405 0

Сериозни нарушения във Фонда за лечение на деца

Министерството на здравеопазването ще излезе със становище по доклада до дни

Сериозни нарушения във Фонда за лечение на деца
Снимка: Shutterstock
Константин Карагьозов

Личат сериозни нарушения в работата на Фонда за лечение на деца. Това са алармирали бивши членове на Обществения съвет в доклад на Министерството на здравеопазването, съобщава БНР.

В доклада се съдържа информация за подменени решения, неадекватни изисквания в новия правилник, по който Фондът трябва да работи. Това е затруднило вземането на решения за лечението на деца.

Според Красимира Величкова от Българския дарителски форум, бивш член на Обществения съвет, е имало забавяне на подадените за лечение заявления:

"На практика се потвърждават наши аргументи, с които напуснахме Обществения съвет тогава, а именно, че се подменя решение на Обществения съвет. Има системни административни нарушения, които на практика са и причина за забавяне на лечението на деца. Защо след като на пети декември този доклад е бил даден на Министерство на здравеопазването, не е сменено ръководството и това е довело до допълнителни забавяния."

Във връзка с нарушенията в работата на фонда пред "Хоризонт" бившият директор професор Владимир Пилософ заяви:

"Аз няма от какво да се притеснявам. Правилата трябва да продължат да се променят и актуализират, защото практиката показва, че има неща, които затрудняват работата на фонда, но всякакви приказки за това, че фондът не работел са, меко казано, преувеличени."

Министерството на здравеопазването ще излезе със становище по доклада до дни.

България

Напиши коментар:


Публикувай