Last news in Fakti

18 Март, 2017 13:44, обновена 18 Март, 2017 14:57 20 498 43

Доган писал на Ердоган, че Турция е родината майка

  • лютви местан-
  • ахмед доган-
  • дост-
  • дпс-
  • реджеп ердоган

Турция не ни е враг, категоричен е лидерът на ДОСТ

Доган писал на Ердоган, че Турция е родината майка - 1
Снимка: БТА

Лютви Местан показа писмо от 2012 година на Ахмед Доган, в което той е писал до турския лидер Реджеп Ердоган, наричайки Турция "родината майка". Лидерът на ДОСТ направи това на пресконференция в София днес в отговор на вчерашното обръщение на Доган.

Местан показа писмо на Ахмед Доган от 2012 година, с което той е бил изпратен на Четвъртия конгрес на партията на Реджеп Ердоган - АКП. В документа, написан изцяло на турски език, Доган заявява, че ДПС е част от турската общност, а Турция е родината майка.

„Патриотарското писмо на Доган трябваше да прикрие тази политическа перверзия. Това е претенциозна глупост - хищнически апетит за власт, но този път номерът няма да мине”, категоричен бе Местан, отговаряйки на вчерашното писмо на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Факти.бг припомя, че вчера Доган публикува писмо в социалната мрежа Facebook по повод предстоящия референдум в Турция, който може да доведе до големи катаклизми в Европа и на Балканите.

"В съседна Турция имат референдум за преобразуване на Кемалистка Република Турция в Султанат. Безумие. Но е факт...", написа Ахмед Доган, след като вече бе използвал за въведение част от думите на великия български революционер Васил Левски.

"Правя дълбок поклон пред паметта на Апостола на Свободата - Васил Левски, защото това, което искам да кажа са кълнове от семената, които той е посял в почвата на общата ни душевност...", започна в писмото си Доган.

Според Местан обаче всички тези слова са прах в очите на хората, отговаряйки по съвсем различен начин. "Аз съм турчин, затова цитирам думите на Ататюрк "щастие е да се наричаш турчин", каза той.

"Няма неоосманизъм като риск за България, няма турска намеса за изборите тук, има комунистическа пропаганда, националсоциалистическа пропаганда, защото има опит палачи да управляват България", допълни лидерът на ДОСТ.

Местан заключи, че между България и Турция трябва да има добри междусъседски отношения.

"Аз успях да постигна диалог с република Турция. Дълбоко съм убеден, че тя не ни е враг, а стратегически партньор, с когото трябва да имаме отношения, освободени от исторически предразсъдъци", бяха думите му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 момчилов

    50 66 Отговор
    турция не е нападала България.русия на два пъти през псв и всв напада родината ни. колкото до доган и дпс,те са проект на руските служби.свидетел съм как всички структури на дпс бяха изградени от сътрудници на дс.други хора там не се допускаха

    Коментиран от #7, #10

  • 2 няма значене

    75 29 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Аз съм турчин, затова цитирам думите на Ататюрк "щастие е да се наричаш турчин" - след като си турчин марш в Турция, каква партия създаваш в България!!! Ще се случват интересни събития в най-скоро време на Балканите! Хващайте телата, някой се извика!!!

    Коментиран от #40

  • 3 гост 2

    31 31 Отговор
    Даже с турците сме били против русите през ПСВ. Но сега е друго време вече сме в обединена Европа, няма страшно.Политиците стряскат предизборно електората.
  • 4 помак

    45 32 Отговор
    ДПС е мафиотска структора ! Ограбва мюсулманите в БГ и ги доведе до просешка тояга !Мюсулманите избират ДОСТ ! Сарайте в паника - Доган вечно пиян.....чака го КАУША !

