1 090 3

Провал грози предстоящата борба с градушките

Работещите към Агенцията за борба с градушките се оплакват от ниски заплати

Провал грози предстоящата борба с градушките
Снимка: БТА
Константин Карагьозов

Ниски заплати и липса на персонал са само част от оплакванията на работещите на терен към Агенцията за борба с градушките, предава БНР.

Заплатата на ракетострелците е 460 лева и хората се ориентират към по-доходни работи, споделят Георги Михайлов от полигона в Голям чардак и Стоян Пенчев – дългогодишен стрелец от площадката в Гелеменово. Те предупредиха още, че ако не бъдат взети мерки, сезонът за борба с градушките може да не бъде открит.

"Всеки, който намери по-подходяща работа, напуска и правителството трябва да предприеме мерки. Този сезон няма да се задоволят колегите само с гражданско неподчинение, което означава, че няма да открием сезона, няма да изнесем материалната част по площадките – ще бойкотираме сезона, като отстояваме исканията си. Миналата година протестът ни беше прекъснат с обещания от правителството, че ще реши проблемите, обаче те си остават", заявяват недоволните.

Директорът на Агенцията за борба с градушките Ваньо Славеев заяви, че е солидарен с работниците. Липсата на достатъчно стрелци по площадките, води до невъзможност за ползване на необходимите часове за почивка, заради 24-часовите дежурства и невъзможност за ползване на полагаем отпуск.

"Сезонът за борба с градушките трябва да се открие от 25 април до Гергьовден, а технологията за приемане на постановление за изменения в проекта е много бавна и трае от месец и половина до два, затова моята молба е да се внесе по най-бързия начин", апелира Славеев.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гладен
  Отговор
  1 20:47  17.03.17
  чистата заплата е 360 лева.
 • БЕДЕН
  Отговор
  2 21:10  17.03.17
  УНИЗИТЕЛНО ,ПОДИГРАВАТЕЛНО ЗАПЛАЩАНЕ ОТ 360 ЛЕВА ЗА ЕДНА ОТ НАЙ - ОПАСНИТЕ И РИСКОВИ ПРОФЕСИИ - РАКЕТОСТРЕЛЕЦ . РАБОТИ СЕ НА ОТКРИТО ПО ВРЕМЕ НА ГРЪМОТЕВИЧНИ БУРИ С ОГРОМЕН РИСК ЗА ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА НА СТРЕЛЦИТЕ.СМЯНИТЕ СА ОТ 34 ЧАСА В УЖАСНИ УСЛОВИЯ НА ПОЛЕТО СРЕД ЗМИИ , КЪРЛЕЖИ , ПЛЪХОВЕ И ДР.НЕКА ВСИЧКИТЕ ПОЛИГОНИ ТОЗИ ПЪТ ДА СА ЕДИННИ . УСПЕХ
 • Иванов
  Отговор
  3 17:15  18.04.17
  Краино време е да проумеят Управляващите че това е длъжност квалифицирана рискова и изисква достоино заплащане

Напиши коментар:


Публикувай