2 572 3

Делфини „плуват“ вече и в Родопите (СНИМКИ)

Талантлива млада художничка от Турция е автор на рисунката

Снимки: Гюнер Мюмюн
Снимки: Гюнер Мюмюн
Денис Джамбазов

Уникална 3D рисунка радва учениците в СУ „Васил Левски“ в Ардино. Рисунката бе направена в антрето на най-голямото ардинско училище и бе открита от кмета на общината Ресми Мурад и зам.-директорите на учебното заведение Фиданка Кисьова и Живко Коджаманов.

Там бяха още председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, гл.специалист „Връзки с обществеността” към община Къркларели Варол Шен, мениджър на художничката Федаи Каврък. Поради служебни ангажименти директорът на СУ „Васил Левски“ Аника Петрова не можа да присъства на откриването. Автор е младата турска художничка Ейлем Чалъшкан от побратимената община Къркларели (Лозенград).

„Уникална 3D рисунка, която ще предизвиква усмивка у децата. Благодаря на кмета на Къркларели Мехмед Сиам Кисимоглу за съдействието. Това са плодовете на приятелството и сътрудничеството между двете побратимени общини. Надявам се в бъдеще да реализираме още повече подобни инициативи“, заяви кметът Ресми Мурад. Той подчерта, че общинското ръководство винаги е организирало и подкрепяло прояви в сферата на културата и изкуството.

Ръководството на СУ „Васил Левски“ благодари на талантливата млада художничка от Турция и на ръководството на общината в лицето на кмета Ресми Мурад. Учебното заведение приема направената 3D рисунка като подарък за всички ученици, които се обучават в училището.

„В сградата на учебното заведение има още свободно пространство, където могат да бъдат осъществени и други проекти, защото резултатът е изключителен и ефектен“, уточниха от школото. „Работих осем дни, предимно през нощта, тъй като през деня се провеждаха учебни часове. Цветната рисунка е с размери 4 / 4 метра. Отбелязах с Х от къде точно трябва да се снима, за да се види 3D ефекта. Прекарах незабравими дни в Ардино. Тук се живеело по-спокойно, а хората били по-гостоприемни“, сподели Ейлем Чалъшкан. Тя уточни, че през месец май отново ще дойде в Ардино, за да нарисува втората си 3D рисунка, този път в централния парк на града.

Ейлем Чалъшкан обича да рисува уникални 3D-рисунки върху тротоари, паркове, във входовете на различни държавни институции, училища. Тя е първата жена в Турция, която се усъвършенствала в това уникално изкуство.

Кърджали / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дон Тони
  Отговор
  1 08:25  19.03.17
  Много успешна рисунка ! Много трудно се рисува такъв 3д ефект
 • 2 13:02  19.03.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Vasik Atanasova
  Отговор
  3 20:44  19.03.17

Напиши коментар:


Публикувай