    Коментиран от #8

  • 5 Don Pedro

    18 8 Отговор
    Ahmed Dogan...Efendi " Sherbet baklava " ...!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 кроко

    37 15 Отговор

    До коментар #1 от "момчилов":

    Ти си трола деси-стоян, многократно сме те изобличавали в лъжи, за които обяснениеята са само две: или си платен или си много тъп. Приказките за комунистите вървяха преди 15-20г. и повече, така че измисли нещо ново. И си един продажник щом защитаваш турция за да можеш да плюеш по Русия.
  • 8 кроко

    41 15 Отговор

    До коментар #4 от "помак":

    Хасане, ти си безроден платен турски агент на султан ердоган! Всички боклуци в гаДОСТ са били в ДПС преди. Като са толкова свястни, защо докато са били в ДПС не са свършили нещо полезно? Реториката им е същата, както когато са били в ДПС, само приказки какви проблеми имат турците с местните феодали, колко работели политиците, но в същото време насаждат само разделение между българини турци и именно те са местните феодали.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 СС Тюрбан

    49 22 Отговор

    До коментар #1 от "момчилов":

    Вземи си прочети историята, че не само ме е срам от теб ами ми иде да те ритам. Да не си посмял да петниш страната ни с така наречената Турска доброта. - "Не бе те не са клали тук..." - Те са мирни граждани и даже са ни "помагали"! Да не си посмял да дрънкаш повече в тази посока!
    Създаването на Турската партия тук е ясно, че е създадоха ДС, но не руснаците я проектираха. - Това вече са пълни простотии! Руснаците бяха заети да разграбват собствената си страна по това време, така че не ме занимавай с тъпи брътвежи!
    Омръзнало ми е от родоотстъпници и нихилисти. Ако зависи от мен страната ни никога няма да спре да иска мъст. Чалмите трябва да бъдат наказани за 500 год. зверства.
    Който смята, че са прекалено груб да вземе да се поразрови отново в собствената си история. Наличието на турци в наши дни се дължи на избиването, насилването и обезлюдяването от техните деди. Което за мен означава само едно: - Основание за неистова омраза
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Българе

    9 20 Отговор
    Стига сте ги обиждали,те са възбудени можем да си го отнесем

    Коментиран от #20

  • 13 Радев - На Шипке, всьо хубавьо!

    9 3 Отговор
    Радев току що обяви по БТВ, че всичко е под контрол. Спете спокойно ! Органи има но средства и сили - йок ! На къде в Неделя?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 чичо

    40 8 Отговор
    Абе знам, че не толерирате обидните квалификации, ама кажете ми, как без да ги използвам да коментирам Местан и недоразумения като Момчилов?!? И защо всъщност, тази т.н. партия ДОСТ, която си е чиста проба турска потеря насред България, все още не е забранена!!!
  • 16 От година на година - все по-далеч от

    21 4 Отговор
    Нашите плаши.утарници се страхуват да произнесат думата РУСИЯ! Българи посягат на паметниците от Руско-турската война и Втората световна! Сами се отричаме от своето национално съзнание и история! И всичко в името на СТРЕМЕЖА за ЗБОГАТЯВАНЕ с цената на всичко! Страшно става когато се стигне до разказа на Алеко Константинов " Пази Боже сляпо да прогледа" ! Иван Костов, Пеевски, Борето и мн. др. И народа е казал също - "Парите ще ви изядат главите!"
  • 17 От Русия бягат както Дявол от Тамян !

    14 3 Отговор
    Защо ли? Русия значи - почитай Царя и бой се от БОГА ! Не лъжи ! Не кради ! Почтен бъди ! Затуй днешните боляри и чорбаджии за Господ Бог и Русия не искат и да чуят ! Ръгай чушки в боба ! Но няма да завърши това с италиянски то ФЕЛИЧИТА ! По-скоро ще дойде - Чао бамбини ! Сори ! Пясъчният часовник винаги стига до своя край и следва ПОВРАТ в друга посока!
  • 18 Чорбаджии и предатели са нашите държавни

    24 3 Отговор
    Как можем да победим когато държавниците вкарват голове в нашата врата ! НИКОГА ! Те играят срещу България !
  • 19 ВАСКО БУДАЛАТА

