1 165 4

Експерти: Турция излъчва несигурност

Стефанаки Йоанис

„Не мога да не призная, че нещата, казани от Ахмед Доган, са верни. Добре е, че той ги казва. Това би трябвало да успокои нещата в някаква степен, защото турската общност в България е разбунена. Тя не знае към кого да отиде”, коментира проф. Михаил Константинов.

„Очевидно е и, че от Турция към нас се трансферира несигурност. Има вече директни заплахи от типа: „Ще ви пуснем бежанците”. Бежанци няма, а хората, които ще ни пуснат, трябва да бъдат спрени. Трябва ясно да заявим, че нещата граница ще бъде пазена с всички законни средства”, каза още той.

Писмото на Доган е по-скоро неговата клетва и неговият обет за вярност към България, смята главният редактор на сайта 24rodopi.com Илхан Андай .

"Той показва, че на 100% е във форма. Рамкирането „Свобода или Ердоган” той започна от конференцията, по време на която му опряха пистолет в челото", обобщи Андай.

"Посланието е към тези 400 000-500 000 избиратели на ДПС – „Време е за избор. Избирате спокойния дом или султаната, който е заложен да се случи след 17 април”, коментира главният редактор на сайта 24rodopi.com.

"В момента за съжаление Ердоган води своята битка със Западна Европа и използва и нас заради предстоящите избори и референдума в Турция", смята Илхан Андай.

С посланието си Ахмед Доган отваря вратата за следизборна коалиция с партиите, които имат патриотична насоченост. И ние в ГЕРБ сме патриоти. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с обстановката в Турция и политическото послание на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

„Първо, за всички е видно, че Турция като държава в момента с нейното управление не само в България, в цяла Европа се опитва да налага дневния ред, ако щете и особено да държи един тон, който в никакъв случай не е тонът, който ние наричаме европейски“, каза Борисов и даде пример с обвиненията от страна на Турция към Европа във фашизъм.

„Да се плаши Европа, в това отношение България би изпитала най-голям страх, с бежански потоци“, добави той.

Лидерът на ГЕРБ попита какво ще се прави като дойдат на оградата при границата десетки хиляди жени, деца и мъже.

„Г-н Ахмед Доган го хваща това като реална опасност. Между редовете какво ни казва? Първо ДПС в мое лице, имам предвид г-н Доган, е патриотична формация, която ако стане такъв проблем, българските турци, които са членове на ДПС, ще застанат на позиция срещу подобна политика. И в това отношение ние сме също патриоти“, коментира Борисов.

По думите му, Ахмед Доган отваря врата за следизборна коалиция с партиите, които имат патриотична насоченост, защото имат една база – запазването на България от подобна интервенция.

„Не искам да си мисля, че това е намек към самите патриоти или към БСП само, но във всички случаи, когато се води спора между български мюсюлмани дали са от ДОСТ или ДПС, винаги е по-различно от между християнин и мюсюлманин“, каза Борисов.

Той отбеляза, че ГЕРБ има друга практика и коментира, че десетки са се влели във формацията на ГЕРБ.

„Ние, докато управлявахме, имахме предвид и отчитахме, че в същото време това е една 70-80 млн. държава с мощна икономика, с огромна армия, която е на нашата граница. Холандия е далече, Германия е далече“, коментира Борисов.

Според него, като съседи ние сме длъжни да намираме начини да поддържаме нормални отношения с Турция.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • кроко
  Отговор
  1 12:47  17.03.17
  От както турчулята станаха аркадашлък с ушанките, наистина взеха да излъчват несигурност.
 • 2 13:12  17.03.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • кроко
  Отговор
  3 19:22  17.03.17
  Бойко Борисов патриот!!! Дупедавеца, дето питаше меркел и ердоган за всичко, и освен да обвини някоя жена в лъжа, за друго няма мъжество! Доган е по-голям патриот и мъж от него. Даже Корнелия е има повече мъжество от тиквата!
 • Хасан
  Отговор
  4 11:20  29.03.17
  Тоя Илхан Андай да си разкаже за своята "мъжка любов "

Напиши коментар:


Публикувай