495 1

Започва спешна проверка на затворите

Разпоредбата е на министъра на правосъдието Мария Павлова

Снимка: Shuterstock
Снимка: Shuterstock
Константин Карагьозов

Министърът на правосъдието Мария Павлова разпореди спешна проверка в затворите и затворническите общежития. Тя ще обхване цялостната организацията на работа, спазването на постановените режим, ред и дисциплина, както и проверка за наличието на непозволени предмети и средства.

В България има 12 затвора, 23 затворнически общежития, от които 6 от закрит тип и два поправителни дома. Към 20 март 2017 г. в специализираните структури по изпълнение на наказанията присъди очакват или излежават общо 7 361 души.

За подобряване организацията на работа в местата за лишаване от свобода и спазване на постановения режим, в Министерството на правосъдието ще се проведе национално съвещание, на което ще присъстват всички началници на затворите.

Ръководството на Министерството на правосъдието и на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ заявяват твърдата си позиция, че проверките за непозволени средства, вещи и предмети на територията на местата за лишаване от свобода ще продължат със засилен интензитет.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • гост
    Отговор
    1 16:29  21.03.17
    прах в очите

Напиши коментар:


Публикувай