    13 0 Отговор
    Мен ме е срам , че дадохме власт на всякъкви крадливи индиеиди , и ся се чудим що сме толкова злобни и черногледи. Беднотията и мизерията може да ни докарат много беди, и мисля че трябва да докараме нови хора във властта. Не вярвам на бившите които са били до сега, и няма как да им дам втори шанс . Изключено .
    За промяна със стари мошенници , няма как да се получи.Може да сме наивници и глупави , но не сме идиоти, олигофрени.
    Не 3 пъти , а 300 пъти мисли , един път реши.ПАРЕН КАША ДУХА.
  • 20 кроко

    18 10 Отговор

    До коментар #12 от "Българе":

    Хасане, надушвам ти продажния безличен език дори по интернет!!! И да, имай смелостта да излезеш на улицата да ми говориш за помашка страна и флага и, за правото на турция да се бърка в работите на България, колко били свястни от гаДОСТ и т.н. и ти ОБЕЩАВАМ ЧЕ ЩЕ СИ ГО ОТНЕСЕШ ПРИ АЛАХ!!!Ь
  • 21 Веско

    9 7 Отговор
    Тоя пък..! Не е бил в Русия.. Да види там как се краде, каква мизерия, пиянство,к..валък.. Скапана работа
  • 22 Хасан

    6 8 Отговор
    Каква помашка страна! Какъв флаг бе!? Не те разбирам

    Коментиран от #23

  • 23 кроко

    19 9 Отговор

    До коментар #22 от "Хасан":

    Много добре знаеш за какво ти говоря, Хасане. Лошото е че масово турците разбирате само като ви опре ножа до кокала. Преди мислех че по други причини дрънкаш така, но всъшност всички тези неща, които казваш, издават какво точно мислите някои турчеещи се в България. На всички мястото ви е в анадола, който иска да остане тук, трябва да хвърли турския паспорт, да приеме българско име и да остави исляма.

    Коментиран от #35, #37

  • 24 гост

    18 10 Отговор
    Каква Турция родина майка бе читаци ? Никой от вас не може да каже коя ви е родната земя от която сте тръгнали да сеете смърт и терор ,както и да си налагате варварската и долна култура на Европа и МалаАзия . Вие нямате място и работа на Европейския континент . Европейаката част трябва да се върне на България в най скоро време , на там отиват нещата . На Гърция е дадено прекалено много ,много повече от колкото трябва , в момента тя се шири на огромна исконно българска територия .
    Какво безочие и наглост , варвари и терористи за патриотизъм ще ми говорят и за родина майка . От 14-и век се гаврите с тази земя , тя не е ваша родина и майка , а тракийска и българска родина майка . Всеки ден тази земя плаче под краката ви и се раздира от агония от зверствата които сте причинили на народа и .
    Дано скоро да изгорите в атомния огън .
  • 25 Иван

    16 15 Отговор
    Много тревожна тенденция се наблюдава сред така наречените български турци . Определени хора призовават на оръжие , защото видиш ли сега българите нямало кой да ги защити .Защото сега Русия била с Турция и в същото време Турция била в НАТО . И видиш ли турците пак можели да трепят и колят на балканите и в Еропа .
    Турците сте едни варвари и некадърници , все търсите някой силен да застане зад вас . Навремето това беше Британия , сега САЩ и Русия .
    Що не се изправите сами срещу Европа , нали сте велики ? Велики сте само в джамията като виете на умряло по нелепата си утопия .
    Хайде опитайте се пак да колите по тия земи да видим какво ще стане .

