885 2

Спират до 80% от асансьорите

Стефанаки Йоанис

Около 80% от асансьорите в жилищните блокове в България трябва да бъдат спрени, защото нямат телефон за директна връзка с техника, който ги обслужва, съобщава в. "Телеграф".

До 31 декември миналата година такива устройства трябваше да бъдат монтирани задължителни във всички асансьорни кабини у нас. Засега обаче това е направено на много малко места.

Въпреки това подемните съоръжение продължават да се използват, но не за дълго и предстои много от тях да бъдат запечатани.

Всеки асансьор подлежи на годишен технически преглед, който се осъществява на определена дата от фирмата, която го поддържа. Ако тя установи липсата на телефон в кабината, е длъжна да информира Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, която от своя страна трябва да спре съоръжението. И в момента текат проверки на агенцията, като десетки асансьори в столицата и останалите градове вече са спрени.

Причините за това не са само в липсата на устройство за телефонна връзка, а и технически неизправности - проблеми в повдигателния механизъм, износени канали на фрикционна шайба и др.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • неутрален
  Отговор
  1 14:13  17.03.17
  нали е даден този въпрос в съда, как така ще спират асансьори. Това е поредната и без съдържание и услуга на потребителя, измишльотина. За какво е тази връзка? Нали има телефоните на обслужващата фирма или да ни вържат и да плащаме секи месец такса на мобилен оператор и да има играчка и злоупотреби от недобросъвестни граждани както се случва и с фалшивите обждания. Да се престане с тези изцепки. Тази, която написа тази тъпа наредба не можа да се обоснове и защити за тази простотия е не само за тази, за цялата Наредба. колко имаме полза от топломерите , толкова ще имаме и от тези глупости, но тази писачка на глупости е взела доста тлъст хонорар. Така е като няма държава, а управниците вместо да разсъждават по такива въпроси, бързат да крадат и да получат някое комисионче от човека, на който са пробутали такава наредба не нужна и неполезна никому.
 • Ганю
  Отговор
  2 16:16  17.03.17
  Телефон в асансьора- ай са екстри. Те нямат пари тока на асансьора да платят, вий ся и телефон!!! Изобщо вадят си ги отзад . Или спираш асансьора, от десетия етаж инвалида завежда дело срещу теб и тъй, Бла,Бла,бла

Напиши коментар:


Публикувай