614 8

Педиатри искат потребителска такса и за децата

Лекарите поясняват, че при прегледите на деца се влагат същите усилия и консумативи

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Константин Карагьозов

Родни педиатри са категорични, че е необходимо въвеждането на потребителска такса за преглед на дете, информира БНТ. Подобни промени в системата към момента обаче не се предвиждат.

Въпреки това, специалисти смятат, че не е справедливо педиатричните практики у нас да са лишени от потребителска такса. Лекарите са категорични, че при прегледа на едно дете се влагат същите усилия, умствен ресурс и консумативи, така че е редно да има потребителска такса, макар и малка.

Затова медиците предлагат сумата, която ще се заплаща от родителите, да е символична, а разликата да се доплаща от държавата.

Педиатри с дългогодишен опит и много пациенти в своята практика от Русе и Варна са категорични, че са ощетени от държавата.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гоги
  Отговор
  1 14:51  18.03.17
  Не ги е срам и на децата да искат потребителска такса НАГЛИ МАЗНИ МОШЕНИЦИ НЯМАМ ДУМИ
 • внвнвн
  Отговор
  2 15:17  18.03.17
  Наглеци! После защо е ниска раждаемостта и защо е застаряващо поколението! Поне лекари да ляха като хората а те не разбират и хем морят народа - хем пари искат за това!
 • Гост
  Отговор
  3 17:41  18.03.17
  Нормално при капитализъм и пазарна икономика,детските дрехи,храни и т.н. не са безплатни и е нормално някои да плати щом държавата абдикира...
 • 4 18:05  18.03.17
  Този коментар е премахнат от модератор

 • Бат Саше
  Отговор
  5 18:37  18.03.17
  Прави са педиатрите принципно. Те работят наравно с другите. Но за да няма сърдити, трябва да отпадне потребителската такса въобще за всички. Голям надник си връзват от нея само. И все реват, че са им малко. Средният българин работи за надница равна на една трета от потребителския хонорар на джипито, без да споменаваме основните му доходи...
 • Ах ммммммммм
  Отговор
  6 19:01  18.03.17
  Корупцията в здравеопазването е най голямо , Защо нямаме икономическа полиция ? ЗАЩО БРЕ ?
 • Фифи
  Отговор
  7 20:27  18.03.17
  Ми да прави са .От сополиви циганчета дето родителите им нищо не правят и висят пред кабинетите по цял ден не можеш да си заведеш детето.
 • Роман дизел
  Отговор
  8 22:05  18.03.17
  Според мен, кой каквото поиска трябва да му се дава.Аз работя 8 часа на ден,не е справедливо да не взимам потребителска такса ,след като съм в последното звено от здравеопазването-гробар съм.

Напиши коментар:


Публикувай