гърция е боклук. Никога ситуацията на Балканите не е била толкова предвоенна. Затова ГЕРБ трябва да спечели изборите, за да остане България остров на стабилност в Европа“, каза бившият премиер в Пловдив и даде за пример, че в Гърция мигрантите са над 70 000, а у нас – 0.

Според Борисов, ако се влошат отношенията между Европа и Турция, това ще доведе до лоши последствия за бизнеса и за търговията. Той обясни, че се обсъждат дори икономически санкции.

„Ние сме на границата и съм много притеснен. Затова трябва да се държим здраво за Европа и ЕС, трябва да спазваме правилата“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Той акцентира, че системните партии в България трябва да се занимават с въпроси, свързани с националния интерес, а не да насаждат омраза и разделение сред хората. Той подчерта, че е притеснително ангажирането на турски дипломати с кампанията.

„И в същото време между основните политически партии има пълен антагонизъм. Имаме вече прецедент Косово и Крим. Ако едно население се самоопредели и реши да се самоуправлява никой не може да му попречи – вместо да отчитаме тези рискове и да постигаме съгласие, трябва да отговарям защо някой е уволнил Иван Гарелов – жълта работа, без значение за вас“, коментира той. Председателят на ГЕРБ бе категоричен, че няма нищо общо с дейностите, извършвани в и от служебния кабинет и подчерта, че единствената работа на служебното правителство е подготовка за предстоящите избори.

Бившият премиер призова присъстващите да не се доверяват на внушенията на БСП, които твърдят, че предлагат промяна.

„Корнелия Нинова заяви, че ще отиде и ще наложи вето на санкциите срещу Русия. Няма санкции срещу Русия – санкциите са срещу фирми и физически лица. ЕС удължи санкциите до 15-ти септември и това решение бе прието с мълчаливо съгласие от всички страни-членки на ЕС. Всички са се съгласили, включително президентът Румен Радев, който представляваше Българя. Нинова дори да стане премиер, не може да наложи вето, защото вече е взето решение. Целта е да манипулира проруско настроените хора. Така лъжеха, че са и против НАТО, но отидоха в Брюксел и препотвърдиха нашата позиция“, коментира Борисов.

Безлихвените заеми, които предлага БСП, са опасни за банките, каза още бившият премиер.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Варна
  Отговор
  1 21:25  15.03.17
  Няма да има спирала от избори ако се разкараш! Дай път на другите от партията и всичко ще си дойде на мястото. Просто си ходи иначе има шанс да ядеш шамарите накрая барабар с останалите 240
 • а неее
  Отговор
  2 21:29  15.03.17
  Каза човекът вкарал ни в спралата с изборите. Хора четете внимателно и между редовете, как се казва, какви ги дрънка тоя и какво ни готви, ако случайно пак дойде на власт !
 • Патето Яки
  Отговор
  3 21:31  15.03.17
  Публикувано във факти.бг: Това е решаващ вот за България Нагледахме се на решаващи вотове от 1989г до сега. Матряла тичай да гласуваш че да има партийни субсидии да папкат.
 • кроко
  Отговор
  4 21:34  15.03.17
  "Безлихвените заеми, които предлага БСП, са опасни за банките, каза още бившият премиер" И кво от това, тиквата и дебелян имат опит с банките, ще направите една консултантска фирма и ще обслужвате банките по въпроси на финансовата сигурност! Даже Искров ще ви издаде препоръки!

 • неутрален
  Отговор
  5 21:53  15.03.17
  Мутро, мутро- два пъти със стомна за вода, ама третия път се чупи. Тези лъжи сме ги чували не два пъти, а двеста пъти, дано българския народ е поумнял и не те избере никога повече1
 • Оставкаджията
  Отговор
  6 22:05  15.03.17
  Борисов, ти си несириозен партиец. Хората ти дават властта в ръцете, а ти ги подвеждаш, не си изпълняваш обещанията, а после подаваш оставка. Какво точно искаш сега? Защо ни плашиш? Да не те страх?
 • onq s konq
  Отговор
  7 22:38  15.03.17
  Що не викате дружно тука "СЛАВА НА БСП И НЕЙНИЯ ПРОРОК НИНОВА",а подло плюете ГЕРБ и Борисов,та като бъдат отстранени от пътя на "столетницата",нещата сами ще се наредят за БСП?!!Подли сте се родили,такива и ще си останете,само дето ваща работа няма да стане.Искате управленска власт,че да вържете БГ за Русия ли бе червени лумпени?Ще си я получите...на картинка:)
 • 8888
  Отговор
  8 00:21  16.03.17
  Тоя иска правителство като на господаря му ердо. Да стане валия на Булгаристан. Да селува етекя на патрона ЕРДО.
 • рврврв
  Отговор
  9 00:35  16.03.17
  Само ГЕРБ и БОЙКО! Това е правилният избор!
 • Дядо поп
  Отговор
  10 04:03  16.03.17
  Трябва да си много прост та да гласуваш за човек,който ти е бъркал в джоба.На мене Боко ми бръкна в джоба,като увеличи възрастта за пенсиониране,трябва да давам повече пари за разрешителни за строеж-то са доклади на надзорни фирми,то са пари за надзираване и кво ,ли не убиващо строителството на еднофамилни къщи,все напълно излишни неща за захранване на корупцията.Като добавим и прегледи- те на камионите по два пъти в годината,разни компетентно- сти и др.простотии на ДАИ,а и продължават напъните в тази насока,като движението на таралясници е доказателство за неефикасността на този подход.Към бъркането в джоба до- бавяме и винетките,трошенето на колите по републикански и общински пътища по,който се движат българите в 90% от пътуванията.Ако продължа няма да ми стигне и ден. Та да гласувам за него,ли-да ама не.Тръгвам на работа да пълня касичката на Боко,че трябва да лекува кръвно. Лек ден на всички.
 • Don Pedro
  Отговор
  11 04:50  16.03.17
  After TODOR...there is no stable and honest BG Administration ...!!! The time of Mobster/Rozha Borisov ...!!!
 • БайХой
  Отговор
  12 09:51  16.03.17
  Ще гласувам за ДОСТ... По добре Турско робство отколкото гербаджийско-комунистическо-циганска робия!
 • МММ
  Отговор
  13 10:17  16.03.17
  ГЕРБ е партия на личността като НДСВ, а не на идеология. Излъга ни царя и си отиде - отиде си и НДСВ. Боко ПРАЗНОГЛАВЕЦА ни излъга и сега ще си отиде,а с него и партията му еднодневка.
 • баба Цоца
  Отговор
  14 21:45  16.03.17
  Решаващ за какво?

Напиши коментар:


Публикувай