856 2

32-ри контингент се завърна от Афганистан

Българските войници кацнаха на летище "София" след успешно участие в мисията на НАТО

32-ри контингент се завърна от Афганистан
Константин Карагьозов

Военнослужещите от 32-ия контингент от състава на Българската армия се завърнаха в 9.02 ч. днес, 18 март, след успешно участие в мисията на НАТО в Афганистан, обявиха от Министерството на отбраната. На летище "София" те бяха посрещнати от заместник-командващия Съвместното командване на силите генерал-майор Тодор Дочев.

Контингентът е в състав от 110 военнослужещи и изпълнява задачи в мисията на НАТО „Решителна подкрепа“ в Афганистан от септември 2016 г. В структурата му са включени национален елемент, механизиран взвод, щабни офицери и екип от съветници за обучение на афганистанските сили за сигурност.

Национален командир е полковник Андрей Мецов от Дирекция „Стратегическо планиране” на Министерството на отбраната, помощник национален командир е подполковник Георги Манев от военно формирование 46 430 – София, а командир на механизирания взвод е капитан Иван Пипов от военно формирование 48 430 – Стара Загора. Българският принос в мисията на НАТО в Афганистан продължават военнослужещите от 33-ия военен контингент, с национален командир полковник Христо Атанасов.

Ритуалът по тържественото посрещане на 32-ия контингент от Българската армия ще се проведе през следващата седмица в гр. Стара Загора.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • вдигни се гора от стомана
  Отговор
  1 14:36  19.03.17
  Какво означава "успешно представяне в мисията на НАТО"........според мен най-големия успех е, че са останали живи и са заработили някой лев допълнително(а те са отишли основно заради това). Иначе там какво са правили, ами изпълнявали са каквото им нареди САЩ. Неслучайно Европа се напълни с бежанци от Афганистан, а съвсем неслучайно те създават най-много проблеми от всички. Ако това може да се приеме за някакъв "успех" по-добре България да не е съпричастна с него.
 • незнайко
  Отговор
  2 14:25  21.03.17
  Дано не пращаме повече войници в Авганистан . Ние не можем да оправим собствената си държава а сме трлъгнали да помагаме на други. Пълен абсурд.

Напиши коментар:


Публикувай