2 701 13

Вълната на Обединение ДОСТ заля Лудогорието

Хората напускат бастионите на ДПС, излизат по площадите и искат свободата си

Мария Атанасова

Съпредседателите на Обединение ДОСТ г-н Лютви Местан и г-н Орхан Исмаилов започнаха предизборната обиколка с Централния предизборен лъч в Лудогорието. Двамата бяха посрещани с хляб и сол и бурни аплодисменти от жителите на селата Карапелит, Фелдфебел Денково, Безмер, Божан и Поп Груево, които 27 години са живели в страх от местните феодали и задкулисието на ДПС. Хората излизаха по площадите на селата и скандираха името на коалицията. „Ние ви вярваме и заставаме твърдо зад вас“, това повтаряха всички и безрезервно дадоха доверието си на Обединение ДОСТ.

„Сараите са в паника, Доган е в паника от вълната, която носим“, каза г-н Лютви Местан и призова хората да не се страхуват и да изразят свободно волята на 26 март, като гласуват с бюлетина номер 13 за реалната демокрация. „Няма непробиваеми крепости, няма вечни деспоти, щом хората са готови да поискат свободата си и да я отстояват“, заяви г-н Местан и получи бурните аплодисменти на хората, които скандираха „Победа“. „Мюсюлмани и християни сме заедно, защото имаме еднаква съдба и една родина“, каза г-н Местан и подчерта, че яростните атаки срещу Обединение ДОСТ са израз на безсилието на тези, които се крият зад високите стени на Сараите.

„Гласувайте за г-н Билгин Якубов, защото той е честен човек и достоен политик“, апелира към хората г-н Местан и подчерта, че ако той бъде избран за народен представител, ще бъде сред хората в селата всяка седмица, за да отчита своята дейност.

„Скъпи братя и сестри, подкрепете нашата коалиция, защото ние се обединихме заради най-великата кауза – свободата на хората“, обърна се към стотиците жители от селата г-н Исмаилов. Той убедително подкрепи кандидата за народен представител г-н Билгин Якубов, като заяви, че той е човекът, който не познава предателства и е истински боец за каузата на Обединение ДОСТ. „Истината е в Обединение ДОСТ, бъдещето е в Обединение ДОСТ. Нека на 26 март дадем нов шанс за бъдещето на България“, каза в заключение Орхан Исмаилов.

„Аз съм един от вас, това е моят роден край, тук живее моето семейство. Няма да се откажа да се боря хората от Лудогорието да имат достоен живот и сигурно бъдеще“, каза в емоционалното си слово г-н Билгин Якубов. Той подчерта, че лидерите на Обединение ДОСТ всеки ден са сред хората и застават пред тях с достойнство и чест, защото са водени от историческа кауза.

Стотици жители на Тервел също посрещнаха съпредседателите на Обединение ДОСТ г-н Лютви Местан и г-н Орхан Исмаилов. Залата в читалището беше препълнена с хора, които искаха да подкрепят лидерите на Коалицията.

„Дойдох като Ваш брат, за да Ви споделя една своя мечта, една своя огромна надежда – да живеем в евроатлантическа България, която да е равноправна майка на всички свои чеда“, каза г-н Лютви Местан и заяви, че само Обединение ДОСТ може да освободи хората от раковото образование наречено ДПС. „26 март ще бъде денят на нашата свобода, нашият истински 10-ти ноември“, твърдо обеща г-н Местан. Той посочи, че всички ретроградни елементи са превърнали Коалицията в универсалното зло. “Самият факт, че всички ни атакуват, е доказателство, че сме на правия път. Нашата кауза е повече от партийна задача. Нашата кауза е да освободим България от оковите на Сараите и от комунистическото минало“, каза още г-н Местан.

„ Ние сме новата сила, която ще даде тласък и импулс за бъдещето на България“, заяви г-н Орхан Исмаилов и призова хората да подкрепят достойните и свободни личности от листата на Коалицията.

Водачът на листата за област Добрич г-н Билгин Якубов подчерта, че НПСД и ДОСТ са осъзнали съдбовността на своето време и са се обединили, за да победят закоравелия противник ДПС.

