644 0

Представиха новата управа на "София Тех Парк"

Предишното ръководство бе уволнено преди дни

Константин Карагьозов

Служебният министър на икономиката Теодор Седларски представи на брифинг новия изпълнителен директор на „София Тех Парк“ Ангел Ненчев и членовете на Съвета на директорите - Васил Караиванов и Натанаил Стефанов.

„Целта на новия екип от млади и енергични хора, с опит в бизнес управлението и проектното финансиране, е да покрият възможно най-скоро амбициозните планове за „София тех парк“, които имаме“. С тези думи министър Седларски представи новия екип на технологичния парк и допълни, че идеята е той да бъде място, за иновативни бизнес идеи и модел на устойчиво финансиране, с което да не зависи от държавата.

По думите на икономическия министър сред първите задачи на новия екип е да започне експлоатацията на научните лаборатории в „София тех парк“, както и да сформира бизнес съвет към него, който да даде визия за бързото му развитие. От своя страна заместник-министър Лъчезар Борисов допълни, че съвсем скоро се очаква на база публичност и прозрачност да стартират конкурси за учредяване права на строеж върху територията на технопарка. „Целта ни е привлечем висококачествени инвеститори, с което да се създадем една иновативна екосистема на световно ниво“, подчерта той.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай