770 2

Омбудсманът сезира главния прокурор Сотир Цацаров

Константин Карагьозов

Омбудсманът Мая Манолова сезира главния прокурор Сотир Цацаров за нарушените права на работниците от обувния цех „Абонданца“ в гр. Дупница.

Националният обществен защитник изпрати писма и до НОИ, НАП, както и до Главната инспекция по труда с искане за своевременното преустановяване и отстраняване на нарушенията на работодателя, който е италиански гражданин.

На 17 февруари тази година след съдействие от страна на Мая Манолова, бе подписано споразумение между Луиджино Каприоти – управляващ фирмата и представители на работниците на „Абонданца“ в град Дупница да им бъдат изплатени забавените заплати и обезщетения на четири транша, като първият от тях трябваше да е на 10 март. Става въпрос за около 250 000 лева, които включват и дължимите осигуровки.

На 15 март екип на омбудсмана посети отново гр. Дупница и разговаря с работниците и Луиджино Каприоти, който обясни забавянето с факта, че собственикът на фирмата пристига на 16 март (четвъртък) и тогава ще бъдат изплатени парите от първия транш. До 17.30 часа вчера това не се случи, заради което омбудсманът Мая Манолова предприе мерки и изпълни обещанието, дадено на служителите, че ще сезира главния прокурор, както и останалите отговорни държавни органи и институции.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пеньо
  Отговор
  1 14:00  17.03.17
  Винаги съм бил ЗА Манолова да си свърши работата и да помогне на хората, НО не ме напуска чувството, че само симулира дейност. Да не говорим, че батакът в държавата се дължи и на такива като нея депутати, които "коват" законите. Още помня костинбродската афера, в която тя взе дейно участие и тогава тя оплю съдебната система, която е такава и заради нея! Според мен не може партийно обременена личност да е омбудсман!
 • неутрален
  Отговор
  2 12:28  18.03.17
  До #1 Е Пеньо, Пеньо. Стига сме гледали дали е от партия или не. Може би повече харесваш Пенчев, който освен да констатираше, че това онова е нарушение и не се виждаше срещу нещо да се ъзпротиви. И нищо , че казваш, че щом е партийно обвързан нищо не става, все пак ГЕРБЕРАЦИТЕ и лично Тиквока го предложиха и той да е кандитат-омбудсман. Мая Манолова разби гербераците с Костинброд, просто не им мина схемата, която бяха приготвили.БРАВО ЗА ТОЗИ ХОД НА МАНОЛОВА!!!!

Напиши коментар:


Публикувай