2 926 5

Студентски град - 50 общежития и 200 дискотеки

Район за развитие на образованието или бизнес инкубатор?

Константин Карагьозов

По 4 нощни заведения на всяко студентско общежитие се падат в Студентски град в столицата.

200 дискотеки и барове работят денонощно в Студентски град в момента, а общежитията са само 50. Това съобщиха за „Монитор“ от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ след последната проверка, правена в района преди месец.

Въпреки че кварталът е известен с непрекъснатите купони и впечатляващото съотношение между заведения и места за настаняване, нито една жалба за силен шум не е подадена в администрацията на район „Студентски“ за последната година, показа проверка на „Монитор“. Така районът, който трябва да предлага условия за развитие на образованието и науката, е станал перфектен бизнес инкубатор.

Според справка, с която разполага „Монитор“, Софийският университет, УНСС и Техническият университет в София са отдали общо 69 помещения под наем в Студентски град, като част от тях се използват за заведения за хранене и кафенета.

След влизането в сила на устройствения план всички търговски обекти, които в момента се отдават под наем в общежитията, ще се окажат в терени, предвидени за кампуси, обясниха от администрацията на район „Студентски”. Така те ще имат специален режим и трябва да са оградени, като в тях ще се помещават само общежития, столове за хранене, учебни сгради и евентуално спортни обекти, като няма да се допуска строителство на кръчми, дискотеки и други търговски обекти.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 09:58  17.03.17
  Лас Вегас в София!

  Коментиран от #5

 • 55667
  Отговор
  2 10:00  17.03.17
  Така и не се намери човек който да разкара ла.ната и помията от там, вместо градинки и пейки има чалга, джипове и мутрички
 • терариум
  Отговор
  3 10:03  17.03.17
  Да си го кажем направо - ковра инкубатор !!!
 • Свежа плът
  Отговор
  4 10:30  17.03.17
  Мафията има нужда от свежа плът. В пропаднала България, това е нормално. Иначе ГЕРБ управлява София вече десет години
 • боремеров
  Отговор
  5 10:46  17.03.17

  До коментар #1 от "Гост":

  В Лас Вегас няма чалга и мързеливи мутрички в Кайени, по скоро Лас Л..нас, и то на място където се обучават бъдещите специалисти на БГ

Напиши коментар:


Публикувай