615 0

Дете от Пловдив е със съмнение за морбили

Мартин Христов

Двегодишно дете от Пловдив е със съмнение за морбили, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Става дума за дете от пловдивския кв. „Столипиново”, което е било хоспитализирано в Инфекциозно отделение, където след 3 дни получило характерния за болестта обрив.

Няма данни на детето да е извършена задължителната имунизация. По информация на близките семейството е пребивавало скоро в Германия и Румъния.

Предстои лабораторно потвърждение на случая.

От здравното министерство са предприели всички мерки за недопускане разпространението на заболяването.

В момента в Румъния има епидемия от морбили. Здравните власти в северната ни съседка съобщават за 3196 случая на болестта, сред които има 17 жертви. За голям брой заболели от морбили докладват още от Италия – 728 души, и Великобритания – 569 души.

Дребната шарка е силно заразна и се характеризира с обща интоксикация, възпаление на лигавицата на горните дихателни пътища, обрив по кожата и усложнено дишане.

Пловдив / България

Още по темата

 • Още две деца с морбили в Пловдив

  Още две деца с морбили в Пловдив

  Още два нови случая на заразени с морбили деца са регистрирани в Пловдив. Тази сутрин те са били приети в инфекциозната клиника в града, съобщи Нова ...
  21.03.2017
  416
  0
 • Има опасност от епидемия от морбили у нас

  Има опасност от епидемия от морбили у нас

  Две бебета под годинка и майките им са приети в инфекциозно отделение със съмнение за морбили в Пловдивско, съобщи bTV. Така случаите на заболели ...
  20.03.2017
  981
  0

Напиши коментар:


Публикувай