567 1

Външно: България ще поддържа диалог с Турция

Мартин Христов

Българският посланик в Турция Надежда Нейнски бе извикана на консултации в МВнР, за да докладва за обстановката в страната и във връзка с изборите на 26 март.

Това се посочва в съобщение, публикувано на страницата на Министерство на външните работи (МВнР).

В Турция ще бъдат открити 35 изборни секции - максимално допустимият брой за страна извън ЕС, съобразени с подадените заявления. Съставите на секционните избирателни комисии (СИК) са окомплектовани и подлежат на обявяване от ЦИК.

Във всяка СИК ще има най-малко по един представител на държавната администрация с опит в провеждане на избори зад граница. Създадена е организация за доставяне на необходимия брой бюлетини за СИК.

Няма промяна във вече заявената от МВнР позиция, засягаща отношенията между България и Турция.

България ще продължи да поддържа конструктивен диалог със съседна Турция, като счита за недопустимо каквото и да е външно влияние върху изборния процес за български парламент.

България


Още по темата

 • Германия се усъмни в Турция

  Германия се усъмни в Турция

  Германия се осъмни в турските действия относно арестувания германски журналист в страната, съобщи ДПА. Отношенията между двете страни са сериозно ...
  17.03.2017
  2 554
  8
 • Турска гавра с Меркел

  Турска гавра с Меркел

  Турски правителствен вестник изобрази германския канцлер Ангела Меркел като Хитлер, съобщи „Дейли Мейл“. Вестник Gunes пусна ...
  17.03.2017
  2 119
  10
 • Ердоган: Турците в Европа да имат по 5 деца

  Ердоган: Турците в Европа да имат по 5 деца

  Турският президент Реджеп Ердоган призова турските граждани, живеещи в Европа, да имат по 5 деца, съобщи „Хюриет“. Ердоган заяви, че ...
  17.03.2017
  2 859
  28

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Касап
  Отговор
  1 09:19  20.03.17
  Демек - Ердоганя пак ша ни подава турскиа дирник, наште ша го цалуват, ша са кланят и ша викат "евет ". Къде ша мърда раята!

Напиши коментар:


Публикувай