784 2

Омбудсманът сезира главния прокурор Сотир Цацаров

Омбудсманът сезира главния прокурор Сотир Цацаров
Константин Карагьозов

Омбудсманът Мая Манолова сезира главния прокурор Сотир Цацаров за нарушените права на работниците от обувния цех „Абонданца“ в гр. Дупница.

Националният обществен защитник изпрати писма и до НОИ, НАП, както и до Главната инспекция по труда с искане за своевременното преустановяване и отстраняване на нарушенията на работодателя, който е италиански гражданин.

На 17 февруари тази година след съдействие от страна на Мая Манолова, бе подписано споразумение между Луиджино Каприоти – управляващ фирмата и представители на работниците на „Абонданца“ в град Дупница да им бъдат изплатени забавените заплати и обезщетения на четири транша, като първият от тях трябваше да е на 10 март. Става въпрос за около 250 000 лева, които включват и дължимите осигуровки.

На 15 март екип на омбудсмана посети отново гр. Дупница и разговаря с работниците и Луиджино Каприоти, който обясни забавянето с факта, че собственикът на фирмата пристига на 16 март (четвъртък) и тогава ще бъдат изплатени парите от първия транш. До 17.30 часа вчера това не се случи, заради което омбудсманът Мая Манолова предприе мерки и изпълни обещанието, дадено на служителите, че ще сезира главния прокурор, както и останалите отговорни държавни органи и институции.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пеньо
  Отговор
  1 14:00  17.03.17
  Винаги съм бил ЗА Манолова да си свърши работата и да помогне на хората, НО не ме напуска чувството, че само симулира дейност. Да не говорим, че батакът в държавата се дължи и на такива като нея депутати, които "коват" законите. Още помня костинбродската афера, в която тя взе дейно участие и тогава тя оплю съдебната система, която е такава и заради нея! Според мен не може партийно обременена личност да е омбудсман!
 • неутрален
  Отговор
  2 12:28  18.03.17
  До #1 Е Пеньо, Пеньо. Стига сме гледали дали е от партия или не. Може би повече харесваш Пенчев, който освен да констатираше, че това онова е нарушение и не се виждаше срещу нещо да се ъзпротиви. И нищо , че казваш, че щом е партийно обвързан нищо не става, все пак ГЕРБЕРАЦИТЕ и лично Тиквока го предложиха и той да е кандитат-омбудсман. Мая Манолова разби гербераците с Костинброд, просто не им мина схемата, която бяха приготвили.БРАВО ЗА ТОЗИ ХОД НА МАНОЛОВА!!!!

Напиши коментар:


Публикувай