793 3

Куп дупки по пътищата отприщват протести

В община Хайдерин и във великотърновското село Виноград организират демонстрации

Куп дупки по пътищата отприщват протести
Снимка: Shutterstock
Константин Карагьозов

Шест села във врачанската община Хайредин излизат на протест заради лошото състояние на пътищата в района, информира bTV. Местните граждани се оплакват, че на места вече дори липсва асфалт.

Те твърдят, че основен ремонт на мрежата така и не е правен, а само частично са кърпени дупки. Редовно обаче пътят отново се осейва с дупки.

Хората се оплакват, че автомобилите им са потрошени заради лошото състояние на пътната мрежа.

Разбирайки за протеста, от Агенция "Пътна Ифраструктура" отпуснаха 214 000 лева за частичен ремонт на третокласната пътна мрежа на територията на община Хайредин, но не и за основен.

Междувременно жителите на великотърновското село Виноград също организират протест. Те ще блокират движението по пътя към Стражица, където шосето също е в плачевно състояние.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • бббббб
  Отговор
  1 09:10  20.03.17
  Да изявят протеста си на изборите.
 • БАЙ ГАН4О
  Отговор
  2 09:12  20.03.17
  Ако ГЕРБ не крадяха толкова усърдно досега да бяха оправени всички пътища в България

  Коментиран от #3

 • гост
  Отговор
  3 16:20  20.03.17

  До коментар #2 от "БАЙ ГАН4О":

  Всички крадат, политиката е най-доходонасната машина за крадене на пари. В една нормална държава пак се краде, но не като и нас. Тук се пускат потенциално опасни съоръжения в експлоатация и то от премиера, значи проверяващите, които са сложили подпис за изправност са си затворили очите. И това, българинът да мине метър, е основен проблем, а не да се свърши работата както трябва, без да се приприва, укрива или урежда който и да било. В западните страни цената на километър нов път е по-ниска отколкото у нас и пътищата им издържат по 20г преди да започнат да имат нужда от частични ремонти и 30г преди да се налага цялостна подмяна на настилката. У нас 1г е максимумът за здравина на пътя, понеже настилката се полага без основа и варира от 2 до 5см, което сравнено със стадартите от мин 10см е предначертано и обречено на провал. Ако сложат 10см няма да има проблем, но 2см е все едно лист хартия, а не дъска. Питайте си кметовете дали така се прави понеже всички имат бизнеси в чужбина и там изпращат децата си.

Напиши коментар:


Публикувай