На събитието присъстваха още легендата на българския преход Евгений Михайлов, бившите политически затворници Неджметин Хак и Петър Бояджиев, както и заместник-председателят на ПП ДОСТ проф. Мариана Георгиева.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 19:21  16.03.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • VMORO
  Отговор
  2 19:31  16.03.17
  Колко ви платиха за рекламата?
 • 3 19:41  16.03.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 681 БЪЛГАРИЯ
  Отговор
  4 20:03  16.03.17
  ТУРСКА АГРЕСИЯ В БЪЛГАРИЯ !!! ВЪН ТУРЦИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ !!!

 • АЗ САМ
  Отговор
  5 20:13  16.03.17
  ДОСТ 4%...ДПС 3.7%....Доган в КАУША и всички далавери на светло.

  Коментиран от #7

 • гага
  Отговор
  6 22:02  16.03.17
  Г-н местан,хората в България,живеят в свободна държава/ако не сте забелязали/Тук няма"окови"както е било при султана в османската империя.Хората са свободни да живеят където и както си искат.Работа има за всички,стига да им се работи.Вие от дост разделяте хората/незнам как ви го позволява държавата/Май сме превърнали СВОБОДАТА в свободия.Кой ви дава право да настройвате хората един срещу друг.Вие сте за затвора.Ако това си случваше в любимата ви турция,досега ердоганчо щеше да ви е истрил от лицето на земята и щеше да ви обяви за държавен предател.Май тук в България сме прекалено свободни.
 • кроко
  Отговор
  7 22:43  16.03.17

  До коментар #5 от "АЗ САМ":

  На турците реториката им е винаги една и съща, без значение от партията: хората искат свободата си, достойно отношение и права, грижа ние като гледаме болкит им, но сме доказали че си изпълняваме ангсжиментитв и ще ги отървем от местния феодал. И това го говорят от как се е създала ДПС, а сега тези бивши гленове на ДПС говорят същите неща в новата си партия гаДОСТ. И Местан е за затвора, а гаДОСТ е на ердоган и ще е в коалиция с ГРОБ, такава е уговорката между него и тиквата - ако влезнат в парламента да го подкрепят, а тиквата от благодарност да продължи да обслужва турските интереси.
 • 8 23:53  16.03.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Мария Атанасова - автора
  Отговор
  9 01:17  17.03.17
  Ти свети ли им тея от дост, че разказваш историята им досущ както са ви я спуснали да отпечатате !/?
 • Историйка
  Отговор
  10 07:37  17.03.17
  И спрели да гласуват за ДПСТ-о защото не искали ромляните да са повече от "чистия " турчин в партията. Не искали да бъде по-уважаван и обгрижван по време на избори от тях самите. Омръзнало им да гледат как на едните се раздава ,а на тях само да им нареждат от джамията. И хайде пак на работа ,наведен ,сгънат...Тогава султана решил ламята в приказката да е с две глави. Две глави-две усти. Стомаха и червото накрая си е пак едно. Поука : Няма. Има въпрос и той тежи много- Защо се разрешават религиозноетнически партии ? Кому е удобно ,нищо че по въпроса има текстове в Конституцията.
 • 11 10:05  17.03.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • стоян георгиев
  Отговор
  12 10:42  17.03.17
  факти,вие предизборна кампания на дост ли провеждате?тва е сигурно 3-4 статия с гръмко заглавие и риторика -гласуваите за дост!доста смущаващо!
 • boticha
  Отговор
  13 12:30  19.03.17
  Тези вече две не законни партии са в изгода и само за тъй наречените олигарси,защото ако ги няма тях ние,българи и обикновенни мюсулмани пак ще трябва да ходят в едно и също училище с един и същи български език и история и....тогава,когато хората знаят и са грамотни стават опасни за богаташите,особено когато крадци от бившото ДС или от групировките на номенклатурата,която вече си озакони наследниците.Да не забравяме,че ако имаме умен управляващ,т.е.независим умствено,тогава ще имаме шанс!

Напиши коментар:


Публикувай