    Коментиран от #30

  • 26 Овце

    11 14 Отговор
    За съжаление "българските" турци,помаци и цигани с турски имена,са просто овце,държат ги гладни и в страх с десетки години!Държат ги гладни точно пастирите им Доган,Местан и други хитри Ходжи Насрани без грам интелект или визия за тяхното бъдеще!Доган не може да ги закара в Русия на "спокойствие",а Местан не иска да ги праща в Анадола!Имаме и трети турски играч в миманса,който шпионира Реформаторите и грам не го интересуват тютюна и овцете!Та разделени на три са по-слаби и лесно ще ги изядем на чеверме,начело с Хасан че е най-мазен!
  • 27 Хермафродит

    6 11 Отговор
    Да "българските" турци са хермафродити без ясно разграничаване на пола!Каквото им кажат пастирите,това приемат за истина!Тя турция не е ясно майка ли им е или е мащеха,а и не е ясно кой е бащата,макар да съм сигурен,че генетично е БЪЛГАРИН!
  • 28 Гоуст

    15 8 Отговор
    Кога в турция ще се допусне да се създаде българска партия, пък да не говорим да влезне изобщо в парламента - никога. Народа никога няма да го позволи.
    Турците се плодят с огромни темпове и така завладяват територии. Родопите е пълно навсякъде. Шуменска област, Разград, Търговище. Прогнозите до 2050 са, че турци и цигани ще са мнозинство. Да се осъзнаем докато е време

    А да, и само да вметна, първата сформирана партия от същите тези ДОСТ,ДПС и т.н. се е казвала "Турскота националноосвободително движение" в БЪЛГАРИЯ!!!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ivanov

    0 2 Отговор

    До коментар #25 от "Иван":

    Ако глупоста имаше криле ти сега би литнал като гълъбица....
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Илиян

    7 8 Отговор
    Да им се отнеме българското гражданство. Патриотите на Валери Симеонов да гласуват образователен ценц. Който няма средно образование няма да гласува..или да си вървят или ....
  • 33 Македонец

    10 5 Отговор
    Абе нее имало трско робство нали, съвместно съжителство говеда продажни смърт на всички.Ако бяхме малко правова държава требваше да са у затвор сите патурковци.....
  • 34 патриотъ

    11 2 Отговор
    Жална майка България,докъде я докарахме-турци да ни управляват!!!За какво се бореха Левски,Ботев и много много други български патриоти?!С каква съвест ще произнасяме -Батак,Перущица,Шипка,Плевен!?Срам и позор за нас,които се имаме за българи,но само на думи,а на дела сме пълна нула,робски душички,свити в черупките на собственото си оцеляване,предадени и продадени от собствените си политици,които нехаят за народа и гледат само собствените си интереси!Заслужаваме съдбата си ,защото сме жалки страхливци и все чакаме някой да ни оправи,а ние само да си живеем живота!

    Коментиран от #42

  • 35 Този

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "кроко":

    Кроко ти си бил мноо ограничен бе
  • 36 хайдутин

    5 5 Отговор
    Трепане за всички от дост и дпс
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Горд съм че съм Турчин

    6 3 Отговор
    А пък вие си мислите че сте нешто друго ли ...
    Няма как да не го видите ако влезете по на вътре в историята си. Малко по надолу от Хан Аспарух.
    Така че братчета неверни.
    Не плуйте по собствените си родители.
    И разберете че от друг файда няма...

    Коментиран от #39, #41

  • 39 El comandante

    3 3 Отговор

    До коментар #38 от "Горд съм че съм Турчин":

    Сус бе мангяяяяя!
  • 40 Доган

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "няма значене":

    Млъкни ве умник недодялан. В чужбина има два милиона българи и ако тези страни кажат маяш на Бай Ганьо какво ще стане, а?
  • 41 АНАДОЛА

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Горд съм че съм Турчин":

    В Анадола всички !!!
  • 42 овцата

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "патриотъ":

    Какув героизъм и срещу кого да се защитаваш, бре, юначе пейтриът? Тук бъка от душмани и българ, евреи, цигани, турци, вече и други надойдожа, някои латини корпорейшън също. Как да се защитиш, когато законодателите ни са повечето смъртни врагове? Тях ли да трепеш, от външни ли да се пазиш? Че то цялата ни армия, полиция, правосъдие не успяха да ни защитят от игрите на няколко десетки хиляди човечета на постове тук, които ни геноцидират, а те ги пазят, как да се защитиш от други зложелатели?
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове